تبلیغات در دادخواه وکالت

طلاق بائن چیست؟ همه جیز درباره طلاق بائن

تبلیغات در دادخواه وکالت

در این مقاله به بررسی یکی از انواع طلاق که سوالات بسیار زیادی را به همراه دارد می پردازیم. همانطور که می دانید، طلاق در قوانین ایران دسته بندی های متفاوتی دارد که یکی از آن ها تقسیم طلاق به دو دسته رجعی و بائن است که از منظر رجوع تعریف می شوند. در طلاق رجعی، برای مرد، حق رجوع به زندگی مشترک، در ایام عده وجود دارد. ولی در طلاق بائن احکام و آثار متفاوتی جاری است. در این بین باید بدانید که خود طلاق بائن، دارای انواع مختلفی است. که هریک از این انواع، شرایط مخصوص خود را دارد. لذا ضروری است از انواع آن و آثار حقوقی هر یک از آن ها، آگاهی داشت. اگر در این باب سوالی دارید در ادامه با ما همراه باشید.

همانطور که اشاره کردیم، یکی از تقسیم بندی های طلاق، تقسیم طلاق، به رجعی و بائن می باشد. در حقیقت باید بگوییم که در ماده 1143 قانون مدنی طلاق به طلاق رجعی و بائن تقسیم شده است. تعریف قانونی جدا از آنچه در ابتدا گفتیم عبارت است از:

  • رجعی: در طلاق رجعی درایام عده برای شوهر حق رجوع قائل شده است به گونه ای که مرد می تواند با رجوع به زن بدون نکاح مجدد زندگی زناشویی را از سر گیرد.
  • بائن: در این نوع از طلاق طبق قانون برای شوهر حق رجوع قائل نشده است و در این طلاق با وقوع طلاق رابطه نکاح به طور کامل منحل می شود.

با توجه به انواع طلاق که با توجه به شرایط افراد تعریف و اعمال می شوند بدیهی است که وکیل طلاق می‌ تواند به زن و مرد در زمان انجام مراحل طلاق کمک کند. این موضوع از آنجا اهمیت پیدا می کند که جدایی از موارد و مراحل پر استرسی محسوب می‌شود. در نتیجه بهتر است کسی که به شرایط و قوانین مسلط است در این مسیر شما را را یاری کند. برای دسترسی به براه های ارتباطی با وکلای برتر در این زمینه کلیک کنید.

طلاق بائن

تا به اینجا با مواردی که خاطر نشان شدیم، دریافتیم که طلاق بائن، اصطلاحا به طلاقی گفته می شود که در آن، امکان برگشت و رجوع زوج به زوجه وجود ندارد. در ادامه به انواع و شرایط و نکاتی پر اهمیت در این گونه طلاق می پردازیم.

در صورت تمایل به مطالعه بیشتر در مورد امور مربوط به طلاق و خانواده کلیک کنید: طلاق از طرف مرد

انواع طلاق بائن

انواع این طلاق با توجه به شرایطی که در آن اقدام به این نوع طلاق می نماییم تعیین می شود. تمامی این موارد، مواردی اند که قانون از آنها یاد کرده است. طلاق بائن دارای 4 نوع است. در قانون 1145 مدنی انواع این طلاق ها نام برده شده است. این انواع از قرار زیر است:

  • سن زن کم تر از 9 سال باشد. در صورتی که شخص تصمیم بگیرد تا زن خود را که سن قانونی وی هنوز به 9 سال نرسیده است طلاق بدهد، باید طلاق آن ها از نوع بائن باشد.
  • طلاق خانم یائسه: خانمی که یائسه شده باشد و دیگر نتواند باردار شود. در همین زمان تصمیم به جدایی از همسر خود بگیرد، باید از طلاق استفاده کند.
  • طلاق پیش از رابطه جنسی: اگر زن و شوهری در دوران عقد با یکدیگر رابطه جنسی نداشته باشند. در این مدت زمان تصمیم به جدایی از یکدیگر بگیرند، طلاق آن ها از نوع بائن خواهد بود.
  • سه طلاقه: در برخی مواقع ممکن است زوجین سه بار از یکدیگر طلاق گرفته باشند. در این حالت طلاق سوم این زوجین از نوع بائن خواهد بود.

طلاق بائن

شرایط طلاق بائن

هر عقدی برای تحقق نیازمند شرایط خاصی است. این مورد برای طلاق بائن نیز به عنوان عقدی معتبر صادق است. این شرایط که مطابق با آنچه قانون گزار تعیین کرده، به شرح زیر ایت:

  • طرفین باید، از اهلیت لازم، عقل، بلوغ و اختیار، برخوردار باشند.
  • هنگام جاری شدن صیغه طلاق، زن، نباید در دوران عادت ماهیانه خود باشد.
  • در صورتی که طلاق بائن، از نوع خلع یا مبارات است، زن باید مالی را که می تواند کمتر، برابر یا بیشتر از مهریه باشد، به مرد بذل کند.
  • طرفین باید، دادخواست خود، مبنی بر صدور حکم طلاق را، از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، به دادگاه ارسال نمایند.
  • پس از جاری شدن صیغه طلاق، در صورتی که زن، یائسه یا باکره نیست، باید عده طلاق را به مدت سه ماه و ده روز نگه دارد.

ازدواج بعد از طلاق بائن

آیا ازدواج بعد از طلاق بائن امکان دارد؟ در پاسخ باید بگوییم که این طلاق، طلاقی است که رابطه نکاح به طور کامل میان زن و مرد منحل می گردد. زن و شوهر از قید زندگی زناشویی رها می شوند. در نتیجه مرد می تواند بدون هیچ مانعی بعد از طلاق بائن ازدواج نماید. یا به عبارت یکاری کند که با انجام آن، در آن حق رجوعی برای مرد نیست.

در واقع می توان گفت در طلاق بائن هرنوع حق و تکلیفی که زن و شوهر نسبت به یکدیگر داشته اند با وقوع طلاق از بین می رود.پس به راحتی م یتوان نتیجه گرفت که ل زن دیگر مستحق نفقه در ایام عده نمی باشد. البته استثنایی هم وجود دارد. این که باردار باشد.

مهریه در طلاق بائن

پرداخت مهریه به زند در مورد این نوع طلاق چگونه است؟ یا به عبارت بهتر باید پرسید که چه تفاوتی میان پرداخت مهریه زوجه در این نوع طلاق با انواع دیگر وجود دارد؟ در حقیقت برای مهریه در طلاق بائن حالت های متفاوتی وجود دارد. درست است که به مجرد عقد نکاح زن مالک تمام مهر می گردد. اما مادامی که میان زن و مرد نزدیکی صورت نگرفته باشد زن تنها مالک نیمی از مهریه در طلاق می گردد. با این وصف نتیجه می گیریم که در صورت نزدیکی زن مالک تمام مهر می گردد.

عده در طلاق بائن

آنچه به عنوان سخن پایانی در بحث این نوع طلاق به آن اشاره می کنیم، موضوع عده زوجه است. در عالم حقوق و با توجه به قوانین ایران، عده به زمانی می گوییم که زن پس از جدایی یا فوت همسر، باید از ازدواج مجدد خودداری کند. زمان عده نیز در حالات عادی، حدود 3 ماه است. زمان عده را این گونه تعریف می کنیم که زن، سه بار از عادت ماهیانه پاک شود. اما این موضوع برای طلاق بائن به شرح زیر تعریف می شود که باید به خاطر بسپارید:

  • در طلاق زنان یائسه و طلاق پیش از آمیزش، نیازی به گذراندن عدّه نیست.
  • در مورد زن حامله، مدت عدّه تا موعد به دنیا آمدن فرزند می باشد. در این مدت زمان، زوج فقط در این نوع از طلاق ملزم به پرداخت نفقه به زوجه خواهد بود.
  • مدت زمان عدّه به بیان فقهی و بطور کلی سه طهر (سه بار پاک شدن حیض) است. اما درصورتی که به هر دلیلی، عادت ماهیانه وجود نداشته باشد؛ این زمان سه ماه تعیین می‌شود.

کلام آخر

با توجه به آنچه تا بدین جا گفتیم مرور و ذکر این نکته الزامی است که یکی از تقسیم بندی های طلاق، تقسیم طلاق، به رجعی و بائن می باشد. در حقیقت باید بگوییم که در ماده 1143 قانون مدنی طلاق به طلاق رجعی و بائن تقسیم می شود. در این بین در نوع بائن، طبق قانون برای شوهر حق رجوع قائل نمی شود. به عبارتی در این طلاق با وقوع طلاق رابطه نکاح به طور کامل منحل می شود.

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا