مجازات ورود غیر مجاز به ملک دیگری
در این مقاله از دادخواه وکالت به بررسی مجازات ورود غیر مجاز به ملک دیگری خواهیم پرداخت. منزل هر فرد حریم شخصی او به حساب می آید. ورود بدون اجازه به ملک حریم صاحب ملک و افرادی که در آن زندگی می کننند را می شکند. قانون برای پشتیبانی از افراد جامعه جلوی ورود اغیار را به خانه می گیرد. اگر شخصی به قانون توجه نکرده و با اهداف مختلف، ورودی غیر مجاز به ملکی که مالکش دیگری است، داشته باشد جرم کرده و با شکایت صاحب خانه روانه دادگاه می شود.
منظور از ورود غیر مجاز به ملک دیگری چیست؟
خانه هر فرد محل آرامش او می باشد. در واقع خانواده در خانه مامن می گیرد. خانواده نیز کانونی مهم در اسلام به شمار می رود. به گونه ای که هر کاری که خللی در خانواده ایجاد نماید توسط اسلام کاری مذموم تلقی می گردد. در ایران قوانین اسلام حاکم بوده، بر همین مبنا قانونی وجود دارد که ورود بدون اجازه به ملک را رد می کند. منظور از ورود غیر مجاز، ورود پنهانی یا ورودی بوده که صاحب ملک هیچ اطلاعی از ورود نداشته و اجازه داخل شدن به آن را صادر نکرده است.
ورود به هر طریقی که باشد چه به اجبار و چه به اختیار و با هدف آسیب رساندن به ملک و یا افراد درون ملک، جرم به شمار می رود و شخصی که باعث انجام این جرم شده توسط قانون مجازات می گردد. منع ورود به ملک نه تنها برای ملک های محصور و دارای مالکیت شخصی جرم بوده بلکه قانون اجازه دخل و تصرف در ملک بدون ساخت را نمی دهد. بنابراین افراد باید بدانند که به محض مشاهده یک خانه و یا زمین نمی توانند از آن برای تجارت یا برای سکونت استفاده کنند. قانون در صورتی استفاده را مجاز می داند که بین صاحب ملک و افراد، قراردادی تدوین شده باشد.
مجازات ورود غیر مجاز به ملک دیگری چیست؟
نحوه ورود به ملک در تعیین مجازات این جرم موثر می باشد. وقتی فرد صرفا بدون اجازه وارد ملکی شود ولی هیچ کار خلافی در آن ملک انجام نداده و خسارتی نیز وارد نکرده، صرف وارد شدن نیز مجازات دارد که شدت آن نسبت به موارد دیگر کمتر است. گاهی صاحب ملک با مشاهده سالم بودن ملکش از فردی که بدون اذن وارد شده شکایت نمی کند ولی مواقعی وجود دارد که صاحب ملک دادخواست و شکواییه ای بر علیه فرد تشکیل می دهد. در چنین مواقعی اگر فرد دلیل قانونی برای کاری که کرده نداشته باشد محکوم به حبس خواهد شد.
جزای فردی که پنهانی وارد ملک شده و به بخشی از ملک صدمه زده نیز علاوه بر زندانی، جبران کامل خسارت است. خسارتی که توسط قانون مورد بررسی قرار می گیرد. مبلغ کلی خسارت را کارشناسان تعیین می نمایند.
کسانی که شبانه با هدف سرقت به خانه ای وارد می شوند و علاوه بر ایجاد ارعاب بین اعضای خانواده، اموال را نیز با خود می برند و به خانه نیز آسیب می رسانند مشمول جزای بیشتری خواهند شد. این افراد در صورت دستگیری بر اساس جرم سرقتی که مرتکب شده اند به زندان می روند. متجاوزان به حریم خانه به دلیل داشتن اسلحه بر سال های حبس آن ها اضافه شده و برگشت کلیه اموال مسروقه نیز بر عهده آن ها است. در مقاله سرقت حدی چیست و شرایط آن، مبحث سرقت و مجازات آن را به طور کامل توضیح داده ایم. باید گفت با استفاده از این قانون جلوی زور و اجبار برای تسلط بر ملک دیگری گرفته می شود.
نحوه اثبات جرم ورود به عنف چگونه است؟
حال که دانستیم مجازات ورود غیر مجاز به ملک دیگری چیست با نحوه اثبات این جرم نیز آشنا می شویم. کسانی وجود دارند که شاهد این جرم بوده اند. از این افراد می توان به عنوان شاهد در دادگاه استفاده شود. البته شهادت بدون توجه به ویژگی های شاهد، تادییه قانونی ندارد. فردی که شاهد یک دعوا هست باید بتواند عمل خطا و مجرمانه را از عمل درست تمیز دهد. بنابراین عقل سالم و سن کامل برای شاهد در اولویت می باشد. تمام ویژگی هایی که یک شاهد باید داشته باشد در مقاله منظور از شهادت بر شهادت چیست ذکر گردیده است.
زمانی که شاهدی در صحنه برای دادن شهادت وجود نداشته باشد از روش های دیگری مانند اعتراف استفاده می شود. فردی که در معرض اتهام قرار گرفته به جرمی که کرده معترف است. در واقع اقرار و اعتراف از جمله روش های قطعی جرم به شمار می آیند.
گاهی نه شاهد وجود دارد و نه این که مجرم اعتراف می کند. در این شرایط برای ثابت کردن جرم، شاکی باید مراتب سوگند در دادگاه را به جای آورد. البته گاهی تصاویر دوربین های مدار بسته در یک ملک که وقایع را ثبت نموده اند می توانند به عنوان یک مدرک کاربردی باشند.
آیا ورود به عنف قابل گذشت است؟
مجازات ورود غیر مجاز به ملک دیگری و نحوه اثبات آن در مطالب قبل بیان شد. حال می خواهیم بدانیم آیا ورود بدون اذن قابل بخشش است. جرایم در قانون در دو دسته قابل گذشت و غیر قابل گذشت قرار دارند. عموما بخشش در تمام جرایم حدی وجود ندارد. به این مورد در مقاله سرقت حدی چیست و شرایط آن اشاره کرده ایم.
ورود به عنف از جمله جرایم حدی حساب نمی شود، به همین منظور می توان گفت، جرمی قابل گذشت می باشد. گذشت نیز در شرایطی رخ می دهد که شاکی پرونده از شکایتی که کرده صرف نظر نماید. بنابراین بخشیدن این جرم و صرفه نظر از مجازات آن به تصمیم شاکی مربوط خواهد بود.
کلام آخر
برای وارد شدن به ملک دیگران باید از آن ها اجازه گرفته شود؛ زیرا قانون هر نوع ورود بدون اجازه را جرم می داند. مجازات ورود غیر مجاز به ملک دیگری بر اساس شرایط مختلف به حبس و پرداخت جرایم ختم می گردد. البته زمانی حکم قطعی دادگاه را برای این جرم می خوانند که مدارک کافی موجود باشد. باید شاهدانی صحنه را دیده و یا این که خود شخص به جرمی که کرده اعتراف نماید.