فحاشی و تهدید درب منزل چه مجازاتی دارد؟ + بررسی کامل ⚖️【سال1403】
اینکه فحاشی و تهدید درب منزل چه مجازاتی دارد، یکی از سوالات پرتکرار در این خصوص است که ما قصد داریم در مورد مجازات های آن صحبت کنیم. در این خصوص مواردی مانند مجازات فحاشی و تهدید درب منزل همسایه، اثبات مزاحمت درب منزل، تهدید به آبروریزی درب منزل، مجازات تهدید و توهین به اشخاص عادی، مجازات فحاشی و تهدید و حکم فحاشی و تهدید در ملا عام مطرح می شوند.
اعتبار و آبرو یکی از اصلی ترین مسائلی است که بر هر فردی در جامع مطرح است. انواع تهدید و ایجاد ترس می تواند با فحاشی نیز همراه باشد که بر اساس قانون جرم محسوب می شود. این مورد اغلب اگر در ملاء عام صورت گیرد نیز دارای قوانین مربوط به خود می باشد. برای جلوگیری از بروز این موارد و حمایت از حقوق شهروندی، به صورت قانونی تدابیری در این خصوص وجود دارد. این جرم نیز مانند جرم زورگیری و اخاذی دارای مجازات مشخصی در قانون می باشد.
ما در این مطلب به صورت اختصاصی قصد داریم در خصوص فحاشی و تهدید درب منزل مطالبی را بیان کنیم. فحاشی و تهدید در هر صورت جرم محسوب می شود و فرقی ندارد که این کار در چه مکانی اتفاق بیفتد! این عمل ممکن است در محل کار، درب منزل، در خیابان و … صورت بگیرد. اگر شما نیز با چنین مشکلی درگیر هستید می توانید از طریق مشورت با وکیل، این مورد را پیگیری کنید.
فحاشی و تهدید درب منزل چه مجازاتی دارد؟
در این بخش ابتدا باید به سوال اصلی مطلب پاسخ دهیم اینکه فحاشی و تهدید درب منزل چه مجازاتی دارد و در این خصوص مطالبی را ذکر کنیم. بر اساس قانون در صورت فحاشی و تهدید درب منزل و ایجاد مزاحمت از این طریق برای اشخاص، مجازاتی برابر با 6 الی 12 ماه حبس در نظر گرفته شده است. شاید بسیاری از افراد تصور کنند که منظور از مزاحمت تنها برخورد فیزیکی است، در حالی که هر نوع فحاشی و تهدید نیز مزاحمت محسوب می شود.
تنش کلامی یا انجام اعمالی که موجب شود که آرامش ساکنین منزل مختل شود، می تواند مصداق بارز مزاحمت تلقی شود. جالب است بدانید در برخی از کشورها اگر فرزندی که مستقل شده است و از خانه پدر و مادر نقل مکان کرده است به آنجا بازگردد و مشاجره ای بین او و والدینش صورت گیرد، این مورد مزاحمت درب منزل به شمار می آید. در نتیجه این امکان وجود دارد که از طریق حکم کیفری در دادگاه به این مورد رسیدگی شود.
روش اثبات جرم فحاشی و تهدید درب منزل
در ادامه بحث اینکه فحاشی و تهدید درب منزل چه مجازاتی دارد، باید گفت که این جرم باید در دادگاه ثابت شود. تنها در این صورت است که دادگاه می تواند این مورد را بررسی و برای فرد مجازات تعیین کند. شاکی باید در این خصوص نسبت به تنظیم شکواییه با مشورت وکیل اقدام کند. همچنین باید برای اثبات جرم فحاشی و تهدید درب منزل باید ادله محکمه پسندی ارائه دهد.
باید در هنگام شکایت از چنین اشخاصی به این نکته توجه کنید که اگر نتوانید این مورد را اثبات کنید، این امکان وجود دارد که شخص متهم از شما برای اعاده حیثیت شکایت کند! در یک درگیری لفظی مانند تهدید و فحاشی درب منزل، ساکنین محل می توانند به شاهد در نظر گرفته شوند. کسانی که این مورد را از نزدیک مشاهده کرده اند می توانند با امضاء کردن یک استشهادیه محلی به عنوان شاهد، ادله کافی برای اثبات این جرم باشند.
برخی از افراد از ادله هایی مانند تصاویر برای اثبات جرم فحاشی و تهدید استفاده می کنند. باید گفت که به دلیل اینکه در حال حاضر امکان ادیت و ویرایش تصاویر با نرم افزارها به صورت طبیعی وجود دارد، بر اساس قانون کیفری این نوع مدارک محکمه پسند نیستند. تصاویر تنها زمانی می توانند ضمیمه پرونده شوند که دلایل محکمه پسند دیگری مانند برگه استشهادیه وجود داشته باشد.
جرم تهدید و آبروریزی چیست؟
اینکه فحاشی و تهدید درب منزل چه مجازاتی دارد را در بخش قبلی شرح دادیم. حال در خصوص مسئله آبروریزی که در ابتدای مطلب نیز به آن اشاره کردیم قصد داریم صحبت کنیم. فحاشی و تهدید درب منزل منجر به آبروریزی فرد در محل سکونتش می شود. علاوه بر این چنین اعمالی مصداق بارز مزاحمت نیز به شمار می روند.
مزاحمت های پی در پی در این خصوص می تواند آبرو و اعتبار افراد را به خطر بیاندازد. این عمل جرم محسوب می شود و از طریق استشهاد محلی و ارائه مدارکی مانند تصویر، پیام، فایل صوتی و … می توان این جرم را در دادگاه اثبات کرد.
مجازات تهدید به آبروریزی درب منزل
در این بخش از مطلب اینکه فحاشی و تهدید درب منزل چه مجازاتی دارد، در خصوص مجازات تهدید به آبروزریزی درب منزل مطالبی را ذکر خواهیم کرد. مسلما افراد از طریق تهدید قصد دارد که فرد مقابل را تحت فشار قرار دهند. گاهی این تهدیدات از طریق داشتن اطلاع از مسائل خصوصی افراد، می تواند منجر به آبروریزی آنها شود. این عمل اگر درب منزل و در ملاء عام صورت بگیرد، مصداق تهدید به آبروریزی است و مجازات هایی در پی دارد.
مجازات برای این کار بستگی به عرف جامعه دارد. همانطور که گفته شد در قانون اهمیتی ندارد که ادعای فرد دروغ باشد یا خیر! تنها این مورد مهم است که آیا تهدید وی واقعی بوده است یا نه. همچنین این مورد نیز بررسی می شود که تهدید برای شخص معین و مشخصی بیان شده است.
باید گفت که تهدید به آبروریزی تنها برای افراد حقیقی از این طریق بررسی می شود. در خصوص اشخاص حقوقی این دو عامل مورد توجه نیستند. علاوه بر این موارد باید گفت که تهدید اگر با فحاشی همراه باشد و به صورت فیزیکی در درب منزل انجام شود، موجب سلب آسایش ساکنین می شود. در نتیجه می تواند مصداق مزاحمت نیز در نظر گرفته شود که باز هم جرم محسوب می شود. مواردی دیگری نیز مانند مجازات ممانعت از حق در این سایت مورد بررسی قرار گرفته اند.
نکات مهم در خصوص فحاشی و تهدید درب منزل
به منظور طرح شکایت از فحاشی و تهدید درب منزل باید نکاتی را در نظر داشته باشیم. ما در این بخش از مقاله فحاشی و تهدید درب منزل چه مجازاتی دارد، به این نکات اشاره خواهیم کرد:
- دروغ بودن تهدید: باید گفت که در صورتی که حتی تهدید نیز دروغ باشد، فرقی در تعیین مجازات برای آن وجود ندارد.
- تهدید در هر صورت جرم است: فرقی ندارد که تهدید درب منزل، از طریق پیامک، ایمیل، تلفنی و … باشد. در هر صورت جرم محسوب می شود و در صورت اثبات مجازات در پی دارد.
- عدم اهمیت خواسته شخص تهدید کننده: در این خصوص نیز باید گفت که اهمیتی ندارد که خواسته شخص تهدید کننده چیست و تنها این مورد اهمیت دارد که وی جرم تهدید را انجام داده است.
- تهدید جرم مطلق است: به این معنی که اگر کسی از کلمات وحشت آور استفاده کند، مرتکب این جرم شدهاست.
- تهدید به آبروریزی به صورت شفاهی و کتبی: در هر صورت تهدید انجام شود، جرم محسوب می شود.
کلام آخر
ما در این مقاله در خصوص اینکه فحاشی و تهدید درب منزل چه مجازاتی دارد، صحبت کردیم. در این خصوص باید گفت که مسلما بر اساس قانون این اعمال مصداق مزاحمت هستند و در مواقعی نیز می توانند جرم آبروریزی تلقی شوند. به همین دلیل برای آنها در صورت اثبات مجازات هایی مانند حبس در نظر گرفته شدهاست که این مجازات بر اساس نوع جرم می تواند متفاوت باشد.