تبلیغات در دادخواه وکالت

الفاظ صیغه طلاق چیست؟

تبلیغات در دادخواه وکالت

الفاظ صیغه طلاق به منظور جاری شدن آن بر اساس قانون الزامی هستند. در این خصوص اغلب مواردی مانند خواندن صیغه طلاق بدون حضور زوج، انواع صیغه طلاق، متن کامل عربی صیغه طلاق و متن عربی صیغه طلاق خلع نیز مطرح می شوند. روش خواندن خطبه طلاق به این صورت است که مرد باید با زبان عربی صیغه طلاق را جاری کند. جملاتی مانند « زَوْجَتِی فاطِمَهُ طالِقٌ » باید از طرف مرد در این خصوص گفته شوند.

در این راستا باید دو نفر شاهد برای خواندن الفاظ صیغه حضور داشته باشند. در حال حاضر اغلب به منظور خوانش الفاظ صیغه زن و مرد به محضردار وکالت می دهند. بر طبق قانون مدنی ختم ازدواج با فسخ نکاح و از روش طلاق میسر است.

در این خصوص باید با روش رسمی این کار صورت گیرد. در این خصوص خواندن خطبه یا صیغه در حکم طلاق است. اگر مرد به این کار مبادرت نکند ممکن است محکوم به مجازات به دلیل عدم ثبت طلاق شود. در صورتی که تمایل دارید در این خصوص راهنمایی بیشتری دریافت کنید می توانید با یک وکیل آنلاین مشورت کنید. وکیل می تواند تجربیات خود را در این خصوص در اختیار شما قرار دهد. در این خصوص می توانید با وکیل مشورت کنید. ما در مقاله وظایف اخلاقی یک وکیل چگونه است؟ وظایف وکلا را برای حل مشکلات افراد در پرونده های مختلف را ذکر کرده ایم.

الفاظ صیغه طلاق چیست؟

بر طبق موازین شرعی و اسلامی هنگامی که مرد و زنی قصد دارند از یکدیگر جدا شوند و طلاق بگیرند، باید بین آنها یک صیغه جاری شود. در این صورت زوجیت بین آنها خاتمه پیدا می کند. بر همین اساس با خواندن الفاظ صیغه؛ طلاق جاری می شود و عقد نکاح پایان می پذیرد. در این صورت زوجین به هم نا محرم می شوند. همانطور که گفته شد الفاظ خاصی برای جاری شدن صیغه باید ادا گردند.

 باید به این موضوع اشاره کرد که این الفاظ نیازی نیست که حتما توسط محضر دار یا شخص ثالث ذکر شوند و مرد می تواند با ذکر الفاظ صیغه، همسر خود را طلاق دهد. حال این سوال ممکن است به ذهن خطور کند که اگر مردی این کار را انجام دهد به راحتی می تواند همسر خود را طلاق دهد؟ باید گفت که مرد باید طلاق را در این حالت در دفترخانه به ثبت برساند. در غیر این صورت وی محکوم به مجازات عدم ثبت طلاق می شود. بدین منظور نیز باید حکم طلاق از طرف دادگاه برای عدم سازش زوجین از قبل صادر شده‌باشد.

با توجه به اینکه الفاظ صیغه باید به زبان عربی ذکر شوند و کمتر کسی است که به زبان عربی مسلط است؛ در نتیجه مراجعه به دفاتر ثبت طلاق الزامی است. افرادی که قصد دارند از هم جدا شوند باید به دفاتر ثبت ازدواج و طلاق مراجعه‌کنند و با وکالت دادن به این دفاتر، نسبت به جاری کردن الفاظ صیغه طلاق اقدام کنند. این نوع اقدام به صورت شرعی و قانونی است و به ثبت می رسد. بر اساس ماده 1134 قانون مدنی، الفاظ صیغه برای جدا شدن باید در حضور دو مرد عادل قرائت شوند.

الفاظ صیغه طلاق چیست؟

متن عربی الفاظ صیغه

الفاظ صیغه طلاق عربی هستند و با بیان کردن آنها امکان ثبت طلاق وجود دارد. با وجود اینکه مرد و زن خود می توانند این الفاظ را بیان کنند؛ اما به منظور قانونی بودن طلاق زوجین باید به دادگاه مراجعه کنند. در این صورت دادگاه به آنها گواهی عدم سازش را خواهد داد و بعد از آن امکان ثبت طلاق در دفترخانه وجود دارد.

متن عربی الفاظ صیغه طلاق به این شرح است که مرد باید به عنوان طلاق دهنده بگوید: « زَوْجَتِی …… طالِقٌ». در این حالت جای خالی با نام همسر زوج می باشد. به عنوان مثال اگر نام همسر وی زهرا است، باید ذکر شود: « زَوْجَتِی زهرا طالِقٌ ». در صورتی که محضر دار این الفاظ را بخواند باید بگوید: « زَوْجَتِی مُوکِّلی زَهرا طالِقٌ ».

گاهی ممکن است زن به دلیل کراهت از شوهر قصد داشته باشد که مبلغی را به وی پرداخت کند و از او جدا شود. این نوع طلاق با نام خلع شهرت دارد. در این صورت الفاظ عربی آن به این شکل است که: «زَوْجَتِی زَهرا خَلَعْتُها عَلی ما بَذَلَتْ» و به منظور احتیاط مستحب ذکر شود: «فَهِی طالِقٌ».

گاهی نیز طلاق از نوع مبارات است و طرفین از هم کراهت دارند. بدین ترتیب متن عربی الفاظ صیغه طلاق از طرف مرد باید به این ترتیب باشد: «بارَأْتُ زَوْجَتِی زَهرا عَلی ما بَذَلَتْ» و در ادامه برای احتیاط مستحب ذکر شود: «فَهِی طالِقٌ».

روش خوانش صیغه طلاق

ما در بخش های قبلی به این پرداختیم که الفاظ صیغه طلاق چیست و متن عربی آن چه می باشد. حال در این بخش در خصوص اینکه صیغه طلاق چطور خوانده‌می شود، قصد داریم صحبت کنیم. باید گفت که فردی که صیغه طلاق را جاری می کند باید مرد عاقل و بالغ باشد. در صورتی که مرد به اجبار این کار را انجام دهد صیغه طلاق باطل می باشد.

بسیاری از فقها بر این امر معتقد هستند که صیغه طلاق باید به عربی جاری شود. در مذهب شیعه خوانش صیغه طلاق به عربی اجباری می باشد.حضور دو نفر مرد شاهد عادل برای خواند الفاظ صیغه طلاق اجباری است. این شرط باید انجام شود و بدون آن جاری شدن صیغه طلاق امکان ندارد.

روش خوانش صیغه طلاق

کلام آخر

در این مطلب در خصوص الفاظ صیغه طلاق مطالبی را ذکر کردیم. هر گاه زن و مردی تصمیم می گیرند که از یکدیگر جدا شوند باید مراحل متعددی را طی کنند. در این خصوص مرحله آخر، خوانش الفاظ صیغه طلاق است. در این صورت در حضور دو مرد شاهد عادل این صیغه از زبان مرد یا از زبان محضر دار جاری می شود. بدین ترتیب حکم طلاق در دفتر خانه ثبت و نهایی می شود.

باید به این نکته توجه کنید که این مرحله پایانی از ثبت طلاق است و باید در ابتدا مرد و زن به دادگاه مراجعه کنند و گواهی عدم سازش دریافت کنند و بعد با آن و دو شاهد به دفترخانه مراجعه کنند. این مراحل به منظور حمایت از خانواده از طرف قانون باید طی شوند. در غیر این صورت امکان ذکر الفاظ صیغه طلاق وجود ندارد. باید به این مسئله اشاره شود که در مذهب شیعه باید این الفاظ به زبان عربی خوانده‌شوند.

5/5 - (1 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم و در حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت دادخواه وکالت در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا