تبلیغات در دادخواه وکالت

دادرسی فوری یا دستور موقت چیست؟

تبلیغات در دادخواه وکالت

قانون برای ایجاد عدالت از روش های مختلفی استفاده می کند. دادرسی فوری نیز از جمله راهکارهایی که دادگاه و مرجع قضایی برای حمایت از حقوق خواهان در دستور کار قرار می دهد. اعمال این نوع دادرسی توسط دادگاه با هدف پیشگیری برخی وقایع در آینده رخ می دهد. زمانی دادگاه با این دادرسی موافقت می کند که تشخیص ضرورت در کار را داده و تاخیر را به سود خواهان نداند. در این مقاله از دادخواه وکالت دادرسی یا دستور فوری مورد تجزیه و تحلیل قرار خواهد گرفت.

دادرسی فوری یا دستور موقت چیست؟

به دستور یا فرمانی که توسط دادگاه برای ادامه یا متوقف کردن کاری صادر می شود دستور موقت گفته می شود. برای این که دادگاه اجازه چنین دستوری را دهد باید فردی که شکایت کننده است و نتیجه اجرای دستور موقت به نفع او بوده این تقاضا را از دادگاه داشته باشد.

شخصی که در معرض اتهام قرار گرفته ممکن است برای محافظت از دارایی های خود سند آن ها را به نام دیگری بزند. انجام این کار تهدیدی بزرگ برای شکایت کننده است. زمانی که دارایی به نام شخصی وجود نداشته باشد در صورتی که متهم شود شرایط سختی پیش روی شکایت کننده خواهد بود. به همین منظور دستور موقت می تواند جلوی چنین اتفاقی را بگیرد. البه لازم به یادآوری است موافقت دادگاه با دستور موقت دلیل بر رای دادگاه نیست و هیچ تاثیری بر روی رای نهایی نیز ندارد. این دستور تنها روشی در قانون است که می توان با استفاده از آن جلوی زیان خواهان را در جریان رسیدگی به پرونده گرفت.

دادرسی فوری یا دستور موقت چیست؟

نوشته های مشابه

نحوه اجرای دستور موقت یا دادرسی فوری چگونه است؟

تا زمانی که تقاضای دستور موقت از طرف خواهان به دادگستری ارائه نشده باشد دادگاه دستور این دادرسی را نخواهد داد. برای اجرای دستور موقت باید ابلاغیه آن از طرف خواهان و یا وکیل قابل اعتماد او به دادگاه داده شود. بعد از ثبت درخواست در دادگاه پیگیری دادگاه برای دادن دستور موقت آغاز می شود. گاهی به دلیل اهمیت موضوع خود دادگستری برای دستور موقت پیشگام می شود. این مورد زمانی رخ می دهد که خواهان به این امر توجه نکند و یا این که از اهمیت آن اطلاعی نداشته باشد.

هنگامی که  یک وکیل خبره در کنار خواهان باشد با تشخیص نیاز به دستور موقت، سریعا این کار را انجام خواهد داد؛ زیرا یک وکیل از نظر اخلاقی مسئول است که از تمام مواد موجود در قانون که به نحوی با موضوع شکایت ارتباط دارد استفاده کرده تا پرونده موکل خود را به سرانجام مثبتی برساند. مقاله ای با عنوان وظایف اخلاقی یک وکیل چگونه است در سایت وجود دارد که برای اطلاعات بیشتر در ارتباط با وظایف وکیل می توانید آن را مطالعه کنید.

آیا ممانعت از اجرای دستور موقت یا دادرسی فوری  امکان پذیر است؟

دستور موقت یک دستور قضایی و قانونی است که اگر در اجرای آن ممانعتی رخ دهد با متخطی برخورد قانونی صورت خواهد گرفت. هنگامی می توان از اجرای دستور موقت جلوگیری کرد که خواهان و یا وکیل مدارک را به قاضی پرونده نشان داده باشند. بعد از این که صحیح بودن مدارک مورد تایید بازرس و یا دادستان واقع گردید دستور داده می شود که دادرسی فوری متوقف گردد. اگر خطر و یا تهدیدی که برای پیشگیری از وقوع آن دستور موقت صادر شده برطرف شد اجرای دستور موقت متوقف می شود.

مدت اعتبار دستور موقت یا دادرسی فوری چقدر است؟

دستور موقت دارای مدت زمان مشخصی است. دادگاه بر اساس میزان ضرورت، مدت اعتبار دستور موقت را تعیین می کند. بنابراین دستور موقت می تواند سه ماهه، شش ماهه و غیره باشد. در صورتی که مدت زمان اعتبار دستور موقت به اتمام رسیده ولی مساله هم چنان مطرح بوده و احتمال ضایع شده حق خواهان وجود داشته باشد، وکیل می تواند در دادگستری به ارائه درخواست تمدید اعتبار دستور موقت بپردازد.

راجع به اعتراض به دستور موقت یا دادرسی فوری چه می دانید؟

این که آیا می توان به دستور موقت اعتراض کرد سوالی است که می تواند پیش آید. زمانی شرایط اعتراض به این دستور در دادگاه فراهم می شود که فرد نسبت به موضوع دعوا شاکی بوده و در حال تهیه اعتراض نسبت به آن باشد. شخص معترض نمی تواند به صورت مستقیم دستور موقت را مورد اعتراض قرار دهد. این شخص با معترض شدن به رای اصلی می تواند شرایط اعتراض به دستور موقت را پیدا کند. نحوه اعتراض بدین گونه است فردی که دستور موقت علیه او صادر شده باید درخواست اعتراض خود را به دادگاه ارائه دهد. بعد از این که درخواست در دادگاه بیان شد، مراحل رسیدگی به اعتراض صورت خواهد گرفت.

کلام آخر

دستور موقت راه حلی است که خواهان با ارائه آن به دادگاه می تواند از وقایع زیان آور احتمالی در آینده جلوگیری کند. در مقاله حاضر تعریفی از مفهوم دستور موقت یا دادرسی فوری، نحوه اجرای آن همچنین ممناعت از اجرای دستور موقت و مدت اعتبار دستور ارائه کردیم. سپس بررسی نمودیم که آیا شرایط اعتراض به دستور موقت وجود دارد یا خیر؛ در نهایت امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد و جواب سوال های خود را گرفته باشید.

5/5 - (2 امتیاز)

صدیقه السادات پورسعیدی

صدیقه السادات پورسعیدی هستم، کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی، هفت سال هست که در زمینه تولید محتوا و سئو محتوا فعالیت دارم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا