تبلیغات در دادخواه وکالت

طلاق در اهل سنت چگونه است؟ ⚖️【آپدیت آخر】

تبلیغات در دادخواه وکالت

جدایی شرعی و قانونی زوجین با عنوان طلاق شناخته می شود. قوانین طلاق در اهل سنت با فقه های دیگر متفاوت است و باید این امر بر اساس قوانین مذهب زن و شوهر اجرایی شود. متن طلاق نامه اهل سنت با امامیه متفاوت است. همچنین بین الفاظ طلاق در بین اهل سنت و امامیه نیز تفاوت هایی وجود دارد. در این راستا می توانید با بهترین وکیل تهران مشورت کنید.

انواع طلاق در اهل سنت کدامند؟

از دیدگاه فقهی انواع طلاق در اهل تسنن به دو صورت بدعی و سنی می باشند. بر اساس قوانین اسلامی در طلاق بدعی شرایط صحت طلاق وجود ندارد و به همین دلیل درست نیست! می توان گفت که این نوع طلاق به نوعی بدعت گذاری شده است؛ اما طلاق سنی بر اساس قوانین اسلامی می باشد و دارای شرایط صحت طلاق است. شاید تصور کنید که طلاق سنی به طلاق اهل سنت اشاره دارد در حالی که تفاوت هایی در این خصوص وجود دارد. در این خصوص می توانید با بهترین وکیل طلاق در تهران مشورت کنید.

انواع طلاق در اهل سنت کدامند؟

طلاق بدعی اهل تسنن

همانطور که ذکر شد یکی از انواع طلاق در اهل تسنن؛ طلاق بدعی می باشد. این نوع طلاق نیز خود به سه دسته تقسیم بندی می شود:

  • دسته اول: در این صورت رجوعی بین طلاق انجام نمی شود.
  • دسته دوم: طلاق بدعی در صورتی که زن در زمان نفاس و حیض نزد همسرش باشد در حالی که حامله نیست و امری مانند آمیزش مرد و یا غیبت یکی از زوجین مطرح شود؛ ولی تا پاکی فعلی زن به پاکی بعدی توجه نشود.
  • دسته سوم: طلاق زن در صورت پاکی و نزدیکی شوهر با وی اگر زن حامله، نابالغ و یا یائسه نباشد.

طلاق سنی اهل تسنن

با توجه به اینکه یکی از انواع طلاق در اهل سنت، سنی نام دارد در این بخش در این خصوص مطالبی را بیان می کنیم. طلاق سنی نیز خود به دو دسته تقسیم بندی می شود:

  • طلاق باین: یکی از انواع طلاق سنی باین نام دارد که در آن شوهر نمی تواند به همسرش که از وی طلاق گرفته است رجوع کند. همچنین سایر انواع طلاق مانند زنی که به یائسه است، به سن حیض نرسیده، طلاقی که خلع و مبارات داده شود و … از انواع طلاق باین هستند.
  • طلاق رجعی: منظور از طلاق رجعی یکی از انواع طلاق است که در آن مرد در عده می تواند به همسرش که از وی طلاق گرفته است، بارگردد یا اصطلاحا رجوع کند. در این صورت نیازی به ازدواج مجدد یا عقد جدید نیست. طلاق رجعی دو سنی و عدی در فقه می باشد. تفاوت طلاق رجعی و بائن در مقاله ای جداگانه ذکر شده است.

طلاق سنی اهل سنت

شرایط طلاق در مذهب اهل تسنن

همانطور که ذکر شد تفاوت هایی در شرایط طلاق اهل در مذهب تسنن وجود دارد. باید گفت که طلاق در مذهب اهل تسنن در حال حیض (قاعدگی) حرام می باشد. همچنین نیازی به شاهد برای طلاق وجود ندارد و این برخلاف مذهب امامیه می باشد. البته در طلاق رجعی که مرد می تواند رجوع کند، شاهد نیاز است. باید به این نکته نیز اشاره شود که در مذهب حنفی حضور شاهد در زمان رجوع واجب نیست و امری مستحب می باشد.

در انواع فقه ها مانند حنفی، حنبلی و مالکی استفاده از لفظ سه طلاق حرام است. در دیدگاه تمامی مذهب هایی مانند اهل سنت لفظ سه طلاقه جایز و صحیح است.

حکم طلاق در عصبانیت اهل سنت

باید گفت که حکم طلاق در عصبانیت اهل تسنن متفاوت است. در صورتی که عصبانیت فرد موجب شود که وی عقل و هوش خود را نیز از دست بدهید، مسلما طلاق وی فاقد اعتبار می باشد. در نتیجه عقد بین زن و شوهر همچنان باقی خواهد بود؛ اما در صورتی که عصبانیت فرد عادی باشد و وی به صورت لفظی همسر خود را طلاق دهد، این نوع طلاق دارای اعتبار است!

گاهی فرد به صورت لفظی همسر خود را سه طلاقه می کند. در این حالت اگر تنها لفظا کلمه سه طلاق بیان شده باشد تنها به این مفهوم است که فرد همسر خود را طلاق داده است و می تواند مجددا به وی رجوع کند. اگر سه بار این لفظ تکرار شود در این صورت سه طلاقه اتفاق افتاده است. در این صورت زن باید خانه همسر را ترک کند. این موارد باید از طریق مراجعه به علمای اهل سنت مورد بررسی قرار بگیرند. وکیل نیز می تواند در این رابطه با توجه به احکام شرعی موضوع را مورد بررسی قرار دهد.

اقسام طلاق در فقه حنفی

اقسام طلاق در فقه حنفی و شافعی اهل سنت می توانند متفاوت باشند. در این خصوص دو دسته طلاق با نام طلاق باین و رجعی مطرح می شوند که عبارتند از:

  • طلاق باین: شامل طلاق زن یائسه، هنگامی که مرد نمی تواند به همسرش رجوع کند، زنی که به سن حیض نرسیده باشد، زنی که با شوهرش نزدیکی نداشته باشد، برای طلاق خلع و مبارات، عدم رجوع زن در زمان عده به بذل و سه بار طلاق با شرایط
  • طلاق رجعی: امکان رجوع مرد در دوران عده بدون اینکه به عقد مجدد نیاز باشد که در دو نوع طلاق عدی و سنی دسته بندی می شود و به آنها اشاره شد.

وکیل می تواند با اطلاع از انواع طلاق تصمیم بهتری در این خصوص اتخاذ کند. باید گفت که احکام اهل سنت در خصوص طلاق با شیعه متفاوت است و همین علت وکیل باید در این خصوص عملکرد مناسبی داشته باشد و به تمام قوانین و احکام آشنایی داشته باشد.

سه طلاق اهل سنت

باید گفت که سه طلاق اهل سنت شرایط بسیار متفاوتی دارد. در این حالت اگر مرد در یک زمان مشخص سه بار لفظ طلاقت دادم را به زبان بیاورد، حتی اگر در حالت مستی باشد نیز درست است. باید گفت که این مورد نیز باید از طریق مشورت با وکیل یا از طریق مراجعه به احکام اهل سنت مورد بررسی قرار بگیرد. در صورتی که سه طلاق انجام شود و درست و صحیح باشد، زن موظف است که منزل مرد را ترک کند. به همین دلیل همواره به این موضوع تاکید می شود که احکام اهل سنت از طریق علما یا مشورت با وکیل بررسی شوند.

منظور از الفاظ طلاق اهل سنت نیز همین موضوع سه طلاق است. در صورتی که فرد تنها یک بار این کلمه را به زبان بیاورد، عقد هنوز پابرجا می باشد.

مهریه اهل سنت چقدر است؟

همانطور که می دانید در هنگام طلاق بر اساس احکام اسلامی زن می تواند مهریه خود را دریافت کند. به همین دلیل در خصوص طلاق اهل سنت باید به موضوع مهریه نیز اشاره شود. کمترین میزان مهریه اهل سنت بنا بر روایات، چهارصد درهم نقره مسکوک می باشد. بیشترین میزان مهریه اهل سنت نیز 500 درهم نقره مسکوک در نظر گرفته شده است. این مورد با نام مهرالسنه شناخته می شود و باید بر اساس آن عمل شود. در هر دین و مذهبی باید بر همان اساس مهریه دریافت شود. باید گفت که این امکان وجود دارد که مهریه های متفاوتی برای افراد تعیین شود.

با توجه به اینکه مهریه یکی از حقوق قانونی زن است باید در هنگام طلاق نیز به صورت تمام و کمال از طرف مرد پرداخت شود. گاهی در طلاق توافقی امکان بخشیدن مهریه نیز وجود دارد. باید گفت که زن در هر زمانی می تواند نسبت به دریافت مهریه خود اقدام کند. در هنگام طلاق نیز حتی اگر مرد بخواهد بدون هیچ دلیل همسرش را طلاق دهد باید مهریه وی را پرداخت کند.

طلاق غیابی در اهل سنت

گاهی شوهر غیبت طولانی دارد و همین مورد موجب می شود که طلاق غیابی ثبت شود. اگر غیبت وی موجب عسر و حرج زن و آسیب به وی شود امکان ارائه درخواست طلاق وجود دارد. طلاق غیابی در اهل سنت نیز مانند مذهب شیعه صورت می گیرد و احکامی مشابه دارد.

هر مذهبی دارای قوانین خاص خود در حوزه های مختلف مانند طلاق است. در نتیجه باید بر اساس احکام شرعی در مذهب اهل تسنن در خصوص طلاق نیز رفتار شود. وکلا می توانند با کسب اطلاعات از روش طلاق در اهل سنت می توانند در این خصوص به موکلین خود کمک بیشتری کنند. در اسلام تمامی قوانین بر اساس احکام شرعی و فقهی تدوین شده اند و وکیل باید به این قوانین مسلط باشد.

کلام آخر

طلاق در اهل سنت دارای تفاوت هایی با مذهب شیعه و امامیه می باشد. مواردی مانند متن طلاق نامه اهل تسنن، حکم طلاق در عصبانیت اهل سنت، سه طلاق اهل سنت و ازدواج به شرط طلاق در اهل سنت در بین اهل تسنن مطرح می شوند. شرایط طلاق در مذهب اهل تسنن می تواند متفاوت از مذهب شیعه باشد. به عنوان مثل برای طلاق در اهل تسنن نیازی به شاهد نیست. همین موارد باید توسط وکیل مورد بررسی قرار بگیرند تا حق کسی ضایع نشود.

4.7/5 - (4 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم و در حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت دادخواه وکالت در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند.

نوشته های مشابه

۲ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا