تبلیغات در دادخواه وکالت

شرایط قسطی کردن مهریه چگونه است؟

شرایط قسطی کردن مهریه

تبلیغات در دادخواه وکالت

مهریه جزو مهم ترین حقوق زوجه به شمار می رود که بر گردن زوج است. مهریه بعد از بسته شدن عقد دائم یا موقت به مالکیت زوجه در می آید. مهریه انواع مختلفی دارد و بنا بر شرط استطاعت، مهریه به دو دسته عندالاستطاعه و عندالمطالبه تقسیم بندی می شود. با توجه به اینکه مهریه جزو حقوق زوجه محسوب می شود، بنابراین زوجه هر زمانی که مهریه اش را مطالبه کند باید زوج آن را با توجه به نوع مهریه پرداخت کند. اگر زوج توانایی مالی لازم برای پرداخت مهریه را نداشته باشد می تواند درخواست قسطی شدن مهریه را به دادگاه بدهد. در ادامه این مطلب به بررسی شرایط قسطی کردن مهریه خواهیم پرداخت. در صورتی که تمایل دارید درباره شرایط اقساط مهریه اطلاعاتی را بدست آورید تا پایان مطلب همراه ما باشید.

بررسی شرایط قسطی کردن مهریه

با توجه به قوانین کشور هیچ چیزی نمی تواند باعث از بین رفتن حق اخذ مهریه برای زوجه شود. شایان ذکر است با اثبات خیانت زن به همسر باز هم مهریه به زن تعلق می گیرد. فقط در صورت بطلان نکاح امکان ساقط شدن حق اخذ مهریه وجود دارد. امروزه اغلب آقایان تقاضای قسطی شدن مهریه را دارند بنابراین در قوانین شرایط قسطی کردن مهریه وضع شده است.

اگر زوج بتواند مهریه را به صورت یکجا پرداخت کند ولی از پرداخت آن خودداری نماید دادگاه هرگز حکم قسطی کردن مهریه را نمی دهد. در این صورت وکیل زوجه می تواند برای اخذ حکم توقیف اموال زوج اقدام نماید. یکی دیگر از شرایط قسطی کردن مهریه این است که اگر زوج توانایی پرداخت مهریه را به صورت یکجا نداشته باشد می تواند درخواست قسطی کردن مهریه را بدهد. در این صورت زوج باید مدارک معتبری را برای عدم پرداخت مهریه به صورت یکجا به دادگاه ارائه دهد.

بررسی انواع مهریه

قبل از هر چیز بهتر است با انواع مهریه آشنا شوید. انواع مهریه به دو دسته زیر تقسیم بندی می شود:

1. مهریه عندالمطالبه:

در صورتی که مهریه زوجه عندالمطالبه باشد هر زمانی که وی درخواست نماید زوج باید مهریه وی را پرداخت نماید.

2. مهریه عندالاستطاعه:

این نوع مهریه مطابق با دارایی های زوج تعیین می گردد و هر زمانی که زوج توانایی پرداخت مهریه را داشته باشد زوجه می تواند مهریه اش را دریافت نماید. پرداخت مهریه عندالاستطاعه مطابق با قوانین جدید به صورت قسطی وجود دارد.

قوانین و شرایط قسط کردن مهریه

قوانین و شرایط قسط کردن مهریه

مطابق با ماده 65 قانون مدنی مهم ترین شرایط قسطی کردن مهریه عبارتند از:

  1. خانه مسکونی که در شان زوج ( محکوم علیه ) در حالت اعسار وی باشد. محکوم علیه می تواند فقط یک خانه مسکونی که در شان خودش است را معرفی نماید. علاوه بر این زوج باید بتواند اثبات نماید که توانایی پرداخت مهریه به صورت یکجا را ندارد.
  2. اثاثیه مورد نیاز که برای ادامه زندگی و رفع نیازهای محکوم علیه و خانواده وی ضروری است. ( مطابق با ماده 65 قانون اموال مذکور برای اجرای پرداخت مهریه توقیف نمی شود. )
  3. میزان آذوقه موجود در منزل محکوم علیه، شایان ذکر است که میزان آذوقه باید به اندازه نیاز محکوم علیه و خانواده اش باشد. ( مطابق با ماده 65 قانون اموال مذکور برای اجرای پرداخت مهریه توقیف نمی شود. )
  4. کتاب ها و هرگونه ابزار تحقیقاتی و علمی برای استفاده اهل تحقیق و علم. در خصوص ابزار تحقیقاتی می توان به رایانه، لپ تاپ و… اشاره نمود.
  5. ابزار و وسایل مورد نیاز کار کسبه، کشاورزان و سایر افرادی که جهت امرار معاش آن ها و افراد تحت تکفل ضروری می باشد.
  6. تلفن همراه و تلفن ثابت مورد نیاز مدیون. ( اگر تلفن همراه محکوم علیه دارای ارزش بسیار زیادی باشد به عنوان مستثنیات دین نمی توان آن را در نظر گرفت.)
  7. میزان مبلغ رهن که در زمان عقد اجاره به موجر پرداخت شده است. ( این مورد از شرایط قسطی کردن مهریه مشروط بر این می باشد که بدون مبلغ رهن محکوم علیه به سختی بیفتد و علاوه بر این ملکی که اجاره است مورد نیاز وی می باشد و بالاتر از شان او نیست.)

آیا امکان اعتراض به قسط بندی مهریه وجود دارد؟

این سوال ممکن است پس از مطالعه شرایط قسطی کردن مهریه به ذهن شما خطور کند که در پاسخ به سوال مذکور باید بگوییم که زوج و زوجه می توانند به قسط بندی مهریه اعتراض کنند. زوجه در صورت تمایل می تواند نسبت به صدور حکم اعسار و درخواست قسط بندی مهریه اعتراض نماید. در این صورت زوجه باید به دادگاه مدارک معتبر و جدیدی را در خصوص توانمندی مرد ارائه دهد.

دادگاه طبق شرایط قسطی کردن مهریه باید شرایط زوجه را مورد بررسی قرار دهد. در صورتی که شرایط زوج مطابق با قوانین قسط بندی مهریه نباشد زوج می تواند درخواست تجدید نظر کند. همراه با درخواست تجدید نظر در صورت لزوم زوج باید مدارک معتبر و جدیدی را در خصوص عدم توانایی پرداخت مهریه به صورت یکجا به دادگاه ارائه دهد. شایان ذکر است که زوج و زوجه می توانند در خصوص اعتراض به قسط بندی مهریه از وکیل باتجربه و ماهری کمک بگیرید.

بررسی مراحل قسط بندی مهریه

برای قسط بندی مهریه می توانید طبق مراحل زیر پیش بروید:

  1. مراجعه به دادگاه
  2. مراجعه به وکیل خانواده ( از عمده وظایف وکیل خانواده می توان به حل و فصل پرونده های مرتبط با مطالعه مهریه اشاره کرد.)
  3. اخذ حکم اعسار ( برای دریافت این حکم ارائه مدارکی نظیر لیست اموال، فیش حقوقی، گزارش مربوط به گردش حساب و… به دادگاه الزامی است.)
  4. اعتراض به حکم دادگاه ( اگر حکم اعسار از سوی دادگاه رد شود زوج می تواند درخواست تجدید نظر دهد.)

کلام آخر

بعد از دریافت حکم اعسار قسط بندی مهریه از سوی دادگاه انجام می شود. پرداخت میزان پیش قسط، میزان هر قسط و تعداد اقساط پرداخت مهریه با توجه به میزان درآمد زوج، توامندی مالی وی، شرایط مالی زوجه، شان و منزلت زوج و… تخمین زده می شود. مقدار مشخصی را نمی توان برای هر قسط و پیش قسط تعیین نمود. پیش قسط، مقدار هر قسط و تعداد اقساط توسط دادگاه خانواده و مطابق با نظر قاضی تعیین می گردد. در این مطلب با شرایط قسطی کردن مهریه آشنا شدید و امیدواریم با مطالعه مطلبی که پیش رو داشتید بتوانید اطلاعات لازم را در این زمینه بدست آورید.

4.6/5 - (5 امتیاز)

ندا خوشرو

سلام ندا خوشرو هستم، از سال ۱۳۹۴ فعالیت مو در حوزه نویسندگی و تولید محتوای متنی یونیک شروع کردم، به حرفه تولید محتوا علاقه زیادی دارم و همواره سعی بر افزایش اطلاعاتم در زمینه سئو و تولید محتوا یونیک دارم، امیدوارم بتوانم در این وب سایت مطالب مفید و با بهترین کیفیت را در اختیار شما عزیزان قرار دهم☘️💚

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا