نحوه دریافت گواهینامه رانندگی برای اتباع (شرایط و مدارک)
امروزه اتباع خارجی به دلایل مختلفی چون مهاجرت، ازدواج، سرمایه گذاری، تحصیل و مواردی از این دست خاک ایران را انتخاب می کنند و با مهاجرت به این کشور یکی از شهروندان آن به شمار می آیند. از طرفی دولت همیشه پشت این افراد بوده و تلاش کرده با تدابیر و عملکردهای خود شرایط را برای آن ها ساده تر کند. گواهینامه رانندگی یکی از مدرک های مهم به شمار می آید که اتباع مایل به دریافت آن هستند تا بتوانند در سراسر کشور ما رفت و آمد داشته باشند. از همین رو ما تصمیم داریم در این مقاله در رابطه با نحوه دریافت گواهینامه رانندگی برای اتباع صحبت کنیم تا بتوانید از اطلاعات این مقاله کمک بگیرید و مدرکی که نیاز دارید دریافت کنید. همچنین می توانید در رابطه با اشتغال اتباع بیگانه در ایران نیز مطالعه کنید.
شرایط لازم برای دریافت گواهینامه اتباع
اگر جزوء اتباع خارجی هستید و تصمیم به ثبت نام برای دریافت گواهینامه دارید، باید بدانید که وجود یکسری از شرایط ضروری است و اگر حتی یکی از این شرط ها وجود نداشته باشد، شما به عنوان یک اتباع خارجی مقدور به دریافت گواهینامه نخواهید بود. حال شاید برای شما سوال پیش آید که این شرایط شامل چه مواردی می شوند که در ادامه به بررسی آن ها خواهیم پرداخت:
- شخص باید متاهل باشد و عقدنامه سفارتی را ارائه دهد.
- داشتن گذرنامه برای دریافت گواهینامه واجب است.
- اقامت فرد مهاجر باید معتبر باشد و نامه اداره مهاجرت را به همراه داشته باشد تا بتواند با آن قانونی بودن مهاجرت خود را ثابت کند.
- نداشتن سوء پیشینه کیفری از دیگر مواردی است که برای دریافت گواهینامه رانندگی برای اتباع اهمیت دارد.
- شخص باید متعهد شود که بعد از دریافت گواهینامه و گرفتن خودرو، از ماشین برای اشتغال استفاده نکند.
- داشتن مدارک مهم و ضروری اعم از نامه پلیس مهاجرت
- اگر متقاضی دریافت گواهینامه دانشجو است، باید از اداره سرپرستی دانشجویان خارجی نامه مخصوصی را دریافت کند.
- در خصوص اتباع افغان، داشتن پاسپورت سفید
مدارک لازم دریافت گواهینامه رانندگی برای اتباع
حال اگر شما قصد دریافت گواهینامه رانندگی برای اتباع را دارید و واجد تمام شرایط گفته شده هستید، باید مدارک لازم برای دریافت این گواهینامه را نیز آماده کنید. حال مدارکی که برای ثبت نام و دریافت به آن ها نیاز دارید عبارتند از:
- نامه ای که از پلیس مهاجرت می گیرید.
- نامه اداره اتباع
- نامه پلیس راهور
- اگر بیماری خاصی دارد؛ نامه از بهزیستی
- گواهی عدم سوء پیشینه
- 34 قطعه عکس سه در چهار
- پاسپورت دارای اقامت
- پاسپورت سفید به همراه کارت آمایش
- گواهی سلامت جسمانی
- برگه مربوط به آزمایش گروه خونی
- گواهی عدم اعتیاد
- فیش های مربوط به هزینه های کلاس، کتاب و …
مراحل دریافت گواهینامه رانندگی برای اتباع
تا به اینجا در رابطه با شرایط و مدارک لازم برای دریافت گواهینامه رانندگی برای اتباع صحبت کردیم؛ حال تصمیم داریم در این بخش مراحل اخذ گواهینامه را موردبررسی قرار دهیم تا بدانید که چه کاری را در چه مرکزی باید انجام دهید.
- مرحله اول: اولین مرحله ای که باید پشت سر بگذارید، به احراز هویت مربوط می شود. از همین رو شما باید به اداره مهاجرین و اتباع مراجعه کنید و درخواست صدور گواهینامه رانندگی را بدهید. مدارک لازم نیز باید در این اداره بررسی شوند و انگشت نگاری های لازم صورت گیرد تا درخواست تشخیص هویت برای اداره آگاهی صادر شود.
- مرحله دوم: اتباع باید بعد از پشت سر گذاشتن مرحله اول و بعد از گذشت دو سه روز، برگه احراز هویتی که دریافت کرده اند را به اداره گذرنامه ببرند و به این مرکز تحویل دهند. حال اگر فرد سابقه ی کیفری نداشته باشد، مانعی سر راه وی وجود نخواهد داشت؛ در نتیجه پرونده رسیدگی درخواستشان تشکیل می شود و بعد از گذشت چند روز شخص باید دوباره به اداره گذرنامه مراجعه کند و استعلام درخواست خود را بگیرد.
- مرحله سوم: پس از به پایان رسیدن مرحله دوم، اداره مهاجرت شماره ای را تحت عنوان شماره اتوماسیون به درخواست کنندگان می دهد تا آن ها در نهایت شماره را به محل سکونت خود ارائه دهند و کارهای اخذ گواهینامه را شروع کنند.
- مرحله چهارم: بعد از آنکه سه مرحله قبل را انجام دادید، به اداره امور گواهینامه شهرک آزمایش مراجعه کنید و گذرنامه، کپی آن و شماره اتوماسیونی که به شما داده شده است را تحویل دهید تا ناجا بررسی های لازم را به عمل آورد. در نهایت باید کارهای مربوط به تعیین نمره چشم و گروه خونی را انجام دهید.
- مرحله پنجم: آخرین مرحله مربوط به دریافت گواهینامه رانندگی برای اتباع به گذراندن دوره آموزشی مربوط می شود. شما باید به یک آموزشگاه رانندگی مراجعه کنید و آموزش تئوری و عملی را پشت سر بگذارید و در نهایت آزمون مربوط به آیین نامه را بدهید تا اجازه آزمون شهری برای شما صادر شود. شما باید 12 جلسه 2 ساعته کنار مربی رانندگی در شهر را تمرین کنید و پس از پایان آموزش آزمون شهری بدهید. در صورتی که قبولی در این آزمون را بیاورید، گواهینامه بعد از مدتی برای شما صادر خواهد شد و می توانید با در دست داشتن آن در سطح شهر رانندگی کنید.
هزینه دریافت گواهینامه برای اتباع
دقت داشته باشید که دریافت گواهینامه رانندگی برای اتباع رایگان نیست و متقاضی باید هزینه های مختلفی را در این مسیر بپردازد. از جمله هزینه هایی که باید پرداخته شوند می توان به هزینه کلاس آموزش تئوری، کلاس آموزش عملی، هزینه مربوط به آزمون تئوری، هزینه ای که به ازای هربار مردودی در آزمون تئوری گرفته می شود، هزینه مردودی در آزمون شهر، هزینه کارتکس و کتاب و … اشاره کرد. پیشنهاد می شود فیش واریز به هر مرحله را پیش خودتان نگه دارید تا در صورت نیاز آن را به نهاد و مسئول مربوطه ارائه دهید.
کلام آخر
همانطور که مطالعه کردید، در این مقاله در رابطه با نحوه دریافت گواهینامه رانندگی برای اتباع صحبت کردیم و به بررسی تمام شرایط مربوط به آن و مدارکی که نیاز است پرداختیم. بنابراین اکنون شما می توانید با اطلاعاتی که در اختیارتان قرار گرفت بهترین عملکرد را از خود در چنین موقعیت و شرایطی نشان دهید.