تبلیغات در دادخواه وکالت

مفهوم اراضی موات چیست؟

تبلیغات در دادخواه وکالت

در کشور زمین هایی وجود دارد که هیچ استفاده ای از آن ها نمی شود. این زمین های بدون استفاده در بیابان ها، جنگل ها، کوه ها مناطق روستایی و مناطق شهری وجود دارد. به این گونه از زمین ها که نه مالک مشخصی داشته و نه کاربری خاصی دارند اراضی موات گفته می شود. در این مقاله از دادخواه وکالت اراضی موات مورد بررسی قرار می گیرد.

مفهوم اراضی موات چیست؟

هنگامی که از یک زمین جهت فعالیت های کشاورزی، صنعتی و تجاری استفاده نشود عملا یک زمین مرده محسوب شده که هیچ صرفه اقتصادی ندارد؛ حال به مجموع این زمین ها در یک کشور زمین موات آن کشور گفته می شود.

هر کشوری بر اساس وسعت خود دارای مقداری زمین موات است. برخی زمین ها به دلیل عدم وجود آب و نبود باران کافی به زمین موات تبدیل شده اند و برخی دیگر به دلیل وجود نمک فراوان در ترکیبات خاک قابلیت استفاده ندارند. دلایل دیگری نیز وجود دارد که هر کدام از آن به تنهایی می تواند از رونق زمین جلوگیری کرده و آن را به اراضی موات تبدیل کند.

در تعریفی دیگر می توان گفت زمین های موات، اراضی هستند که کسی ادعای مالکیت بر آن ها را ندارد. زمین های موات به دلیل عدم استفاده خراب شده و اگر کسی قصد استفاده مجدد از آن را داشته باشد علاوه بر این که باید به صورت قانونی اجازه استفاده از آن را بگیرد باید مدت ها بر روی زمین مرده کار کرده تا قابلیت استفاده پیدا کند؛ زیرا عوامل محیطی باعث آسیب رساندن به خاک زمین و ایجاد ناهمواری هایی بر روی آن شده است.

آیا می دانید تفاوت اراضی ملی و موات چیست؟

برای بیان تفاوت اراضی ملی و موات بهتر است ابتدا به تعاریف هر کدام از این اراضی پرداخته شود. در مبحث قبل مفهوم زمین موات مطرح شد در این بخش به تعریف اراضی ملی می پردازیم و با بررسی تعاریف این دو نوع اراضی، تفاوت ها را بیان می کنیم.

طبق ماده یک که در قانون تصویب شده به تمام زمین هایی که در فاصله تقریبا دور از مناطق شهری قرار گرفته اند  اراضی ملی گفته می شود. برخی از این اراضی تحت مالکیت منابع طبیعی بوده و برخی دیگر متعلق به اداره مسکن یا شهرسازی است. زمین هایی که در خارج از منطقه شهری واقع شده اند متعلق به منابع طبیعی هستند که می توانند زمین جنگلی و یا زمین صنعتی را در بر بگیرد. منظور از زمین های صنعتی آن دسته از اراضی است که در آن چاه های نفت وجود دارد.

عمده ترین تفاوت اراضی ملی و اراضی موات در میزان استفاده از این اراضی است. همانطور که بیان شد زمین موات هیچ استفاده ای ندارد ولی از اراضی ملی به صورت قانونی استفاده شده است. هنگامی که نشانه های کاشت بر روی زمین وجود داشته باشد و مالکیت فردی وجود نداشته باشد، یک زمین ملی محسوب می شود. سطح دریا، زمین چشمه و رود نیز جزء زمین های ملی محسوب می شوند. زمین های ملی مسطح و هموارتر از زمین های موات هستند. به علاوه بر روی زمین های موات حجم انبوهی شن و ماسه پوشیده قرار گرفته که آن ها را غیرقابل استفاده کرده است ولی بر روی زمین های ملی شن و ماسه به صورت طبیعی وجود دارد.

راجع به قانون تشخیص اراضی موات چه می دانید؟

راجع به قانون تشخیص اراضی موات چه می دانید؟

هفت نفر در تیم احیای زمین کار واگذاری آن را بر عهد دارند. این هفت نفر مسئول تشخیص زمین های موات هستند. آن ها جهت تشخیص موات بودن زمین، کارشناسان را به محل ارسال می کنند. کارشناسان با بررسی های جامعی که بر روی اراضی انجام می دهند تشخیص خود مبنی بر موات بودن زمین را به اعضای تیم احیای اراضی ابلاغ می کنند. بعد از این که اعضای اصلی تیم موات بودن زمین را تایید کردند باید مشخصات کامل زمین و محل دقیقی قرار گیری آن و دیگر مدارک لازم به اداره اسناد فرستاده شود. اداره اسناد نخست بررسی می کند که آیا اراضی موات مالکیت فردی و یا جمعی دارد یا خیر. اگر زمین تحت مالکیت بود از طریق راه های ارتباطی مختلف باید به مالکین اطلاع رسانی شود، در غیر این صورت اداره اسناد زمین را به نام دولت ثبت می کند.

هنگامی که فردی ادعای مالکیت زمین را داشته و مدرکی نیز در اختیار داشته باشد می تواند به رای داده شده توسط تیم احیای زمین و اداره اسناد اعتراض کرده و در دادگستری شکایت خود را مطرح نماید. پیگیری شکایت در دادگستری برای باز پس گیری ملک، مراحل سخت و پیچیده ای دارد و باید یک وکیل آشنا به مسایل حقوقی و متخصص حضور داشته باشد تا از ماده واحد های موجود در قانون  به طرز درستی استفاده کند. در سایت مقاله ای با عنوان چگونه یک وکیل متخصص خوب انتخاب کنیم وجود دارد که مطالعه آن در شناخت یک وکیل توانمند یاری دهنده است.

شرایط واگذاری زمین موات چگونه است؟

قانون برای واگذاری اراضی موات از دو شیوه زیر استفاده می کند:

  1. واگذاری غیردائمی: این واگذاری به افراد فاقد سمت دولتی در قالب اجاره، توسط دیوان عدالت و وزارت های ذیربط داده می شود.
  2. واگذاری دائمی: هنگامی که زمین های موات به صورت دائمی انتقال یابد واگذاری دائمی زمین  موات گفته می شود.

کلام آخر

هنگامی که کاری بر روی زمین انجام شده و زمین از کشت و آبادانی برای سال های خیلی طولانی به دور باشد به آن زمین، زمین موات گفته می شود. در این مقاله به طور کامل مفهوم اراضی موات، تفاوت اراضی ملی و موات، قانون تشخیص زمین موات و شرایط واگذاری آن بیان شد تا به درک درست و کاملی از آن ها برسید و بهترین عملکرد را در برابر این موضوع داشته باشید.

4.5/5 - (2 امتیاز)

صدیقه السادات پورسعیدی

صدیقه السادات پورسعیدی هستم، کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی، هفت سال هست که در زمینه تولید محتوا و سئو محتوا فعالیت دارم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا