تبلیغات در دادخواه وکالت

تغییر کاربری زمین زراعی و کشاورزی به مسکونی + مراحل

تبلیغات در دادخواه وکالت

تغییر کاربری زمین زراعی به مسکونی که بر طبق قانون تغییر اراضی کشاورزی باید صورت بگیرد. در این خصوص مواردی مانند هزینه تغییر کاربری زمین کشاورزی به مسکونی در روستا، تغییر کاربری زمین باغی به مسکونی در گیلان، تغییر کاربری زمین کشاورزی به مسکونی در محدوده شهر، تغییر کاربری باغ به مسکونی در محدوده روستا، مراحل تغییر کاربری زمین کشاورزی به مسکونی در روستا، هزینه تغییر کاربری زمین باغی به مسکونی و قانون جدید تغییر کاربری اراضی کشاورزی مطرح می شوند.

اطلاع از قوانین در خصوص تغییر کاربری زمین می تواند به مالک برای تصمیم گیری درست تر، کمک کند. گاهی اوقات خریدار در خصوص قوانین تغییر کاربری اطلاعاتی ندارد و اقدام به خرید یک ملک می کند. این عدم آگاهی می تواند موجب شود که شما زمینی را خریداری کنید که بر اساس قانون امکان تغییر کاربری آن وجود ندارد. به ویژه برای کاربری های زراعی و کشاورزی بسیار سخت گیرانه تصمیم گیری می شود.

این امکان وجود دارد که زمین خریداری شده از نظر حقوقی نیز مشکلات زیادی برای شما ایجاد کند. به همین دلیل بهتر است در خصوص قوانین مربوط به تغییر کاربری اراضی کشاورزی اطلاعات بیشتری داشته باشیم. ما در مقاله ای جداگانه در خصوص اینکه برای انحصار وراثت کجا برویم، مطالبی را ذکر کرده ایم. در خصوص بحث این مقاله این سوال پیش می آید که آیا امکان تغییر کاربری زمین کشاورزی به مسکونی وجود دارد؟ به منظور رسیدن به پاسخ این سوال با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.

مراحل تغییر کاربری زمین زراعی به مسکونی

تغییر کاربری زمینه زراعی به مسکونی یکی از مواردی است که دارای قوانین سخت گیرانه است. می توان گفت که این کار تنها در مواقعی ممنوع نیست که ضرورتی وجود داشته باشد! به همین دلیل این کار عملا در بیشتر مواقع امکان پذیر نیست. بدین منظور باید کمیسیون مسئول در این رابطه باید این مورد را تایید نماید. تصمیم گیری های این کمیسیون تنها با کسب اکثریت آرا می تواند معتبر باشد.

متقاضی باید در ابتدا درخواست خود را به کمیسیون ارائه دهد. بعد از ارائه درخواست کمیسیون وظیفه دارد تا ظرف حداکثر 2 ماه با تشکیل جلسه، در این حوزه تصمیم گیری نماید. این کمیسیون زیر نظر وزارت کشاورزی در هر استان است و افراد فعال در آن عبارتند از:

  • نماینده های وزارتخانه کشاورزی
  • نماینده مربوط به مسکن و شهرسازی
  • نمایندگان اداره جهاد سازندگی
  • نماینده های مربوط به سازمان حفاظت محیط زیست
  • نماینده های مربوط به استانداری

مراحل تغییر کاربری زمین زراعی به مسکونی

چه مدارکی برای تغییر کاربری زمین کشاورزی به مسکونی مورد نیاز است؟

همانطور که ذکر شد متقاضی باید درخواست خود را مبنی بر تغییر کاربری به کمیسیون مربوطه ارائه دهد. ر این خصوص باید مدارک مختلفی نیز به همراه درخواست ضمیمه پرونده شوند. برای هر پرونده این امکان وجود دارد که مدارک متفاوتی مورد نیاز باشد. این مورد به عوامل زیادی بستگی دارد که از مهم ترین این عوامل می توان موارد زیر را نام برد:

  • عامل ماهیت طرح
  • تعیین مکان اجرای طرح
  • داشتن مجوز و یا موافقت نامه

 با توجه به این عوامل، می توان مدارک مورد نیاز برای تغییر کاربری را مشخص کرد. در این راستا می توان از موارد زیر نام برد:

  • مدارک و اسناد برای اثبات مالکیت شخص
  • دریافت موافقت از اداره حفظ محیط زیست در هر استان
  • دریافت و کسب موافقت اصولی و جواز تاسیس
  • ارائه نقشه به منظور ساخت
  • دریافت موافقت از اداره راه و شهرسازی در استان مورد نظر
  • اخذ استعلام از اداره و دستگاه ها مختلف برای تغییر کاربری زمین

چه مدارکی برای تغییر کاربری زمین کشاورزی به مسکونی مورد نیاز است؟

کلام آخر

ما در این مقاله در خصوص امکان تغییر کاربری زمین زراعی به مسکونی مطالبی را ذکر کردیم. همانطور که می دانید قوانین سخت گیرانه ای برای تغییر کاربری زمین های کشاورزی وجود دارد. بدیهی است که در سال های اخیر بسیاری از زمین های زراعی به صورت غیر قانونی تغییر کاربری داده شده اند و این موضوع کاملا خلاف قانون است. تنها در موارد ضروری این امکان وجود دارد که زمین زراعی به مسکونی تغییر کاربری دهد.

5/5 - (3 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم و در حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت دادخواه وکالت در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا