تبلیغات در دادخواه وکالت

اقاله قرارداد چیست؟

تبلیغات در دادخواه وکالت

اقاله قرارداد چیست، سوالی که موضوع اصلی این مقاله خواهد بود. هنگامی که افراد درصدد انجام کاری با دیگران هستند برای ایجاد اعتماد بیشتر و رسمیت یافتن فعالیت خود از قرارداد استفاده می کنند. قوانین امری باید سرمنشا اصول قرارداد باشند. بدون توجه به قوانین امری، قرارداد فاقد اعتبار خواهد بود. برهم زدن قرارداد بدون انجام مراحل قانونی آن امکان پذیر نخواهد بود؛ زیرا عهدی که بسته شده فقط در شرایط خاص می تواند شکسته شود. در صورت نیاز به فسخ هر کدام از طرفین می توانند درخواست اقاله نمایند. در این مقاله از دادخواه وکالت با استفاده از بیان مطالب مفید و مرتبط به این موضوع می پردازیم.

اقاله قراداد چیست؟

معانی لغوی اقاله، شکستن، فسخ، بخشش و رضایت است. موارد گوناگونی می تواند باعث عدم همکاری بین طرفین قرارداد شود. زمانی که قرارداد برای انجام یک فعالیت تجاری و یا هر نوع فعالیت دیگری بسته شد دو طرف ملزم به رعایت تمام آیین و قواعد قرارداد هستند. به همین منظور به محض رسیدن به یک چالش و یا یک اختلاف نظر کوچک نمی توانند خود را از بند قرارداد رها کرده و خارج شوند. البته وجود شرایط سخت برای خروج از قرارداد نیز به همین منظور بوده تا دو طرف قرارداد به جای تصمیم به خروج درصدد رفع مشکل با یکدیگر برآیند.

هنگامی که موقعیت بر اساس قرارداد پیش نرود اسباب انحلال مهیا می شود. اقاله قرارداد در این موقع کاربرد دارد. برای انجام شدن صحیح اقاله، صحبت با طرفین قرارداد و جلب رضایت هر دو طرف لازم است. تا زمانی که یکی از طرفین رضایت کامل به انحلال قرارداد نداشته باشند اقاله شدنی نیست. بنابراین می توان گفت، اقاله یکی از روش های انحلال یا فسخ قرارداد بوده که رضایت هر دو شریک، شرط اجرایی شدن آن خواهد بود.

اقاله مشروط چیست؟

اقاله مشروط زمانی است که عملی شدن اقاله به اجرایی شدن امری دیگر بستگی دارد. به این صورت که هنگام بستن قرارداد شروطی وجود داشته باشد. به محض تحقق نگرفتن هر کدام از شروط، قرارداد با رضایت هر دو طرف اقاله شود.

به طور مثال، برای انجام معامله بین دو شخص، قراردادی وضع می گردد. پرداخت به موقع ثمن معامله، شرط ادامه همکاری می باشد. در مقاله چگونه می توان ثمن معامله را استرداد نمود در ارتباط با ثمن و نحوه گرفتن آن توضیحات کامل را نوشته ایم. چنانچه تاخیر در پرداخت رخ دهد و یا این که مدت مشخصی گذشته و همچنان پولی دریافت نشده اقاله مشروط شکل اجرایی خواهد گرفت.

مدت زمان اقاله قرارداد چقدر است؟

حال که دانستیم اقاله قرارداد چیست می خواهیم به این موضوع که مدت زمان لازم برای اقاله چقدر بوده نیز اشاره کنیم. زمان اقاله به طور کامل به رضایت طرف های اصلی قرارداد بستگی دارد.

اقاله قرارداد چیست؟
مدت زمان اقاله قرارداد چقدر است؟

تفاوت فسخ و اقاله قرارداد چیست؟

اقاله قرارداد با فسخ قرارداد متفاوت است. فسخ می تواند شامل هر نوع قراردادی با عقود جایز یا لازم باشد.

در اقاله، دو طرف باید نسبت به ادامه دار شدن همکاری، بی رغبت شده و رضایت به انحلال بدهند. در صورتی که در فسخ یکی از طرفین قرارداد می تواند درخواست فسخ را با ذکر دلایل و مدارک خود به دادگاه ارایه داده و قانونگذار، قرارداد را فسخ نماید. هدف اقاله و فسخ، منحل کردن قرارداد است. این دو هدف یکسانی دارند ولی در نحوه حرکت به سمت هدف که انحلال بوده متفاوت عمل می کنند.

آیا اقاله قابل انتقال به ورثه است؟

اقاله قرارداد چیست و آیا به ارث می رسد، دو دیدگاه کاملا متضاد برای  اقاله به وراث وجود دارد. هر دو نظریه، مستند شده از مواد قانون هستند. نظریه نخست بر اساس مواد 283 است. در این ماده، قید شده معامله می تواند اقاله شود در صورتی که رضایت دو طرف بر اقاله وجود داشته باشد. بنابراین در دیدگاه نخست، اقاله تا زمان حیات طرفین اجرایی می شود و بعد از وفات امکان اقاله میسر نیست.

دیدگاه دوم به میراثی بودن اقاله اشاره دارد. به این صورت که اسناد و صورت های مالی نیز از جمله مواردی هستند که بعد از فوت وارثین فرد فوت شده به ارث می رسند. در نظریه دوم و بر اساس ماده ذکر شده می توان گفت، اقاله از موارد قابل انتقال به ورثه به شمار می رود.

کلام آخر

اقاله روشی است که با استفاده از آن قرارداد به مرحله انحلال می رسد. انحلال از طریق اقاله به زور یا واسطه قانونی صورت نمی گیرد. در این شیوه، اراده و رضایت طرفین و صاحبین قرارداد، ملاک اصلی برای اجرایی شدن می باشد. در این مقاله سعی کردیم مطالب کاملا مرتبطی را درباره اقاله قرارداد چیست ارایه دهیم با این هدف که ابهامی برای خوانندگان وجود نداشته باشد.

 

 

5/5 - (1 امتیاز)

صدیقه السادات پورسعیدی

صدیقه السادات پورسعیدی هستم، کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی، هفت سال هست که در زمینه تولید محتوا و سئو محتوا فعالیت دارم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا