تبلیغات در دادخواه وکالت

آیا برای ازدواج دوم دختر اجازه پدر لازم است؟

تبلیغات در دادخواه وکالت

آیا برای ازدواج دوم دختر اجازه پدر لازم است، عقد دختر در گروه رضایت پدر است و باکره بودن، نقشی مهم در اجازه پدر برای ازدواج دارد. اگر دختر ازدواج کرده ولی بر اساس مشکلاتی که وجود داشته نتوانسته رابطه ای برقرار نماید و همچنان در حالت دوشیزه باشد اذن پدر برای ازدواج دوم نیاز خواهد بود. هنگامی که پیامد ازدواج باکرگی دختر بوده بر اساس مسکوت بودن قوانین در این رابطه، نیازی به اجازه والدین برای ازدواج مجدد زن مطلقه نیست. در این مقاله از دادخواه وکالت به بررسی اذن پدر برای دختر در زمان دوشیزه بودن و مطلقه بودن می پردازیم.

حکم شرعی ازدواج دختر بدون اجازه پدر چیست؟

برای ازدواج شروطی مطرح است. اذن پدر در هنگام ازدواج جزء قوانین اصلی به حساب می آید. این که دختر، سن بلوغ را رد کرده باشد دلیل بر عدم نیاز به اذن پدر برای ازدواج او نمی شود. علاوه بر این، اگر زمان ازدواج دختری فرا رسد و پدر او در قید حیات نبوده برای گرفتن اذن، باید پدر بزرگ یعنی پدر پدر دختر، شرط رضایت را به عمل آورد. هدف مقاله این هست که مشخص شود آیا برای ازدواج دوم دختر رضایت پدر لازم است یا خیر، اما قبل از آن باید به حکم شرعی این اجازه اشاره کنیم.

زمانی که دختری تمایل به ازدواج با پسری داشته، پدر از این ازدواج ناراضی بوده ولی دلیل منطقی برای ابراز نارضایتی خود ندارد. مراحل قانونی شدن ازدواج از طریق دادگستری، پی گیری خواهد شد. پس صرف این که برای ازدواج، نیاز به اجازه پدر است نمی تواند باعث شود یک پدر امیال و غرایض شخصی خود را در تصمیم گیری دخیل کند و مانع ازدواج که یک پیوند مبارک و میمونی هست گردد.

پدر می تواند تحقیقات کاملی از پسر و خانواده او انجام دهد و اگر حین تحقیق متوجه موارد منفی در زندگی و اخلاق پسر شد به دختر اطلاع داده و از او بخواهد که از این ازدواج صرفه نظر کند. در چنین شرایطی او دارای علت منطقی برای مخالفت است. اگر کار به دادگاه کشیده شود و پدر مدارک قابل استنادی به همراه خود داشته باشد می تواند دادگاه را نیز از حمایت دختر برای ازدواج با پسر منصرف نماید.

آیا برای ازدواج دوم دختر اجازه پدر لازم است
حکم شرعی ازدواج دختر بدون اجازه پدر چیست؟

راجع به شرایط ساقط شدن اذن پدر چه میدانید؟

این که تحت هر شرایطی اجازه پدر برای ازدواج دختر ضروری بوده یک دیدگاه و نظریه ای اشتباه می باشد. در قوانین اسلامی ایران، شرایطی نیز وجود دارد که اجازه از پدر ساقط می شود. هنگامی که بحث سلب اجازه پدر به میان می آید شاید ذهنیت به سمت جواب این سوال که آیا برای ازدواج دوم دختر اجازه پدر لازم است برود. در واقع، علاوه بر ازدواج دوم، شرایط دیگری نیز رقم می خورد که این اجازه از پدر برای ازدواج دختر گرفته خواهد شد. شرایطی که در زیر به توصیف آن می پردازیم:

  • عدم توجه به صلاح و خوشبختی دختر: هنگامی که پسر، تمامی شرایط را برای فراهم کردن زندگی مرفه و خوب برای دختر را داشته ولی پدر بنابر دلایل غیر قابل قبول و یا یک سری اختلافات جلوی این ازدواج را بگیرد.
  • نداشتن دلیل منطقی: رد درخواست ازدواج پسر از طرف دختر باید دلیل درست و قانون پسندی داشته باشد. چنانچه دلایل پدر در دادگاه مطرح گردد و غیر معمول به حساب آیند، اجازه ازدواج از او گرفته خواهد شد.
  • بیمار بودن پدر و یا داشتن مشکلاتی از این قبیل: در برخی مواقع ممکن است پدر دختر بیمار باشد این بیماری می تواند جسمی و یا روحی باشد. به طور مثال، اگر پدری هر دو پای خود را از دست داده و در بستر بیماری بوده نمی تواند در محضر خانه جهت امضا حضور یابد. از طرف دیگر اگر پدری بیماری روحی داشته و نتواند از منزل بیرون رود و روانپزشک نیز بیماری او را تایید کند اجازه قانونی دختر برای ازدواج از او گرفته می شود.
  • در دسترس نبودن پدر: شاید بر اثر مشکلاتی پدر سال های طولانی، خانه را ترک کرده و دختر محل زندگی فعلی او را نداند. اگر بررسی ها برای یافتن پدر دختر صورت گرفت و آدرسی از آن پیدا نشد، دادگاه اجازه ازدواج را خواهد داد.
  • کهنسال پدر: کهولت سن، ناتوانی می آورد. بنابراین وقتی بیان شد دختر پدر یا پدر بزرگ پیری دارد که توانایی رفتن به محضور و سواد امضای سند ازدواج را ندارد این مسئولیت نیز از او گرفته می شود.
  • دوشیزه نبودن دختر: در مواقعی که دختر دوشیزه نیست نیازی به اجازه پدر هم ندارد.

آیا برای ازدواج دوم دختر اجازه پدر لازم است؟

تا این جای مطلب به صورت گذری و پراکنده به این موضوع پرداخته شده اما در این مبحث به طور مفصل آن را بیان خواهیم کرد. همانطور که بارها بیان شد اجازه پدر برای دختر مجردی که تا به حال ازدواج نکرده شرط است. برای زنانی که بار دوم ازدواج آن ها می باشد باید بررسی هایی انجام گردد. اولین بررسی، مشخص کردن زن و یا دختر بودن این فرد است.

امروزه با یک معاینه ساده در پزشک قانونی این مساله روشن می شود. اگر این موضوع که در ازدواج اول دختر تبدیل به زن شده و از حالت باکره بودن خارج شده مورد تایید قرار گرفت، برای بار دوم به اجازه قانونی پدر نیاز نخواهد بود. چنانچه پدری  می خواست با توسل به زور مانع ازدواج دوم دختر خود شود با تنظیم دادخواست و دادن آن به دادگاه، پدر محکوم می گردد. بنابراین زنان مطلقه از نظر قانون می توانند بدون دخالت پدر و یا هر شخص دیگر از اعضای خانواده خود به عقد دائم و یا نکاح موقت در آیند. اجازه پدر نمی تواند خانم مطلقه را محدود نماید. البته ممکن است از منظر جامعه، ازدواج زن مطلقه بدون رضایت پدر کاری ناپسند بوده ولی از نظر قانون مشکلی وجود ندارد.

کلام آخر

آیا برای ازدواج دوم دختر اجازه پدر لازم است، موضوع این مقاله بود. در فرهنگ و عرف جامعه تحت هر شرایطی دختر یا زن باید برای ازدواج خود اجازه پدر را داشته باشند. مواردی که در قانون برای این مساله وجود داشته با عرف جامعه تفاوت هایی دارد. قانون اجازه پدر را ملزم به دختر بودن شخص می داند. به این منظور که اگر در ازدواج اول فرد همچنان دختر باشد از نظر قانون، اجازه شرط ازدواج خواهد بود.

5/5 - (1 امتیاز)

صدیقه السادات پورسعیدی

صدیقه السادات پورسعیدی هستم، کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی، هفت سال هست که در زمینه تولید محتوا و سئو محتوا فعالیت دارم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا