تبلیغات در دادخواه وکالت

جرم اختلاس چیست و چه مجازاتی را به دنبال دارد؟

تبلیغات در دادخواه وکالت

جرم اختلاس جزو جرایمی به شمار می رود که بدون تردید در سال های اخیر نام این نوع جرم را بارها شنیده اید، برای این نوع جرم مجازات بسیار سنگینی در نظر گرفته می شود و با متخلف نیز به شدت برخوردار خواهد شد. در ادامه این مطلب به بررسی جرم اختلاس و مجازات هایی که برای این نوع جرم در نظر گرفته شده است می پردازیم و امیدواریم با مطالعه مطلبی که پیش روی شما همراهان عزیز است بتوانید اطلاعات لازم را در این زمینه بدست آورید.

جرم اختلاس چیست؟

جرم اختلاس در دسته جرم های خیانت در امانت قرار دارد، ماموران دولت این نوع جرم را از طریق تصاحب برخی از اموال و وجوهی که به آن ها واگذار شده است مرتکب می شوند. این نوع جرم غیر قابل بخشش می باشد و قانونگذار در قانون اساسی مجازات سنگینی را برای اختلاس تعیین کرده است.

بررسی شرایط تحقق اختلاس

برای محقق شدن این نوع جرم باید شرایطی که در ادامه ذکر می شود موجود باشد:

بررسی شرایط تحقق جرم اختلاس

شرط اول: کسی که مرتکب اختلاس می شود باید کارمند یکی از ارگان های دولتی باشد، در نتیجه افراد عادی نمی توانند مرتکب این جرم شوند.

شرط دوم: اموال و هرگونه وجوه دولتی بر اساس وظیفه به مامورین ارگان های دولتی واگذار می شوند، در صورتی که یکی از مامورین اموال و وجوه دولت را به نفع دیگران یا خودش تصاحب کند مرتکب جرم شده است و باید مجازات شود.

شرط سوم: فردی که مرتکب جرم اختلاس می شود باید برای انجام دادن این نوع جرم سوء نظر داشته باشد و علاوه بر این با داشتن آگاهی و از روی عمد مرتکب این جرم شده باشد.

چه اموال دولتی مشمول اختلاس می شوند؟

موضوع اصلی این نوع جرم، اموال است. اموال زیر شامل جرم اختلاس می شوند:

  1. وجوه دولتی
  2. حواله ها
  3. اسناد دولتی و رسمی
  4. مطالبات
  5. اوراق بهادار
  6. اموال منقول دولتی ( اموال دولتی به کلیه اموالی اطلاق شود که توسط مراکز و ادارات دولتی خریداری شده اند، هرگونه اموالی که از طریق قانون به مالکیت دولت نیز درآمده است جزو اموال دولتی به شمار می روند.)
  7. اموال غیر منقول

مجازات جرم اختلاس چیست؟

این نوع جرم جزو جرایمی به شمار می رود که دارای وجه عمومی است به همین دلیل قابل بخشش نخواهد بود، در نتیجه می توان گفت جرم اختلاس هرگز مشمول اعمالی نظیر موکول، تعقیب یا بخشش قرار نمی گیرد، شایان ذکر است که در برخی از موارد ممکن است از سوی قانونگذار با توجه به شرایط مجرم تخفیفی برای اعمال مجازات در نظر گرفته شود.

برای جرم اختلاس با توجه به شدت آن مجازات هایی در نظر گرفته می شود. مجازات جرم اختلاس عبارتند از:

مجازات جرم اختلاس همراه با جعل:

  1. اگر اختلاس همراه با انواع جعل ( جعل مادی و معنوی و… )انجام شود مطابق با تبصره 2 ماده 5 قوانین اساسی برای مرتکبین مجازات سنگینی در نظر گرفته می شود. اگر مبلغ اختلاس در کمترین مقدار باشد برای مرتکب جرم حدود 2 تا 5 سال حبس همراه با 1 تا 5 پنج سال انفصال موقت در نظر گرفته می شود.
  2. در صورتی که مبلغ اختلاس در بیشترین مقدار باشد برای مرتکب 7 تا 10 سال حبس به همراه انفصال دائم از هرگونه خدمات دولتی در نظر گرفته می شود.
  3. در هر یک از موارد مذکور مرتکب علاوه بر رد مال یا رد وجه اختلاس جریمه نقدی نیز می شود، جریمه نقدی اغلب معادل با دو برابر مال یا وجه مورد اختلاس در نظر گرفته می شود.

مجازات اختلاس با توجه به مال منقول:

  1. اگر  مال یا وجه منقول در کمترین میزان از مبلغ تعیین شده باشد برای مرتکب 6 ماه تا 3 سال زندانی به همراه 6 ماه تا 3 سال انفصال موقت در نظر گرفته می شود.
  2. اگر مال یا وجه منقول در بیشترین میزان از مبلغ تعیین شده باشد برای مرتکب 2 تا 10 سال زندانی به همراه انفصال دائم از هرگونه خدمات دولتی در نظر گرفته می شود.
  3. علاوه بر مجازات های ذکر شده مرتکب جرم باید مال یا وجه منقول را برگرداند و معادل با دو برابر آن جزای نقدی پرداخت نماید.

مجازات جرم اختلاس با توجه به سمت شخص:

  1. اگر مرتکب جرم مدیر کل باشد یا سمت بالاتری داشته باشد برای وی انفصال دائم از هرگونه خدمات دولتی در نظر گرفته می شود.
  2. اگر سمت مرتکب جرم پایین باشد برای وی 6 ماه تا 3 سال انفصال موقت از هرگونه خدمات دولتی در نظر گرفته می شود.

آیا اخذ وکیل در تخفیف مجازات فرد مختلس تاثیری دارد؟

جرم اختلاس در رده جرایم غیر قابل بخشش قرار دارد به همین دلیل قانونگذاران پرونده های مربوط به اختلاس را با دقت و وسواس بیشتری مورد بررسی قرار می دهند. اگر فرد مختلس از عملی که انجام داده است به شدت پشیمان باشد در مجازاتی که برای وی تعیین می شود امکان اعمال تخفیف وجود دارد. اگر اختلاس کننده قبل از صدور حکم کلیه مال یا وجه مورد اختلاس را بازگرداند، دادگاه وی را از پرداخت تمام یا قسمتی از جریمه نقدی معاف می کند. علاوه بر این اجرای مجازات مربوط به حبس یا زندانی مجرم تا حدودی قابل معلق شدن است.

برای اعمال تخفیف در حکم بهتر است با وکیل باتجربه و متخصص مشورت کنید، در صورتی که وکیل مهارت و دانش لازم را در این زمینه داشته باشد می تواند تخفیفات مذکور را در مجازات مجرم اعمال نماید. برای اخذ وکیل بهتر است در مورد وظایف اخلاقی وکیل اطلاعات لازم را داشته باشید تا بتوانید برای انتخاب وکیل بهترین تصمیم گیری را داشته باشید.

نقش وکیل در مجازات جرم اختلاس

کلام آخر:

برای پیگیری و رسیدگی به پرونده جرم اختلاس داشتن اطلاعات لازم درباره مجازات هایی که برای مرتکب در نظر گرفته می شود الزامی است. اگر اطلاعات لازم را در این زمینه ندارید به شما پیشنهاد می دهیم از وکیل متخصص و مشاوران حقوقی باتجربه مشاوره لازم را بگیرید، به این نکته نیز توجه داشته باشید که این جرم غیر قابل بخشش است و فقط اعمال تخفیف در مجازات هایی که در نظر گرفته شده است امکان پذیر می باشد.

در این مطلب با شرایط جرم اختلاس و مجازات هایی که برای این جرم در نظر گرفته شده است آشنا شدید و امیدواریم از مطالعه این مطلب نهایت بهره را برده باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد مسائل حقوقی و کیفری به شما همراهان عزیز و گرامی پیشنهاد می دهیم به صفحه اصلی وب سایت دادخواه وکالت مراجعه کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

ندا خوشرو

سلام ندا خوشرو هستم، از سال ۱۳۹۴ فعالیت مو در حوزه نویسندگی و تولید محتوای متنی یونیک شروع کردم، به حرفه تولید محتوا علاقه زیادی دارم و همواره سعی بر افزایش اطلاعاتم در زمینه سئو و تولید محتوا یونیک دارم، امیدوارم بتوانم در این وب سایت مطالب مفید و با بهترین کیفیت را در اختیار شما عزیزان قرار دهم☘️💚

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا