مراحل شکایت از شوهر برای کتک زدن ⚖️【آپدیت آخر】
ضرب و شتم توسط شوهر یکی از موضوعات پر تکراری است که متاسفانه هنوز هم در دادگاه های خانواده مطرح می شود. شکایت از شوهر برای کتک زدن را می توان از طریق کلانتری یا دادسرا ثبت و پیگیری کرد. باید گفت که در هر ساعت از شبانه روز که این مورد پیش آید می توان به کلانتری مراجعه کرد تا آثار جرم هنوز باقی مانده باشند. مراحل شکایت به گونه ای است که در ابتدا باید مدارک ارائه شوند و زن برای اثبات آن به پزشکی قانونی ارجاع داده شود.
حکم کتک زدن زن توسط شوهر در قانون
کتک زدن اصطلاح عامیانه ضرب و جرح می باشد و به عملی اطلاق می شود که موجب درد، کبودی، ورم و خونریزی بدن شود. در نتیجه به موجب آن بافت بدن از هم گسیخته و پاره شود. مواردی مانند شکستگی استخوان، نقص یا قطع عضو نیز به عنوان جرح در قانون شناخته می شوند. حکم کتک زدن زن توسط شوهر در قانون نیز مطرح شده است. در این رابطه بهتر است با بهترین وکیل خانواده در تهران مشورت کنید.
اگر کتک زدن به صورت عمدی باشد و به همراه آن از الفاظ زشت و ناپسند استفاده شود، زن می تواند درخواست طلاق داشته باشد. مجازات کتک زدن زن در قانون نیز بر اساس نوع ضرب وشتم، گاهی پرداخت دیه، زندان یا شلاق است. این کار می تواند زمینه را برای شکایت از شوهر برای کتک زدن فراهم کند.
مدارک لازم برای شکایت از همسر
ضرب و شتم زن توسط همسر ممکن است موجب بروز آسیب در بدن زن شود. در نتیجه اولین مدرک برای اثبات آن مراجعه به پزشکی قانونی است. تا آثار جرم هنوز پابرجا است می توان نسبت به شکایت از شوهر برای کتک زدن اقدام کرد. این کار بهتر است بعد از مراجعه به کلانتری صورت گیرد. همچنین مدارک هویتی مانند کارت ملی و شناسنامه برای ثبت شکایت مورد نیاز هستند. در صورت داشتن شهود نیز باید این افراد به دادگاه معرفی شوند.
مراحل شکایت از شوهر برای کتک زدن چیست؟
شکایت از شوهر به دلیل ضرب و شتم از طریق کلانتری و دادسرا قابل پیگیری است. باید گفت که در ساعات اداری و غیر اداری می توان برای ثبت شکایت به کلانتری مراجعه کرد. در این بخش به مراحل شکایت از شوهر برای کتک زدن اشاره خواهیم کرد:
- مراجعه به کلانتری یا دادسرا جهت ثبت شکایت در هر ساعت از شبانه روز
- ارائه مدارکی از قبیل کارت ملی، شناسنامه، صورتجلسه نیروی انتظامی، شهادت و …
- تکمیل پرونده و ارجاع آن به دادگاه
- ارجاع زن برای معاینه به پزشکی قانونی
- فرستادن پرونده بعد از صدور نظریه پزشکی قانونی به دادسرا
- ارسال احضاریه برای زوجین به صورت جداگانه به منظور حضور در دادگاه
- در صورت اقرار مرد، ارجاع زن به پزشکی قانونی برای مشخص شدن میزان جراحت
- صدور رای نهایی توسط دادگاه بر اساس نظر پزشکی قانونی
بهتر است در این راستا مشورت با وکیل خانواده می تواند موجب شود که روند پرونده با سرعت بیشتری دنبال شود. وکیل می تواند به دلیل آشنایی با مسائل حقوقی در این زمینه عملکرد بهتری از خود نشان دهد.
مجازات کتک زدن توسط شوهر چیست؟
یکی از مواردی که می تواند منجر به درخواست طلاق از طرف زن شود، کتک زدن وی توسط شوهر می باشد. علاوه بر این بر اساس قانون مجازات اسلامی ضرب و شتم همسر می تواند مجازات هایی مانند زندان، قصاص و دیه را در پی داشته باشد. این موارد بر اساس نوع پرونده و نظر قاضی تعیین می شوند و در این خصوص قانونگذار به صورت مجزا در قانون حکمی تعیین نکرده است.
بر اساس قانون کتک زدن زن مصداق بارز عسر و حرج است و زن می تواند از طریق آن درخواست طلاق خود را ارائه دهد. در صورت اثبات ضرب و شتم، زن می تواند با اجازه دادگاه از مرد طلاق بگیرد. در صورتی که ضرب و شتم موجب آسیب به زن شود بر طبق نظر قاضی مجازات های ذکر شده در نظر گرفته می شوند.
معاینه پزشکی قانونی برای کتک همسر
هنگامی که زن از طرف شوهر مورد ضرب و شتم قرار می گیرد، برای اثبات آن باید به پزشکی قانونی م
راجعه کند. بهتر است در سریع ترین زمان ممکن از این اتفاق به کلانتری و پزشکی قانونی مراجعه شود. در این صورت آثار جرم هنوز تازگی دارند و پزشکی قانونی می تواند این امر را اثبات کند. اعتراض به نظر پزشک قانونی مراحل مختلفی دارد که در مقاله ای جداگانه به آن اشاره شده است.
باید در نظر داشته باشید علاوه بر این موضوع داشتن شاهد بسیار اهمیت دارد. در صورتی که زن شاهد نداشته باشد اغلب نمی تواند این مورد را در دادگاه اثبات کند. در صورت اقرار مرد، پزشکی قانونی این موضوع را به صورت جدی تری برای اطلاع از میزان جراحت بررسی می کند. شکایت از شوهر برای کتک زدن باید در ابتدا از طریق پزشکی قانونی پیگیری شود.
مقدار دیه کتک زدن زن
شکایت از شوهر برای کتک زدن دارای مجازات های مختلفی است. به عنوان مثال در برخی مواقع به زن دیه تعلق می گیرد و مرد موظف است که آن را پرداخت کند. مقدار دیه کتک زدن زن بر اساس نوع ضربه متفاوت است. به عنوان مثال در صورتی که به زن سیلی زده شود و صورت وی سیاه شود، شش هزارم دیه به وی تعلق می گیرد. این مورد بر طبق ماده 714 قانون مجازات اسلامی ارزیابی شده است. کبودی پوست زن در اثر سیلی می تواند دیه ای برابر با سه هزارم دیه کامل را در پی داشته باشد. در هر صورت قاضی باید بر اساس گواهی پزشکی قانونی میزان دیه را مشخص و حکم را صادر کند.
بعد از کتک خوردن از همسر چه کنیم؟
باید گفت که کتک زدن همسر امری ناپسند است؛ اما امروزه نیز شاهد طرح شکایاتی در این خصوص هستیم. در صورتی که میزان ضرب و شتم کم است و شوهر عذرخواهی کرده است بهتر است زن وی را ببخشد. در برخی مواقع زن تصمیم می گیرد که به دلیل ضرب و شتم از شوهر خود شکایت کند. برای شکایت از شوهر برای کتک زدن بهتر است که در اولین گام به کلانتری مراجعه شود و بعد از آن برای اثبات آن به پزشکی قانونی مراجعه گردد.
اثبات کتک زدن زن
باید گفت که اثبات کتک زدن زن به شیوه های محدودی امکان پذیر است. برگه پزشکی قانونی به تنهایی نمی تواند اثبات کند که زن از همسر خود کتک خورده است! در نتیجه اثبات ضرب و شتم تنها از دو طریق ممکن است:
- اقرار مرد به ضرب و شتم: در صورتی که مرد در هنگام حضور در دادگاه اقرار کند که زن را کتک زده است. در این صورت باید زن برای بررسی میزان جراحت مجددا به پزشکی قانونی مراجعه کند.
- شهادت شهود: همسایه، دوست و آشنا، فرزندان و … می توانند به عنوان شهود به دادگاه معرفی شوند. این مورد می تواند در اثبات کتک زدن زن بسیار تاثیرگذار باشد.
کلام آخر
ما در این مقاله به مراحل شکایت از شوهر برای کتک زدن اشاره کردیم. باید گفت که هنوز هم در دادگاه ها شاهد پرونده هایی هستیم که بر طبق آن ها شوهر نسبت به زن اقدام به ضرب و شتم کرده است. کتک زدن همسر بر اساس قانون جرم محسوب می شود و در صورت اثبات آن ممکن است مجازات هایی مانند زندان، دیه و … را در پی داشته باشد. مواردی مانند اقرار و شهادت شهود علاوه بر برگه پزشکی قانونی می توانند در جهت اثبات کتک زدن زن کاربرد داشته باشند.