تبلیغات در دادخواه وکالت

افراز چیست و چه تفاوتی با تفکیک و تقسیم دارد؟

تبلیغات در دادخواه وکالت

افراز چیست؟ سوالی که بیشترین برخورد را دارندگان ملک های مشاعی با آن دارند. افراز راهی مناسب برای جداسازی ملک و تبدیل آن به بخش های مجزا است. هنگامی که به علت های مختلف نیاز به تقسم ملک باشد می توان از افراز جهت تقسیم استفاده کرد. وقتی شخصی زمین یا ساختمان داشته باشد و بخواهد بخشی از زمین و یا ساختمان را جدا کرده و به فروش برساند با استفاده از افراز بخشی از آن ملک جدا شده و در قبال دریافت پول به شخص دیگری واگذار می شود. در این مقاله از دادخواه وکالت در صدد هستیم تا بیان کنیم افراز چیست و چه تفاوتی با تفکیک و تقسیم دارد.

افراز چیست؟

افرادی که حقوق خوانده اند و یا با مسایل حقوقی و قضایی آشنا هستند می دانند افراز به چه کاری گفته می شود. افرادی هم هستند که این کلمه را برای نخستین بار شنیده اند. آن هم زمانی که از یک مال مشترک سهمی به آن ها تعلق می گیرد و در پی این هستند تا با افراز به سهم از ارث دست پیدا کنند. در لغت افراز به معنی منقطع کردن و جدا کردن است. معنی افراز در مسایل حقوقی به منقطع کردن یک دارایی غیر منقول از یک مال مشترک است. مال مشترکی که هیچ کدام از شرکاء نسبت به میزان سهم خود اطلاعی ندارند. بنابراین بیشترین کاربرد افراز در بخش بندی دارایی های مشاعی است که امکان جابه جایی ندارند.

قانون افراز چیست؟

افراز راهی قانونی است که توسط مجریان قانون در شرایط مختلف اعمال می شود. به طور مثال، وقتی یک زمین و یا ساختمان توسط دو یا چند نفر خریداری شده باشد و شرکاء نتوانند بین خود توافقی جهت تقسیم ایجاد کنند، می توان از قانون افراز استفاده کرد. کاربرد این قانون برای رفع اختلاف پیش آمده در شرایطی است که هر یک از شرکاء دادخواستی جهت شکایت تنظیم کرده و در سیستم قضایی به ثبت رسانده باشد.

با ثبت دادخواست، برررسی ها توسط نمایندگان قضا انجام خواهد گرفت و قانون افراز یک استراتژی موثر برای رفع اختلاف و تقسیم ملک به روش عادلانه خواهد بود. قانون افراز در هر شرایطی استفاده نمی شود. هنگامی که شرکا بتوانند اختلافات به وجود آمده را بدون دخالت دادن مراجع قضایی حل کنند نیازی به افراز نیست. در برخی مواقع اجرا کردن قانون افراز به ضرر صاحبان دارایی منقول خواهد بود. هنگامی که دارایی مشاع یک آپارتمان 50 متری باشد اعمال قانون افراز باعث بی ارزش کردن دارایی می شود.

افراز چیست و چه تفاوتی با تفکیک و تقسیم دارد؟

افراز چیست و چه تفاوتی با تفکیک و تقسیم دارد؟

شاید در نگاه اول افراز، تفکیک و تقسیم یک معنی را دهند ولی این سه کلمه با یکدیگر تفاوت دارند. فردی که یک قطعه زمین دارد و تصمیم می گیرد آن را دو بخش کند از یک بخش استفاده و بخش دیگر را به فروش برساند از تفکیک استفاده کرده است. هنگامی که یک ملک بین دو یا چند شریک مشترک باشد با انجام فراز، سهم هر کدام از شرکاء یا مالکین داده می شود. تقسیم از فراز و تفکیک کلی تر است. اگر تفکیک و فراز فقط به دارایی غیر قابل انتقال اختصاص دارد تقسیم همه دارایی ها را در بر می گیرد.

ملک غیرقابل افراز چیست؟ آیا فروش چنین ملکی قانونی است؟

با فوت یک شخص دارایی های آن چه منقول و چه غیر منقول بین وراث تقسیم می شود. هنگامی که بین دارایی های غیر منقول این شخص دارایی وجود داشته که شرایط تقسیم و تفکیک را نداشته باشد به آن ملک غیرقابل افراز گفته می شود. تنها راه حلی که برای وراث جهت دریافت ارثیه خود از ملک غیرقابل افراز باقی می ماند فروش ملک و تقسیم پول آن است.

برای فروش ملک غیر قابل افراز باید از مرکز ثبت گواهی گرفت. هنگام گرفتن گواهی، ثبتی بودن زمین اهمیت دارد. در صورتی که ملک ثبتی نباشد نیاز است ابتدا به ثبت رسیده سپس گواهی آن صادر شود. صادر شدن گواهی فروش ملک غیر مشاع توسط دادگستری انجام می شود. به این صورت که هیچ یک از وراث نمی توانند شخصا کار فروش ملک را انجام دهد؛ بنابراین دادگاه دستور فروش ملک غیر قابل افراز را در مناقصه می دهد.

راجع به مدارک لازم برای افراز ملک مشاع چه می دانید؟

بعد از شرح افراز چیست نوبت به مدارکی می رسد که برای افراز ملک مشاع نیاز است. بدون داشتن مدارک لازم رسیدگی به پرونده صورت نخواهد گرفت. پیشنهاد می شود افرادی که دارای ملک مشاع هستند برای پیشبرد کار و انجام آن در مسیر صحیح از یک وکیل کمک بگیرند. با توجه به حساسیت این موضوع، وکیل کاربلد و توانا می تواند به این افراد کمک کند، مخصوصا زمانی که سند ملک ثبتی نیست و این سند جزء مدارک مورد نیاز برای افراز ملک محسوب می شود. پیدا کردن وکیل دلسوز و توانا نیازمند تحقیق است. مقاله چگونه یک وکیل متخصص خوب انتخاب کنیم می تواند شما را با  ویژگی های وکیل متخصص آشنا کند.

مدارکی جهت افراز ملک غیر منقول مشاع به شرح زیر است:

  1. داشتن عکس واضح و شفاف از سند و یا کپی سند ملک
  2. اطلاعات کامل تمام شرکاء
  3. کارت شناسایی
  4. برگه استعلام
  5. بازرسی میدانی از ملک

هزینه افراز ملک چقدر است؟

هزینه افراز چیست؟ مسلما پولی که مالکان برای افراز ملک به اداره ثبت می دهند هزینه افراز است. اداره ثبت جهت تعیین این هزینه موارد گوناگونی را ملاک قرار می دهد. متراژ ملک از جمله مواردی است که بر روی هزینه افراز تاثیر می گذارد. هر چه یک ملک مساحت بیشتری داشته باشد هزینه افراز آن نیز بسته به مساحت افزایش می یابد. عوامل دیگر در تعیین هزینه افراز، نرخ روز ملک و مسائل حقوقی است. اگر سند در دفاتر به ثبت نرسیده باشد هزینه ثبت نیز به هزینه های دیگر اضافه خواهد شد.

کلام آخر

افراز جدا کردن است و در قوانین حقوقی و دادگستری به معنای تقسیم کردن ملک است. در این مقاله ابتدا بیان کردیم افراز چیست و سپس قانون افراز را بررسی نمودیم و مطالبی را در ارتباط با ملک غیرقابل افراز، نحوه فروش آن و مدارک لازم برای افراز ملک  بیان کردیم. در آخر به بررسی هزینه افراز ملک پرداختیم و امیدواریم مطالعه این مطلب برای شما مفید بوده باشد.

5/5 - (1 امتیاز)

صدیقه السادات پورسعیدی

صدیقه السادات پورسعیدی هستم، کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی، هفت سال هست که در زمینه تولید محتوا و سئو محتوا فعالیت دارم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا