طلاق از طرف زن + ( مراحل طلاق و مدارک لازم )
طلاق از طرف زن یکی از مشکل ترین پرونده ها در دادگاه ها محسوب می شود. در این خصوص اغلب مواردی مانند سریع ترین راه طلاق از طرف زن، قانون جدید طلاق از طرف زن، درخواست طلاق از طرف زن و مهریه، دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف زن، مدارک لازم برای درخواست طلاق از طرف زن و طلاق زن بدون دلیل مطرح می شوند.
مراحل طلاق از سوی زوجه با توجه به قوانین رسمی و شرعی در کشور ما تا حدی پیچیده و دشوار است. در قانون فقهی و مدنی حق طلاق با مرد می باشد و زن تنها در صورتی می تواند برای طلاق درخواست خود را به دادگاه ارائه دهد که دلیل موجه و قابل اثباتی داشته باشد. در صورتی که طلاق توافقی باشد و یا زن وکالت در طلاق داشته باشد که باید در شروط ضمن عقد ثبت شود، نیازی به دلیل و اثبات آن نیست.
به دلیل پیچیدگی های حقوقی در طی پرونده طلاق از طرف زن، نیاز به داشتن وکیل بیشتر از سایر پرونده ها احساس می شود. از طریق مشاوره با وکیل می توانید تصمیم درست تری برای طی کردن این مسیر اتخاذ کنید. بیشتر وکلا به این امر معتقد هستند که ارائه درخواست طلاق از سوی زوجه بدون داشتن وکیل عملا مسیری دشوار و طاقت فرسا دارد. ما در این مقاله قصد داریم با بیان مراحل و مدارک مورد نیاز برای این نوع طلاق اطلاعات شما را در این خصوص بیشتر کنیم.
مراحل طلاق از طرف زن
همانطور که گفته شد در صورتی که طلاق توافقی باشد یا زن وکالت در طلاق را داشته باشد، امکان ثبت درخواست طلاق چندان دشوار نیست؛ اما در خصوص درخواست طلاق از طرف زن مراحل به این سادگی نیست و باید موضوع در سه مرحله بدوی، تجدید نظر و دیوان عالی کشور بررسی شود!
اگر با ارائه درخواست حکم دادگاه اول یا همان دادگاه بدوی برخلاف میل طرفین باشد، آنها یک فرصت 20 روزه تجدید نظر خواهی دارند. بعد از تبادل لوایح پرونده به دادگاه تجدید نظر استان فرستاده خواهدشد. بعد از صدور رای توسط دادگاه تجدید نظر، از هم یک فرصت 20 روزه به طرفین داده می شود و آنها می توانند فرجام خواهی کنند. در صورت اعتراض پرونده به دیوان عالی کشور فرستاده خواهد شد.
شاید تصور کنید که این مرحله دیگر پایان کار است و دادگاه حق طلاق زن را صادر می کند؛ اما باید گفت که در این مرحله نیز ممکن است دیوان عالی کشور رای دادگاه را نقض کند. از همین رو پرونده باید به دادگاه تجدید نظر فرستاده شود تا حکم مجددا صادر شود. در این صورت باز هم پروسه تکرار می شود و امکان فرجام خواهی مجدد وجود دارد!
با ذکر این مراحل قصد داریم به این نکته اشاره کنیم که مراحل طلاق از طرف زن پروسه طولانی مدتی دارد و زوجه باید صبر زیادی داشته باشد. به هیچ عنوان در این نوع پرونده نمی توان به صورت عجله ای و در مدت زمان کم به نتیجه مورد نظر رسید. در صورتی که در این خصوص طلاق غیابی صورت بگیرد و طرفین در دادگاه حاضر نشوند و اعتراض خود را ثبت نکنند، زمان به نتیجه رسیدن کمتر می شود. الفاظ صیغه طلاق چیست؟ عنوان مقاله ای است که می تواند برای شما مفید باشد.
روش های طلاق به درخواست زوجه
در خصوص طلاق از طرف زن روش های مختلفی وجود دارد که هر کدام دارای پروسه مختص به خود هستند. می توان گفت که روشهای طلاق به درخواست زوجه عبارتند از:
- روش اول: طلاق توافقی
- روش دوم: طلاق با حق طلاق از طریق وکالت طلاق
- روش سوم: از طریق ثابت کردن یکی از شروط سند ازدواج. شروط 12 گانه ضمن عقد به صورت چاپی در سند ازدواج ذکر شده اند. بعد از دریافت مشاوره از وکیل شما می توانید با نظر وی یکی از راه ها را به منظور طلاق از طرف زن انتخاب کنید. می توان گفت که این شیوه بهترین روش برای طلاق از سوی زوجه می باشد و اگر بتوان آنها را اثبات کرد، طلاق با قبول بذل از طرف شوهر خواهد بود.
- روش چهارم: طلاق از طریق اثبات عسر و حرج. این شیوه بر اساس ماده 1130 قانون مدنی است. در این صورت وضعیتی برای زن ایجاد می شود که زندگی اش همراه با سختی و مشکلات است.
زن در صورت وجود این موارد می تواند به دادگاه درخواست طلاق دهد. باید به این نکته توجه کرد که در صورت اثبات این موارد دادگاه حکم طلاق از طرف زن را صادر می کند.
موارد عسر و حرج برای طلاق از سوی زن
همانطور که ذکر شد یکی از روش های طلاق از طرف زن، عسر و حرج است که باید اثبات شود. در این حالت شرایطی برای زن ایجاد می شود که دیگر به دلیل مشکلات و سختی قادر به ادامه زندگی نیست. اصلی ترین دلایلی که موجب عسر و حرج زن می شوند شامل موارد زیر می باشند:
- اعتیاد داشتن شوهر
- عدم پرداخت نفقه به مدت شش ماه
- مریضی صعب العلاج شوهر
- بیماری های مقاربتی مرد
- عدم بچه دار شدن وی
- ترک زندگی توسط زوج به مدت طولانی
- ازدواج مجدد مرد بدون کسب اجازه از همسر اول
- محکومیت مرد به حبس بالای 5 سال
- ارتکاب جرایمی از طرف مرد که خلاف شان زن است.
- داشتن سوء رفتار و سوء معاشرت از طرف مرد مانند توهین، ضرب و جرح و …
- خیانت و اثبات آن در دادگاه
- در صورت کراهت شدید زوجه با بذل مهریه
- تهیه نکردن مسکن برای زوجه
- رها کردن زوجه به صورت بلاتکلیف
- داشتن رابطه جنسی نامتعارف
- دوری طولانی زوجین از هم
- داشتن رابطه نامشروع مرد با دیگران
مدارک طلاق از سمت زن چه هستند؟
همانطور که می دانید به منظور ارائه درخواست طلاق به دادگاه باید مدارکی از طرف زن ارائه شوند. این مدارک در جریان رسیدگی به درخواست مورد نیاز هستند که عبارتند از:
- مدارکی شناسایی و هویتی مثل کارت ملی زن
- ارائه عقدنامه، سند ازدواج و یا کپی آن در صورت گم شدن
- ارائه نتایج مشاوراتی که قبل از ازدواج داده شده اند.
- وکالتنامه از طرف وکیل
- برگه عدم بارداری زوجه
- گواهی پزشکی قانونی به منظور باکرگی
کلام آخر
در این مقاله در خصوص طلاق از طرف زن مواردی را ذکر کردیم. همانطور که گفته شد درخواست طلاق از سوی زوجه به دلیل اینکه بر اساس قانون حق طلاق با مرد است، تا حدودی دشوار است. در این خصوص داشتن وکیل می تواند در طی کردن مراحل دادگاه بسیار کمک کننده باشد. مواردی مانند طلاق توافقی، داشتن وکلالت در طلاق، اثبات شروط ضمن عقد و یا وجود عسر و حرج برای زن می توانند از روش های طلاق از طرف زوجه باشند که ما در این مقاله به آنها اشاره کردیم. این موارد برای آگاهی از روش های طلاق از سوی زوجه ذکر شدند.