تبلیغات در دادخواه وکالت

چگونه اعاده دادرسی را به دادگاه ارائه دهیم؟

تبلیغات در دادخواه وکالت

چگونه اعاده دادرسی را به دادگاه ارائه دهیم، سوالی است که ما در این مطلب به آن پاسخ خواهیم داد. در این راستا معمولا مواردی مانند نمونه دادخواست اعاده دادرسی ماده 426، اعاده دادرسی کیفری، مرجع رسیدگی به اعاده دادرسی، نمونه اعاده دادرسی کیفری، ماده ۴۲۶ قانون آیین دادرسی مدنی، پرونده اعاده شد یعنی چه و ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری مطرح می شوند. به همین دلیل ما سعی داریم در خصوص ارائه اعاده دادرسی به دادگاه مطالبی را ذکر کنیم.

اعاده دادرسی در واقع یک روش برای معترض شدن به رای دادگاه حقوقی یا کیفری می باشد. در دادگاه ها همواره رای به ضرر یکی از طرفین صادر می شود که آن شخص می تواند با اعاده دادرسی به رای صادرشده اعتراض کند. اگر در این خصوص نیاز به مشاوره دارید بهتر است با وکیل باتجربه مشورت کنید.

بر اساس قانون روش های زیادی به منظور اعتراض به رای صادرشده توسط دادگاه وجود درد. یکی از مهم ترین شیوه ها که در قانون نیز به آن اشاره شده است، اعاده دادرسی می باشد. در کنار آن شیوه های مختلفی نیز چون نظرخواهی و واخواهی نیز وجود دارند. جالب است بدانید که حتی بعد از اینکه رای به صورت قطعی صادر شود نیز امکان اعاده دادرسی وجود دارد! شرایط قسطی کردن مهریه در این خصوص در مقاله ای جداگانه مورد بررسی قرار گرفته است.

اعاده دادسری چیست؟

قبل از اینکه شرح دهیم که چگونه اعاده دادرسی را به دادگاه ارائه دهیم، باید در خصوص مفهوم اعاده دادرسی بیشتر صحبت کنیم. شاید تا کنون شنیده باشید که اگر رای به صورت قطعی توسط دادگاه صادر شود، امکان اعتراض به آن وجود ندارد! اعتبار امر مختومه در محافل قانونی نیز شناخته شده است. با این وجود به منظور اعتراض به رای قطعی دادگاه نیز قانون مراحلی را پیش بینی کرده است.

بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی و آیین دادرسی کیفری این امکان وجود دارد که رای قطعی دادگاه در شکایات حقوقی و کیفری مورد اعتراض واقع شود. اعتراضی که بر رای قطعی دادگاه انجام می شود، اعاده دادرسی گفته می شود. این روش فوق العاده موجب می شود که فرد زیان دیده بتواند حق خود را از این طریق پیگیری کند.

محکوم علیه در شرایط خاص می تواند این درخواست را از محاکم قضایی داشت باشد که مجددا به رونده رسیدگی شود و رای تازه ای در این رابطه صادر گردد. وی در این خصوص این احساس را دارد که رای صادرشده توسط دادگاه به ضرر وی بوده است و به همین دلیل به آن اعتراض می کند.

باید به این نکته توجه شود که روند اعاده دادرسی دعاوی حقوقی و کیفری با هم متفاوت می باشد. این مورد به این دلیل است که دلایل برای استناد، در این دو نوع دعاوی با هم تفاوت دارد. باید گفت که فرد در صورت داشتن اطلاعات کافی می تواند در درخواست اعاده دادرسی عملکرد مناسبی را داشته باشد و نتیجه مورد نظر را کسب کند.

اعاده دادسری چیست؟

چگونه اعاده دادرسی را به دادگاه ارائه دهیم؟

یکی یا پرسش های پرتکرار این است که چگونه اعاده دادرسی را به دادگاه ارائه دهیم؟ در این خصوص باید گفت که مانند واخواهی یا تجدیدنظر، فردی که قرار است به رای دادگاه اعتراض کند باید شرایط قانونی را برای این کار دارا باشد.

بعد از اینکه این اطمینان کسب شد که شرایط قانونی برای درخواست اعاده دادرسی فراهم است، وی می تواند به دفاتر خدمات الکترونیکی قوه قضاییه مراجعه کند. در این صورت وی باید یک دادخواست را به منظور اعاده دادرسی به مقامات مسئول تقدیم کند. در اعاده دادرسی کیفری و حقوقی باید استناد به یکی از جهات اعتراض شود و فرد شاکی باید مدارک را که اثبات کند وی ذی حق است را به دادگاه ارائه‌دهد.

بر اساس ماده 477 قانون آیین دادرسی مدنی اگر اعاده دادرسی بر اساس بندهای این ماده قانون باشد، نیازی نیست که فرد به دفاتر خدمات الکترونیکی قوه قضاییه مراجعه نماید. در این خصوص باید در ابتدا رئیس دادگستری استان مورد نظر، نسبت به بررسی پرونده اقدام کند. بعد از این مرحله و تایید وی، پرونده به قوه قضاییه ارائه می شود. در صورت تشخیص قوه قضاییه مبنی بر اینکه رای صادرشده مطابق با قوانین شرعی نیست، پرونده به همراه اعاده دادرسی به دیوان عالی کشور ارجاع داده‌می شود.

مدت زمان اعاده دادرسی چقدر است؟

در ادامه بحث اینکه چگونه اعاده دادرسی را به دادگاه ارائه دهیم، باید در مورد مهلت و مدت زمان آن نیز مطالبی را ذکر کنیم. افرادی که در ایران مقیم هستند باید بدانند که برای این افراد، مهلت اعاده دادرسی 20 روز می باشد. این مدت زمان برای افرادی که مقیم خارج از کشور هستند، 2 ماه در نظر گرفته شده‌است. در این مدت زمان اشخاص می توانند روی رای قطعی دادگاه از طریق اعاده دادرسی اعتراض کنند.

مدت زمان اعاده دادرسی چقدر است؟

دریافت مشاوره حقوقی در خصوص اعاده دادرسی

همانطور که در طول مقاله اینکه چگونه اعاده دادرسی را به دادگاه ارائه دهیم ذکر شد، مراحل این درخواست تا حدودی پیچیدگی دارد. به همین دلیل دریافت مشاوره حقوقی در این خصوص می تواند راهگشا باشد. از طریق مشورت با وکیل با تجربه در این خصوص می توانید به روند پرونده تسریع بیشتری ببخشید و امکان پیروزی در چنین پرونده ای نیز با داشتن وکیل بیشتر می باشد.

کلام آخر

ما در این مقاله در خصوص اینکه چگونه اعاده دادرسی را به دادگاه ارائه دهیم، مطالبی را شرح دادیم. در این خصوص باید گفت که این امکان فراهم شده‌است که در پرونده های حقوقی و کیفری، به رای قطعی دادگاه نیز اعتراض شود. در این خصوص باید به شرایط این اعتراض نیز دقت شود. دفاتر خدمات الکترونیک قضایی در این راستا برای ثبت اعتراض باید در نظر گرفته‌شوند. در صورت امکان اعاده دادرسی و بررسی آن، پرونده به دیوان عالی کشور ارجاع داده‌می شود.

5/5 - (2 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم و در حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت دادخواه وکالت در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا