تبلیغات در دادخواه وکالت

آیا زن حامله را می توان طلاق داد؟

تبلیغات در دادخواه وکالت

طلاق جزو تلخ ترین اتفاقات در زندگی زناشویی به شمار می رود و به معنای اتمام زندگی مشترک است. در برخی اوقات مشکلات زن و شوهر به قدری زیاد است که تصمیم به انجام طلاق در دوران بارداری می گیرند، طلاق در این دوران دارای شرایط خاص خود می باشد. در ادامه این مطلب به بررسی این موضوع که آیا زن حامله را می توان طلاق داد یا خیر صحبت خواهیم کرد.

آیا زن باردار را می توان طلاق داد؟

بارداری یکی از سخت ترین دوران ها در زندگی هر خانمی است و با توجه به اینکه در دوران بارداری روحیه خانم ها حساس می شود، بنابراین مواردی نظیر طلاق و اختلافات زناشویی و… نیز می توانند باعث سخت تر شدن شرایط روحی و روانی خانم ها در دوران بارداری گردند. ممکن است این سوال به ذهن شما خطور کند که آیا زن حامله را می توان طلاق داد که در پاسخ به سوال مذکور باید بگوییم که طلاق زوجه در دوران بارداری نیز امکان پذیر است، اما با توجه به یکسری از شرایط که در ادامه در رابطه با آن صحبت خواهیم کرد.

نحوه طلاق در دوران بارداری

درخواست طلاق در دوران بارداری می تواند از طرف زن یا مرد باشد. در برخی از شرایط نیز زوجین تصمیم به انجام طلاق توافقی در دوران حاملگی می گیرند که در ادامه به بررسی هر یک از روش های ارائه درخواست طلاق در دوران بارداری خواهیم پرداخت، این روش ها عبارتند از:

نحوه طلاق در دوران بارداری

1. درخواست طلاق از طرف زن باردار:

در کشور ایران حق طلاق با مرد می باشد، با این حال ممکن است زن نیز درخواست طلاق نماید. در صورتی درخواست زن برای انجام طلاق مورد قبول دادگاه قرار می گیرد که مرد نفقه وی را پرداخت نکند یا زن دارای وکالت طلاق از سمت مرد باشد. اگر زن باردار بتواند ادعای خود را در دادگاه ثابت کند حکم طلاق برای وی صادر می شود.

2. درخواست طلاق از طرف شوهر:

طبق قوانین کشور ایران مرد در هر شرایطی می تواند درخواست طلاق دهد، در این صورت مرد باید نفقه و مهریه زن را به صورت کامل پرداخت نماید. تفاوتی بین طلاق در زمان بارداری و غیر بارداری وجود ندارد و مرد می تواند با داشتن دلیل موجه یا غیر موجه به شرط پرداخت حق و حقوق زن باردار، وی را طلاق دهد.

3. طلاق توافقی در دوران بارداری زن:

زوجین می توانند برای گرفتن طلاق توافقی با یکدیگر به توافق برسند، در این صورت زن و شوهر باید در مورد طلاق، حضانت فرزندان مشترک و نفقه و… با یکدیگر به توافق برسند. زن و شوهر می توانند بعد از رسیدن به توافق، برای اخذ گواهی عدم سازش به دادگاه مراجعه کنند، دادگاه نیز پس از بررسی های لازم این گواهی را برای آن ها صادر می کند. در شرایطی که زن باردار است باید با همسر خود در مورد هزینه زایمان، حضانت فرزند و نفقه زن نیز به توافق برسد.

طلاق زن باردار جزو کدام دسته طلاق قرار می گیرد؟

طلاق به دو دسته مختلف طلاق رجعی و طلاق بائن تقسیم بندی می شود. اگر طلاق بائن صورت بگیرد برای شوهر حق رجوع وجود نخواهد داشت و اگر طلاق رجعی بین زن و شوهر صورت بگیرد، شوهر می تواند در طول مدت عده در صورت رضایت زن، به وی رجوع کند که در این صورت نیاز به انجام ازدواج مجدد نیست و زن و شوهر می توانند دوباره زندگی مشترک خود را شروع کنند.

طلاق بائن باعث از بین رفتن رابطه زوجیت می گردد و با رجوع دوباره مرد، زن و شوهر نمی توانند به زندگی مشترک خود برگردند. طلاق زن باردار از نوع طلاق رجعی است و در صورتی که زن بدون داشتن حق طلاق، درخواست خود را به دادگاه ارائه دهد و حکم طلاق برای زن و شوهر صادر شود طلاق زن حامله، بائن به شمار می رود.

بررسی آثار طلاق زن باردار

بارداری زوجه در زمان طلاق تاثیر زیادی روی اتفاقات بعد از طلاق دارد به همین دلیل مطابق با ماده 31 قانون حمایت از خانواده می توان گفت:” ارائه گواهی پزشک ذیصلاح درباره وجود جنین یا عدم وجود جنین برای ثبت طلاق ضروری می باشد”. از جمله تاثیری که بارداری زن می تواند روی زندگی بعد از طلاق وی داشته باشد می توان به تفاوت در عده، تفاوت در حضانت فرزندان و… اشاره کرد.

شرایط پرداخت نفقه زن باردار بعد از طلاق

نفقه شامل همه نیازهای زن نظیر خوراک، پوشاک، مسکن و… می باشد و پرداخت نفقه نیز به عهده شوهر است. نفقه با توجه به شرایط زن و متناسب با عرف جامعه تعیین می گردد. بعد از طلاق و قطع شدن رابطه زوجیت، مرد وظیفه پرداخت نفقه را خواهد داشت، در حالیکه پرداخت نفقه زن باردار بعد از انجام طلاق و تا زمان زایمان به عهده مرد است و بعد از وضع حمل نیز پرداخت نفقه فرزند به عهده پدر خواهد بود.

بررسی حضانت فرزند بعد از طلاق زن باردار

حال که با پاسخ سوال آیا زن حامله را می توان طلاق داد، آشنا شدید ممکن است به ذهن شما این سوال نیز خطور کند که بعد از طلاق حضانت فرزندی که متولد می شود به عهده پدر است یا مادر؟ در پاسخ به سوال مذکور باید بگوییم که حضانت فرزند دختر یا پسر تا هفت سالگی با مادر است، بعد از هفت سالگی حضانت فرزند دختر و پسر تا رسیدن به بلوغ شرعی ( سن بلوغ برای دختر 9 سالگی است و سن بلوغ برای پسر 15 سالگی می باشد ) به عهده پدر می باشد. شایان ذکر است پس از سن بلوغ فرزند می تواند انتخاب کند که با کدام والد خود زندگی نماید. در صورتی که مادر حضانت فرزند خود را قبول نکند و یا اعتیاد داشته باشد، حضانت فرزند از همان بدو تولد به عهده پدر خواهد بود.

حضانت فرزند بعد از طلاق زن حامله

بررسی مدارک لازم برای طلاق زن باردار

آیا زن حامله را می توان طلاق داد و مدارک لازم برای طلاق زن باردار چیست؟ همانطور که در این مطلب مطالعه کردید طلاق زن باردار امکان پذیر است و برای تنظیم دادخواست طلاق به مدارک زیر نیاز خواهید داشت:

  1. رونوشت سند ازدواج یا اصل آن
  2. اصل کارت شناسایی طرفین دعاوی
  3. گواهی مربوط به ثبت دادخواست در سامانه خدمات الکترونیک قضایی
  4. گواهی پزشک قانونی برای اثبات بارداری زوجه
  5. گواهی مرکز مشاوره مبنی بر عدم انصراف زوجین از طلاق

شرایط عده طلاق زن باردار

عده به مهلتی گفته می شود که زوجه بعد از طلاق باید صبر نماید تا بتواند مجددا ازدواج کند. مطابق با قانون مدنی می توان گفت:” عده عبارتست از مدت زمانی که تا انقضای آن، زنی که عقد نکاح وی باطل شده است نمی تواند شوهر دیگری اختیار نماید”.

شرایط عده زن باردار پس از طلاق چگونه است؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که عده زن حامله، تا زمان متولد شدن فرزند وی طول می کشد و بعد از تولد فرزند هیچ مانعی برای ازدواج مجدد زوجه وجود نخواهد داشت. مطابق با قوانین حمایت از خانواده در صورتی که زن باردار باشد باید در طول مدت بارداری خود عده نگه دارد، به عنوان مثال اگر زوجه باردار باشد مدت زمان عده وی 7 ماه خواهد بود. اگر زن در ماه آخر بارداری باشد و زوجین تصمیم به طلاق بگیرند، زوجه باید تا زمان تولد فرزندش عده نگه دارد.

کلام آخر

سوال آیا زن حامله را می توان طلاق داد، یکی از تکراری ترین سوالاتی که در زمینه طلاق و جدایی ممکن است به ذهن هر فردی خطور کند. از همین رو گفتیم طلاق زن باردار امکان پذیر می باشد و طرفین دعاوی باید طبق شرایطی که برای طلاق زن باردار تعیین شده است نسبت به اخذ طلاق اقدام کنند. اگر شما تمایل به تنظیم دادخواست طلاق در زمان بارداری دارید بهتر است در این زمینه از وکیل خانواده کمک بگیرید.

4.7/5 - (3 امتیاز)

ندا خوشرو

سلام ندا خوشرو هستم، از سال ۱۳۹۴ فعالیت مو در حوزه نویسندگی و تولید محتوای متنی یونیک شروع کردم، به حرفه تولید محتوا علاقه زیادی دارم و همواره سعی بر افزایش اطلاعاتم در زمینه سئو و تولید محتوا یونیک دارم، امیدوارم بتوانم در این وب سایت مطالب مفید و با بهترین کیفیت را در اختیار شما عزیزان قرار دهم☘️💚

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا