تبلیغات در دادخواه وکالت

تقسیط نفقه در چه مواردی امکان پذیر است؟

تبلیغات در دادخواه وکالت

انعقاد عقد ازدواج، دارای پیامدها و اثرات حقوقی و مالی و غیره است که از مهم ترین آن ها می توان به پرداخت مهریه، نفقه و تسقیط نفقه در صورت طلاق اشاره کرد. پرداخت مهریه به تصویب شریعت اسلام بر مرد واجب بوده و این قضیه تنها در صورت عقد دایم اجباری می شود. در ادامه این مقاله دادخواه وکالت با ما همراه باشید تا مسایل مربوط به نفقه، اعسار زوج و شرایط تسقیط نفقه را با جزییات بیشتری مورد بررسی قرار دهیم.

نفقه چیست؟

با توجه به ماده 1107 قانون مدنی، نفقه همه نیازهای معقول و مناسب مربوط به زن را در بر می گیرد. شامل مسکن، اثاثیه منزل، پوشاک و هزینه های درمان در صورت نیاز است. نفقه با توجه به عرف و شرایط اجتماعی شامل موارد دیگر نیز می شود. طبق قانون مدنی مرد موظف است به برخی از افراد نظیر همسر، فرزندان و در شرایط خاص پدرو و مادر، نفقه را به صورت ماهانه پرداخت کند. برای جزئیات بیشتر می تواند مقاله نفقه اقارب چیست و شرایط پرداخت آن  را مطالعه کنید.

یک نکته مهم به مقدار نفقه مرتبط است. مقدار نفقه به صورت مشخص در قانون تعیین نشده و این مقدار  تحت تاثیر استطاعت مالی و عرف جامعه قرار دارد.

معنای اعسار زوج در مساله پرداخت نفقه چیست؟

همانطور که ذکر شد، پرداخت نفقه وظیفه و تکلیف شوهر بوده و حق همسر او به حساب می آید. اما اینجا سوالی مطرح می شود که قانون مدنی در صورتی که شخصی توانایی مالی نداشته، چه شرایطی را در نظر گرفته است؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت، اگر تنگدستی شوهر به حدی بوده که او قادر به پرداخت نفقه زن خود نباشد، می بایست اعسار خود را برای دادگاه ثابت کند. در غیر این صورت وظیفه تسقیط نفقه به عهده او خواهد بود.

واژه اعسار از ریشه عربی عسر گرفته شده و به معنای تنگدستی و نا توانایی مالی می باشد. در واقع اگر شخصی قادر نبوده که مهریه بپردازید به عنوان معسر شناخته می شود. در برخی از آموزه های دینی بیان شده که استطاعت مالی فرد به عنوان یکی از ملاک های اصلی برای انتخاب همسر قرار گیرد. این موضوع به منظور جلوگیری از مشکلات مالی و نیاز به تسقیط نفقه در آینده، بین زوجین خواهد بود.

تدابیر قانونی در مواجهه با عدم پرداخت نفقه توسط همسر کدام است؟

عدم پرداخت نفقه می تواند زن را مجبور به شکایت از شوهر خود کند. به این صورت که با استفاده از شکایت مرد را ملزم به دادن نفقه نماید. یادآوری این مورد مهم است، مرد برای جرم ترک انفاق و عدم پرداخت نفقه می تواند تا شش ماه به حبس محکوم شود.

  • حق طلاق برای زن در صورت اعسار زوج برای پرداخت نفقه

در صورتی که به اثبات برسد، زوج، اعسار در پرداخت نفقه دارد، زن می تواند به استناد ماده 1129 اقدام به درخواست طلاق نماید. در شرایطی که شوهر انکار به عدم پرداخت نفقه کرده و امکان اجرای حکم قضایی وجود نداشته باشد، همسر می تواند اقدام به تقاضای طلاق نماید. با این وضعیت، حاکم مجاز بوده شوهر را به طلاق ملزم کند.

  • بررسی شرابط تسقیط نفقه

برای این مورد باید نخست بررسی گردد که دادن نفقه به هر نحوی توسط مرد امکان پذیر نیست. در این شرایط، می توان با قسط بندی، مبلغ نفقه را در چند نوبت پرداخت کرد.

تسقیط نفقه

راجع به نفقه معوقه در بحث تسقیط نفقه چه میدانید؟

نفقه معوقه به مبلغی اشاره دارد که در گذشته باید پرداخت می شد اما تاکنون پرداختی آن صورت نگرفته و قانون نیز دادن آن را واجب کرده است. زوجه می تواند برای دریافت نفقه معوقه، دادخواست و شکایت خود را به دادگاه دهد. کشیدن این بحث به دادگاه می تواند برای زن نتیجه بخش باشد.

کلام پایانی

تسقیط نفقه یک راهکار قانونی است که به مرد این امکان را می دهد تا در شرایطی که پرداخت یک جا نفقه ممکن نیست به شکل اقساطی و با توافق دادگاه این مساله را حل نماید. در واقع این فرصت به مرد داده شده تا بر اساس وضعیت مالی که در آن قرار گرفته، پرداختی را انجام دهد. این نحوه از پرداخت می تواند برای زن نیز مفید باشد آن هم در شرایطی که مرد توانایی دادن نفقه به صورت کامل را ندارد. تنظیمات حقوقی و مالی که قسط بندی نفقه ایجاد می کند می تواند باعث همکاری، تعهد مشترک در اداره کردن این مورد باشد. این راهکار می تواند زمینه را برای حل مسایل به صورت مسئولانه و هماهنگ فراهم نموده تا در نهایت به حل مسایل خانوادگی و حفظ حقوق هر طرف کمک کند.

5/5 - (2 امتیاز)

صدیقه السادات پورسعیدی

صدیقه السادات پورسعیدی هستم، کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی، هفت سال هست که در زمینه تولید محتوا و سئو محتوا فعالیت دارم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا