تبلیغات در دادخواه وکالت

عده طلاق چیست؟ مدت زمان عده طلاق چقدر است؟ انواع عده کدامند؟

تبلیغات در دادخواه وکالت

عده طلاق مدت زمانی است که زن بعد از جدایی نمی تواند مجددا ازدواج کند. عده یکی از احکام و قوانین شرعی و اسلامی است که در خصوص زنان بیوه یا زنان مطلقه صدق می کند. در این رابطه اغلب مواردی مانند عده طلاق توافقی، عده طلاق سه طهر است یعنی چه، دلیل سه ماه عده بعد از طلاق، آیا در زمان عده میتوان صیغه شد، اگر زنی عده نگه ندارد و عده طلاق بائن چند روز است مطرح می شوند.

عوامل زیادی می توانند موجب طلاق زوجین شوند. مواردی از قبیل غیبت یکی از زوجین یا ازدواج مجدد شوهر، می توانند موجب شوند که ازدواج به طلاق ختم شود. در شرع تمام تلاش بر این است که ازدواج بقا پیدا کند و به همین دلیل برای آن قوانین مختلفی مانند عده وضع شده است. بر همین اساس نگه داشتن عده در قوانین شرعی بسیار اهمیت دارد و روی آن تاکید شده است.

در قوانین اسلامی ازدواج دائم امری مقدس محسوب می شود. به منظور جلوگیری از اختلال نسل، زوجه می تواند بعد از مدت زمان معینی از طلاق، دوباره ازدواج کند. در صورت پایان یافتن عده، زوجه می تواند با فرد دیگری ازدواج کند و در این خصوص مانعی وجود ندارد. در صورتی که در این خصوص سوالی دارید می توانید از طریق مشورت با وکیل، به پاسخ آن دست پیدا کنید. هزینه وکیل برای طلاق بر اساس شرایط پرونده متفاوت است.

عده طلاق چیست؟

در این بخش قصد داریم تعریف دقیق تری از عده برای شما ذکر کنیم. عده از نظر لغوی به معنای گروه، جمعیت و شمار است و واژه عربی محسوب می شود. این کلمه از ریشه عدّ می باشد که به معنی شمردن است.

در اصطلاح فقهی عده طلاق به مدت زمانی اطلاق می شود که زن باید بعد از طلاق به منظور ازدواج مجدد صبر پیشه کند. در این خصوص اصطلاحاتی نیز مانند عده غم یا عده گرفتن نیز مطرح می شوند. این کار برای جلوگیری از اختلاط نسل، مشخص نبودن نسب و عدم تعیین سرپرست واقعی فرزند انجام می شود. به این معنی که اگر از ازدواج قبلی فرزندی وجود دارد، تعیین شود که متعلق به همسر سابق است.

عده طلاق چیست؟

مدت زمان عده طلاق چقدر است؟

همانطور که ذکر شد نگه داشتن عده یک امر شرعی و قانونی است و زن باید به بعد از طلاق به آن عمل کند. مدت زمان عده به طور کلی بستگی به شرایط زن دارد. مدت زمان عده طلاق یا جدایی 3 بار عادت ماهانه در نظر گرفته شده است. این میزان در ازدواج موقت بر اساس فقه شیعه با نام عده انقضا یا بذل به مدت 2 بار عادت ماهانه است. مواردی مانند سه طلاقه کردن زن دارای شرایط خاص خود هستند که در مقالات دیگر به آن اشاره‌شده‌است.

مدت زمان عده طلاق چقدر است؟  

انواع عده کدامند؟

در رابطه با عده باید به این موضوع اشاره شود که این مورد انواع مختلف دارد که یکی از آنها عده جدایی است. به همین دلیل ما در این بخش به انواع عده طلاق و مدت زمان هر کدام اشاره خواهیم کرد:

  • عده زنی که همسرش فوت کرده باشد: مدت زمان 4 ماه و 10 روز در نظر گرفته‌شده‌است.
  • عده زوجه هنگامی که باردار باشد و شوهرش فوت کند: در این صورت عده تا پایان بارداری با شرط این مورد که این مدت زمان از 4 ماه و 10 روز کمتر نباشد.
  • عده زنی که باردار باشد و همسرش از وی جدا شود: عده در این صورت تا پایان بارداری است.
  • عده جدایی: مدت زمان این عده همانطور که ذکر شد 3 بار عادت ماهانه می باشد.
  • عده زن یائسه: زن یائسه عده ندارد، اما در صورتی که شک وجود دارد، 3 ماه زمان عده تعیین می شود.
  • عده زوجه ای که هنوز عادت ماهانه نشده است (با وجود اقتضای سن): مدت زمان 3 ماه در نظر گرفته‌می شود که در ازدواج موقت 45 روز است.
  • عده در صورتی که زن بخواهد بار دیگر با همسر خود ازدواج کند: این شخص نیاز به رعایت عده ندارد.
  • عده زن غیر مدخوله: اگر زنی بدون دخول با همسر سابقش آمیزش داشته باشد، عده ندارد.

کلام آخر

ما در این مطلب در خصوص عده طلاق مطالبی را ذکر کردیم. همچنین این مورد را گفتیم که مدت زمان عده چقدر است و انواع عده چه هستند. همانطور که ذکرشد زن بعد از جدایی باید عده نگه دارد تا از اختلاط نسل جلوگیری شود و این مورد در قانون و شرع ذکر شده‌است.

4/5 - (1 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم و در حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت دادخواه وکالت در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا