سه طلاقه کردن زن در حقوق ایران چه مقرراتی دارد؟ ⚖️【سال1403】
سه طلاقه کردن زن از نظر حقوقی در ایران دارای مقرراتی است که در این مطلب به آنها اشاره خواهیم کرد. در این خصوص مواردی از قبیل شرایط رجوع سه طلاقه، حکم سه طلاقه در اهل سنت، فرق طلاق با سه طلاقه و یک زن چند بار میتواند ازدواج کند ممکن است مطرح شوند.
احتمالا تا به حال اصطلاح سه طلاقه کردن زن به گوشتان خورده باشد. شاید زوجینی که با این نوع دعاوی درگیر هستند بسیار اندک می باشند؛ اما ما قصد داریم در این خصوص مطالبی را بیان کنیم. می توان گفت که این مورد در محاکم قضایی بسیار پیچیده است و به همین دلیل برای رسیدگی به آن باید با مقررات و قوانین مربوط به آن آشنا شد. مشورت با وکیل در این خصوص می تواند موجب شود که مراحل رسیدگی به این پرونده سریع تر طی شوند.
باید به این نکته اشاره شود که در ایران قوانین متفاوتی برای ازدواج و طلاق وجود دارد که با دیگر نظام های حقوقی متفاوت می باشد. اغلب قوانین و مقررات در این خصوص از فقه و شرع اسلامی بر گرفته شده اند. از این رو وکلا نیز باید با این قوانین فقهی آشنا شوند. طلاق دارای انواع مختلف مانند طلاق توافقی، طلاق از طرف زن و … می باشد. در یکی از انواع طلاق، از واژه سه طلاقه کردن استفاده می شود که ما در این مطلب در این خصوص صحبت می کنیم.
سه طلاقه کردن زن و مقررات آن در حقوق ایران
همانطور که می دانید بر اساس قوانین مدنی، حق طلاق با مرد است؛ مگر اینکه زن از طرف وی وکالت داشته باشد یا در شروط ضمن عقد ذکر شده باشد. همچنین زن می تواند با اثبات عسر و حرج، از حق طلاق برخوردار شود. بر اساس این قوانین مرد رئیس خانواده است و از حقوقی برخوردار می باشد. با توجه به اینکه حقوق بیشتری در این قانون به مرد تعلق می گیرد، از وی نیز تکالیف بیشتری درخواست می شود.
سه طلاقه کردن زن یکی از مسائل حقوقی مورد توجه در بحث طلاق می باشد. این کار از جانب شوهر انجام می شود و در گذشته یکی از مسائلی بود که در دادگاه بیشتر مطرح می شد. در حال حاضر کمتر شاهد این موضوع هستیم که این مورد در پرونده های خانواده مطرح شود. سه طلاقه کردن زن به این معنا است که مرد وی را سه بار طلاق دهد و موجب نفی رجوع و عدم امکان ازدواج مجدد مرد با همان زن می شود. تنها در صورتی امکان ازدواج مجدد این دو وجود دارد که زن با مرد دیگری (محلل) ازدواج کند و طلاق بگیرد!
باید گفت که در این خصوص اغلب بین فقها و کارشناسان فقه اختلافاتی نیز وجود دارد. به همین دلیل پیگیری چنین مسائل حقوقی پیچیده ای باید توسط وکیل طلاق انجام شود.
مهریه در سه طلاقه کردن
هنگام جاری شدن خطبه عقد، مهریه و حقوق زن مشخص می شود. پرداخت مهریه به عنوان یکی از اصلی ترین حقوق زن در انواع طلاق دارای قوانین مشخصی می باشد. مهریه در سه طلاقه کردن زن باید توسط مرد پرداخت شود. این حق مالی در این خصوص نیز قابل دریافت می باشد و الزامی به بخشش آن وجود ندارد. به همین دلیل حتی اگر مرد سه بار زن را طلاق بدهد؛ باز هم زن مستحق دریافت مهریه می باشد.
باید گفت که در بسیاری از کشورها چنین قانونی در خصوص سه طلاقه کردن وجود ندارد. این نوع طلاق در ایران دارای قوانین پیچیده ای است که می تواند برای زن عواقبی در بر داشته باشد. به همین دلیل در خصوص حق مالی زن نیز باید با وکلا مشورت شود. شرایط قسطی کردن مهریه در این خصوص نیز قابل استناد هستند.
کلام آخر
همانطور که گفته شد بیشتر قوانین مربوط به خانواده، ازدواج، طلاق و … بر اساس فقه و شرع اسلام تنظیم شده اند. به همین دلیل قوانینی در خصوص اصطلاحاتی مانند سه طلاقه کردن زن نیز وجود دارد که همگی بر اساس فقه هستند. این موارد در قانون مدنی نیز ذکر شده اند و به همین دلیل در این قوانین و مقررات مشخصی وجود دارد.