تبلیغات در دادخواه وکالت

مستثنیات مالکانه چیست؟

تبلیغات در دادخواه وکالت

هنگام مراجعه به دادگاه مراجه کنندگان مختلفی را می بینیم که به همراه وکیل خود در سالن های دادگستری حضور داشته و در حال نوشتن دادخواست برای مشخص کردن مستثنیات مالکانه هستند. ممکن است عواملی قانونی جلوی افراد یا سازمانی خاص برای احیای زمین را گرفته باشد. به همین منظور، درصدد شکایت برای رفع موانع هستند. کشمکش بر سر زمین، موضوع جدیدی نیست. این نوع درگیری از قرن ها پیش وجود داشته و به اشکال مختلفی مطرح شده است. از جمله مواردی که زمینه ساز ورود افراد به دادگاه می شود مشخص کردن مستثنیات زمین است. در این مطلب به بررسی و تحلیل کامل این موضوع می پردازیم. البته توصیه می شود در صورت پیچیدگی پرونده، با یک وکیل آنلاین در این خصوص مشورت کنید تا براساس قانون اطلاعات لازم در اختیارتان قرار گیرد.

مستثنیات مالکانه چیست؟

زمین های یک کشور به چندین دسته تقسیم می شوند. هر کدام از زمین ها بر اساس نوع کارکردی که دارند نام گذاری شده اند. برخی از اراضی به دلایل زیست محیطی قابلیت بهره برداری ندارند، برخی از زمین ها حفاظتی بوده و قانون اجازه استفاده از آن ها را نمی دهد. تعدادی از زمین ها نیز مملو از درختان و بوته های خودرو بوده که جنگل ها را ایجاد کرده اند. برای جلوگیری از بی نظمی در مالکیت این اراضی و بهره برداری درست از آن ها قوانینی تدوین شده است.

در جواب پرسش مستثنیات مالکانه چیست باید گفت، آن دسته از اراضی که انسان اجازه استفاده از آن را داشته و به نوعی یک زمین بایر و زنده بوده مستثنیات می گویند. بنابراین هر زمینی که از گذشته های دور در آن کشتی صورت گرفته و یا بنایی ایجاد شده باشد جزء مستثنیات به شمار می رود. کارشناسان خبره ای وجود دارد که می توانند اراضی را مشاهده کرده و بر اساس مشاهدات خود بر روی رای دادگاه جهت تعیین مستثنیات زمین تاثیر بگذراند. هنگام مطرح شدن شکایات ملکی در دادگستری، ادارات دولتی خوانده و اشخاص حقیقی یا سازمان ها خواهان هستند.

راجع به انواع مستثنیات مالکانه چه می دانید؟

کلیه زمین های موجود در کشور را می توان به اراضی ملی و مستثنیات تقسیم کرد. از این رو، زمینی که جزء اراضی ملی نیست و یا این که جزء زمین های ملی بوده ولی قانون اجازه احیا و استفاده آن را داده در دسته بندی مستثنیات قرار می گیرد. در این بخش به معرفی انواع مستثنیات می پردازیم:

  1. بخش هایی از جنگل: در امتداد جنگل ها زمین هایی وجود دارد که قانون جنگل داری اجازه استفاده از آن ها را می دهد.
  2. مراتع کشاورزی، باغی و منازل روستایی: ملکی که اداره ثبت سند آن را زده باشد مستثنیات است. علاوه بر این باغات و زمین های کشاورزی که جزء اراضی ملی نبوده و مالکیت حقیق یا حقوقی دارند مستثنیات مالکانه محسوب نمی شوند.
  3. اراضی فاقد درختان خودرو: زمین هایی که در آن ها پوشش گیاهی و درختان خودور وجود ندارد وقتی توسط دولت به اشخاص دارای شرایط واگذار شد در طبقه مستثنیات قرار می گیرند.

مستثنیات مالکانه چیست

آیا با روش های مستثنیات از اراضی ملی آشنا هستید؟

با تحقیق و بررسی می توان به شناسایی زمین ها ملی و مستثنیات پرداخت. زمینی که اشخاص حقیقی و حقوقی اجازه قانونی دخالت در آن را نداشته باشند و شخصی نتواند مدعی باشد که زمین متعلق به او بوده چنین زمینی جزء اراضی ملی قلمداد می شود. همانطور که گفته شد تشخیص زمین ملی از مستثنیات توسط کارشناسی صورت می گیرد. کارشناسی که دانش و اطلاعات کاربردی برای شناسایی اراضی ملی از مستثنیات مالکانه را داشته باشد.

کارشناس در نخستین مرحله نقشه ای از زمین تهیه می کند. بعد از تهیه نقشه جهت کسب آگاهی بیشتر، بررسی میدانی انجام داده و از مالکین زمین های مجاور و هر فردی که اطلاعاتی نسبت به پیشینه زمین داشته پرس جو می کند. بعد از تحقیق و بررسی، کارشناس باید تاریخ ایجاد زمین را ثبت کند. در این مرحله لازم است مامور پرونده یک گزارش کلی از کارشناس دریافت کرده سپس سابقه زمین در اداره ثبت مورد تحلیل قرار بگیرد و بعد از آن استعلام زمین از اداره جهاد کشاورزی گرفته  شود. با کنارهم قرار دادن تمامی اطلاعاتی که بیان شد مشخص می شود زمین جزء اراضی ملی بوده یا این که مستثنیات است.

کلام آخر

بحث مستثنیات اراضی از زمان گذشته یکی از موضوعاتی است که برسر آن اختلاف های بیشماری وجود دارد و مردم درگیر پرونده های این سبکی هستند. از همین رو ما در این مقاله از دادخواه وکالت در رابطه با مستثنیات مالکانه صحبت کردیم تا هرآنچه باید از این موضوع بدانید را متوجه شوید و بهترین عملکرد را در برابر این نوع از پرونده داشته باشید.

4.4/5 - (5 امتیاز)

صدیقه السادات پورسعیدی

صدیقه السادات پورسعیدی هستم، کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی، هفت سال هست که در زمینه تولید محتوا و سئو محتوا فعالیت دارم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا