تبلیغات در دادخواه وکالت

مجازات فراری دادن متهم چیست؟

تبلیغات در دادخواه وکالت

در این مقاله از مجله مشاوره حقوقی دادخواه وکالت تصمیم داریم در رابطه با مجازات فراری دادن متهم چیست صحبت کنیم. در قانون مجازات اسلامی، قوانینی مشخص شده که طبق آن ها کمک به فراری دادن یا پنهان کردن متهم و مجرم جرم به شمار می آید و بسته به نوع جرم و کاری که شخص فراری دهنده انجام داده است مجازاتی مشخص می شود. البته در رابطه با این موضوع استثنا و شرایط خاصی نیز وجود دارد که باید در رابطه با آن ها نیز اطلاعات داشته باشید؛ بنابراین در ادامه همراه ما باشید تا با صفر تا صد این جرم و مجازاتی که دارد آشنا شوید.

متهم و محکوم به چه کسی گفته می شود؟

متهم در حقیقت به فردی گفته می شود که بنا به دلایلی ظن مجرم بودن بر وی می نشیند و قبل از آنکه رای توسط دادگاه صادر شود، مراحل تعقیب و تحقیق از شخص ادامه دارد. این در حالی است که محکوم به فردی گفته می شود که مراحل تعقیب و تحقیق از وی تمام شده و دادگاه رای صادر بر علیه شخص را صادر کرده است و مجازات مشخص می باشد.

مجازات فراری دادن متهم چیست؟

مجازات مخفی کردن یا فراری دادن متهم

در پاسخ به سوال مجازات فراری دادن متهم چیست باید بگوییم که طبق قانون مجازات اسلامی این کار جرم به شمار می آید؛ به طوری که اگر یک شخص فردی که حکم دستگیری آن صادر شده است را فراری دهد یا در جایی پنهان کند، مجازات می شود. حال در رابطه با اینکه این مجازات چیست و چگونه اعمال می شود، باید گفت مجازات مخفی کردن متهم طبق ماده 123 قانون مجازات اسلامی کلا در سه دسته تقسیم بندی می شود که این سه عبارتند از:

  1. اگر فراری دهنده، متهمی که به اعدام محکوم بوده را فراری دهد باید بین 1 تا 3 سال حبس را به عنوان مجازات بپذیرد.
  2. اگر متهم محکوم به حبس ابد، حبس موقت با اعمال شاقه یا محکوم به اعدام باشد و شخصی اقدام به فراری دادن وی کند، باید انتظار حکم 6 ماه الی 2 سال حبس تادیبی را داشته باشد.
  3. آخرین دسته از مجازات، این است که بسته به شرایط و نظر قاضی متهم به یک ماه الی یک سال حبس متهم خواهد شد.

حال شاید برای شما سوال پیش آید که آیا تمام افراد با هر نسبیتی اگر چنین کاری انجام دهند، مجازات می شوند؟ باید گفت که برخی از افراد از مجازات مذکور در بالا معاف هستند که این افراد را در ادامه نام خواهیم برد:

  • زن و شوهر حتی اگر از یکدیگر جدا شده باشند.
  • پدر و مادر و اقوامی که عنوان اجداد را دارند.
  • فرزندان و نوه هایی که شخص دارد.
  • برادر و خواهر و همچنین اقوامی که با مجرم نسبیتی تا درجه سه دارند.

جمع بندی

اطلاعاتی که در این مقاله در اختیارتان قرار گرفت، در پاسخ به سوال مجازات فراری دادن متهم چیست بودند و طبق توضیحات داده شده، باید گفت که اگر شخصی یک متهم و زندانی را فراری دهد یا برای مخفی کردن وی اقداماتی انجام دهد، خودش نیز به عنوان مجرم یا شریک جرم شناخته می شود و براساس قانون باید مجازاتی را بپردازد. البته مقدار و نوع مجازات به شرایط بستگی دارد و نمی توان گفت یک چیز ثابت است؛ اما مجازاتی که معمولا برای این افراد درنظر گرفته می شود، حبس و ضربه شلاق خواهد بود که نظر نهایی به نظر دادگاه و قاضی بستگی دارد. حال اگر شما درگیر چنین پرونده ای شدید، توصیه می شود با یک وکیل متخصص که در این حوزه فعالیت دارد مشورت کنید تا بررسی های لازم به بهترین شکل انجام شود و مشکل شما در کوتاه ترین زمان به بهترین شکل رفع گردد.

4.6/5 - (10 امتیاز)

مهدیه خوشرویی

مهدیه هستم؛ از سال 1398 فعالیت خودمو در نویسندگی شروع کردم و تا به امروز با خواندن و نوشتن مقالات مختلف در حال کسب اطلاعات جدید هستم و امیدوارم بتوانم مطالبی که به دنبال آن هستید را با بهترین کیفیت در اختیارتان قرار دهم 💗

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا