تبلیغات در دادخواه وکالت

تصرف امانی چیست؟ دعوای متصرف امین

تبلیغات در دادخواه وکالت

تصرف امانی چیست سوالی است که در مورد نوعی از تصرف که توسط شخص امین صورت گرفته است، پرسیده می شود. به همین دلیل ما قصد داریم در این مقاله در خصوص دعوای متصرف امین مطالبی را بیان کنیم. در این خصوص اغلب مواردی از قبیل مال امانی، عقد امانی و غیر امانی، ید امانی و ید ضمانی چیست، ید امانی در قانون مدنی، ید مستعیر و ید مستودع و تبدیل ید امانی به ید ضمانی مطرح می شوند.

همانطور که می دانید در صورتی می توان بر اساس قوانین حقوقی نسبت به تصرف عدوانی عمل کرد که ملک، زمین و … به صورت عدوانی تصرف شده باشد. به این معنی که شخصی با زور نسبت به تصرف ملک شخص دیگری اقدام کرده باشد.

باید گفت که شخصی که ملکی را تصرف کرده است ممکن است لزوما با توصل به زور این کار را نکرده باشد! گاهی اوقات اشخاص با صفاتی مانند امین، در یک ملک ساکن هستند. به عنوان مثال بسیاری از املاک در دست خادم یا سرایدار هستند. اگر در این حالت شخص از تخلیه ملک خودداری کند می توان از اصطلاح تصرف امانی استفاده کرد. در این خصوص از طریق مشورت با وکیل می توان دعوی مورد نظر را در دادگاه پیگیری کرد.

تصرف امانی چیست؟

ما در این مقاله قصد داریم به این موضوع بپردازیم که تصرف امانی چیست و دعوای متصرف امین به چه صورت پیگیری می شود. باید گفت که تصرف امانی یعنی شخصی مانند سرایدار، کارگر یا خادم یک ملک که امین محسوب می شود، آن را تخلیه نکند! در این حالت بر اساس ماده 171 قانون آیین دادرسی مدنی از طرف مالک باید اظهارنامه ای ابلاغ شود و شخص متصرف باید تا 10 روز بعد از تاریخ ابلاغ که نشان از مطالبه مال امانی دارد، از ملک رفع تصرف کند. در غیر این صورت فرد به عنوان متصرف عدوانی شناخته خواهد شد و دیگر امین تلقی نمی شود.

تصرف امانی چیست؟

دعوای متصرف امین به چه شکل می باشد؟

در ادامه بحث اینکه تصرف امانی چیست باید در خصوص دعوای آن نیز مطالبی را ذکر کنیم. دعوای متصرف امین از زمان ابلاغ اظهارنامه آغاز می شود. بر اساس قانون بعد از اینکه 10 روز از زمان ابلاغ اظهارنامه بگذرد، مالک می تواند ظرف مدت یک ماه دعوای تصرف عدوانی را مطرح کند. این قانون در گذشته چنین مطرح شده بود و تا کنون نیز تغییری در آن به وجود نیامده است.

مالک برای بهره مندی از امتیازات خود باید در این یک ماه شکایت تصرف عدوانی را مطرح کند. اگر وی در این مدت نسبت به تنظیم شکایت اقدامی نداشته باشد، باید دعوای خلع ید مطرح شود. متاسفانه امروزه بخش اعظمی از شکایات ملکی مربوط به تصرف غیر قانونی است. تصرف انواع گوناگونی دارد که یکی از آنها، تصرف امانی می باشد. هر کدام از انواع تصرف نیز دارای شرایط و قوانین مختص به خود هستند.

تبدیل تصرف امانی به تصرف عدوانی

اینکه تصرف امانی چیست در بخش هایی بالا ذکر شد؛ حال قصد داریم در خصوص تبدیل تصرف امانی به تصرف عدوانی مطالبی را ذکر کنیم. در این خصوص باید گفت که فرض کنید که شما یک ویلا دارید که در برخی از فصول سال از آن استفاده می کنید. در زمانی که شما در ویلا نیستید، این امکان وجود دارد که شخصی را به عنوان سرایدار استخدام کنید. ممکن است بعد از مراجعه شما به ویلا وی ملک را تخلیه نکند. در این صورت تصرف امانی صورت گرفته است و باید در این خصوص دعوی تصرف امانی مطرح شود.

هنگامی تصرف امانی به تصرف عدوانی تبدیل می شود که با وجود ابلاغیه نیز فرد ملک را تخلیه نکند. همانطور که گفته شد وی تنها 10 روز زمان دارد که ملک مورد نظر را از زمان دریافت ابلاغیه، تخلیه نماید. هنگامی که این زمان سپری شود و تصرف عدوانی تلقی گردد، شرایط و قوانین برای این نوع تصرف متفاوت از تصرف امانی می باشد. شکایت از شهرداری بابت تصرف زمین مبحث دیگری است که در مقالات دیگر به آن پرداخته‌ایم.

تبدیل تصرف امانی به تصرف عدوانی

کلام آخر

ما در این مقاله در خصوص اینکه تصرف امانی چیست، صحبت کردیم. باید گفت که بسیاری از افراد به یک فرد امین اعتماد می کنند و وی را به عنوان خادم، سرایدار و … برای ملک خود انتخاب می کنند. در صورتی که این فرد حاضر به تخلیه ملک نشود، تصرف امانی شکل گرفته‌است. اگر با وجود ابلاغیه نیز فرد ملک را تخلیه نکند، تصرف امانی تبدیل به تصرف عدوانی خواهد شد.

5/5 - (2 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم و در حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت دادخواه وکالت در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا