تبلیغات در دادخواه وکالت

جرم زورگیری و اخاذی و مجازات آن

تبلیغات در دادخواه وکالت

جرم زورگیری و اخاذی (باج گیری) زمانی اتفاق می افتد که فردی قصد تهدید مالی و جانی کسی را داشته باشد. مجازات هایی مانند حبس و شلاق با توجه به نوع جرم در قانون برای زورگیری تعیین شده اند. در این خصوص ممکن است مواردی مانند مدارک لازم برای اثبات اخاذی، مجازات زورگیری با چاقو، جرم زورگیری با سلاح سرد، تفاوت تهدید و اخاذی و حکم اخاذی از زن مطرح می شوند.

با وجود قوانین سخت گیرانه در خصوص جرم های مختلف مانند زورگیری و اخاذی، بازهم افرادی هستند در جامعه که هیچ گونه ابایی از مجازات ها ندارد. در نتیجه به سادگی مرتکب جرم های این چنینی می شوند. از بین بردن حقوق دیگران و بر هم زدن نظم جامعه از تبعات این گونه جرم ها می باشد. در این راستا وکیل با تجربه می تواند به شما در پیگیری چنین پرونده ای کمک کند.

مجرمان دارای انگیزه های مختلفی مانند انگیزه مالی، کلاهبرداری و … دست به فعالیت مجرمانه می زنند. اخاذی و زورگیری اغلب با انگیزه مالی انجام می شود. در این مورد جان، مال و آبروی شخص مورد هدف قرار می گیرد. باید گفت که این کار می تواند عواقب بدی برای مجرم در پی داشته باشد. به همین دلیل قصد داریم در این مقاله در خصوص اینکه جرم زورگیری چیست و چه مجازاتی برای آن در قانون تعیین شده است، بپردازیم.

جرم زورگیری یا اخاذی چیست؟

بر اساس قانون مجازات اسلامی و ماده 699 قانون اگر کسی نسبت به تهدید به قتل، ضرر نفس، شرافت، مال و افشای اسرار دیگری اقدام کند مرتکب جرم زورگیری و اخاذی شده است. ممکن است این کار با تقاضای وجه یا انجام فعلی همراه باشد. در نتیجه برای وی مجازات شلاق تا 74 ضربه در نظر گرفته می شود و ممکن است فرد از 2 ماه تا 2 سال نیز محکوم به حبس شود.

تهدید می تواند در خصوص فرد یا خانواده وی باشد. گاهی اخاذی و زورگیری از طریق اینترنت نیز انجام می شود! کسی که از این طریق بخواهد نسبت به تهدید جان و مال دیگری اقدام کند چه به صورت حضوری باشد و چه اینترنتی، مجرم تلقی می شود و به همین علت باید بر اساس قانون مجازات اسلامی با وی برخورد شود.

در خصوص تهدید در فضای مجازی باید گفت «مجازات تهدید به آبروریزی در فضای مجازی» برای شخص مجرم در نظر گرفته می شود. بر طبق ماده 699 قانون، هر گونه اقدام به این کار در صورت همراه بودن با تهدید جانی، مالی و … می تواند مجازات سختی برای فرد در پی داشته باشد.

جرم زورگیری یا اخاذی چیست؟

جرم زورگیری یا اخاذی در قانون مجازات اسلامی

در راستای بحث اینکه جرم زورگیری و اخاذی چیست، باید در خصوص مجازات آن نیز مباحثی را به صورت کامل تر بیان کنیم. هر جرمی که به وقوع می پیوندد دارای 3 عنصر می باشد که شامل معنوی، مادی و قانونی هستند. جرم اخاذی نیز بر اساس این سه عنصر باید سنجیده شود. به همین دلیل ما در این بخش از این عنصر قانونی، مادی و معنوی را در خصوص جرم زورگیری و اخاذی شرح خواهیم داد.

1- عنصر قانونی جرم زورگیری

عنصر قانونی جرم به این معنی است که یک عمل در قانون جرم محسوب می شود و به همین دلیل باید برای آن مجازات تعیین شود. شاید تصور کنید به دلیل اهمیتی که جرم زورگیری و اخاذی دارد، در قانون به عنوان یک جرم مستقل در نظر گرفته شده است؛ در حالی که چنین نیست! با این حال می توانیم این جرم را از طریق ماده 699 قانون تعریف کنیم. به همین دلیل جرم اخاذی، زورگیری و باج گیری نیز دارای عنصر قانونی جرم می باشد.

2- عنصر مادی جرم اخاذی

عنصر مادی جرم به این معنی است که فرد رفتار مجرمانه را که در قانون جرم تلقی می شود، در دنیای واقعی و مادی انجام دهد! در نتیجه می توان گفت که شخص مرتکب آن جرم شده‌است. عناصر مادی جرم شامل مواردی مانند تهدید، تقاضای مال، تقاضای وجه، اجبار به انجام کار یا عدم انجام کار با تهدید می باشد.

3- عنصر معنوی جرم باج گیری

عنصر معنوی یا عنصر روانی جرم که در قانون با عنوان سوء نیت نیز از آن یاد می شود، یکی دیگر از عناصر جرم زورگیری و اخاذی است. به این معنی که فرد بخواهد از طریق تهدید موجب ایجاد دلهره در فرد دیگر را داشته باشد و از این طریق وی بخواهد مال دیگر را کسب کند و یا امر به انجام یا عدم انجام کاری کند.

مدارک لازم برای اثبات اخاذی

شما برای اثبات جرم زورگیری یا اخاذی نیاز به مدارکی دارید. این مدارک باید در روند رسیدگی از طریق مراجع قضایی ارائه شوند. تنها در این صورت قاضی می تواند به نفع شما حکم نهایی را صادر کند که مدارک مورد نیاز را ارائه دهید که عبارتند از:

  • مدرک هویتی و شناسایی مانند شناسنامه و کارت ملی
  • اقرار متهم به عمل زورگیری
  • شهادت شاهد
  • از طریق قسامه
  • از طریق سوگند
  • علم قاضی
  • ارائه سند
  • ادله مانند ایمیل، پیامک و …

مدارک لازم برای اثبات اخاذی

کلام آخر

ما در این مقاله در خصوص جرم زورگیری و اخاذی صحبت کردیم. باج گیری یکی از جرم های رایج است که از طریق مجرمان صورت می گیرد. با وجود مجازات هایی مانند شلاق و حبس نیز هنوز افرادی هستند که از این طریق مرتکب جرم شوند.

در قانون مجازات اسلامی برای جرم زورگیری مجازات های سختگیرانه ای در نظر گرفته شده‌است که ممکن است از نظر قانونی، معنوی و مادی مورد بررسی قرار بگیرند. با توجه به نوع جرم می توانید در این خصوص با وکیل باتجربه مشورت کنید. در این خصوص می توانید به مقاله «چگونه یک وکیل متخصص خوب انتخاب کنیم؟» مراجعه کنید.

4.7/5 - (3 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم و در حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت دادخواه وکالت در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا