تقسیم اموال در طلاق توافقی چگونه است؟
یکی از مهم ترین شرایط ضمن عقد، تقسیم اموال مرد پس از طلاق است، در صورتی که تقاضای طلاق از طرف مرد باشد و زن وظایف زناشویی خود را انجام داده باشد، این حق برای زن به رسمیت شناخته می شود. شایان ذکر است که تقسیم اموال در طلاق توافقی مطابق با توافق زوجین انجام می گردد. در ادامه این مطلب شرایط تقسیم نمودن اموال در طلاق توافقی را مورد بررسی قرار خواهیم داد که امیدواریم از مطالعه این مطلب نهایت بهره را ببرید.
بررسی تقسیم اموال در طلاق توافقی
یکی از مهم ترین حق و حقوق مالی خانم ها پس از طلاق این است که 1/2 از اموال مرد باید بعد از طلاق به همسرش تعلق بگیرد، مهم ترین سوالی که در این زمینه ممکن است به ذهن هر فردی خطور کند این است که آیا در طلاق توافقی نیز نصف اموال مرد به زن تعلق خواهد داشت؟ که در پاسخ به سوال مذکور باید بگوییم که ابتدا باید 1/2 از دارایی های مرد بعد از طلاق مورد بررسی دقیق قرار بگیرد و به توافق بین زن و شوهر نیز توجه شود.
طلاق توافقی چیست؟
قبل از هر چیز بهتر است با مفهوم طلاق توافقی آشنا شوید، برای انجام طلاق توافقی باید خانم و آقا هر دو موافق باشند، در این صورت زوجین می توانند برای پرداخت مهریه، نفقه، استرداد جهیزیه، حضانت فرزند مشترک و… با یکدیگر به توافق برسند، شایان ذکر است هرگونه توافقی که بین زوجین انجام شود در دادگاه قابل قبول خواهد بود، بنابراین شرایط طلاق توافقی وابسته به توافق طرفین می باشد.
با توجه به اینکه مراحل اخذ طلاق توافقی پیچیده است به همین دلیل بهتر است زوجین پس از رسیدن به توافق برای تسریع روند کاری پرونده از وکیل خانواده کمک بگیرند، در این صورت نیازی نیست که به دادگاه مراجعه کنند و در جلسات دادگاه حضور داشته باشند، علاوه بر این وکیل تسلط لازم را به قانون حمایت از خانواده و قوانین مربوط به دعاوی طلاق توافقی دارد و می تواند با به کارگیری این نوع قوانین به پروسه طلاق تسریع ببخشد.
انجام طلاق توافقی دارای شرایطی است که از مهم ترین شرایط طلاق توافقی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
زن و شوهر هر دو باید موافق انجام طلاق باشند.
زن و شوهر باید روی مواردی نظیر مهریه، نفقه و… به توافقاتی برسند.
هر نوع توافقی که زن و شوهر درباره موارد زندگی مشترک نظیر جهیزیه، مهریه، تقسیم دارایی و… داشته باشند در دادگاه مورد قبول خواهد بود.
شرایط تعلق 1/2 دارایی شوهر بعد از طلاق به زن چیست؟
یکی از شروط ضمن عقد که از سال 1360 به بعد در قباله های ازدواج درج گردیده است، شرطی با عنوان ” تنصیف دارایی و اموال مرد بعد از طلاق ” می باشد، بر اساس این شرط می توان گفت در صورتی که شرایط قانونی وجود داشته باشد 1/2 از دارایی های مرد بعد از طلاق به همسرش منتقل می شود.
از مهم ترین شرایط تعلق نصف دارایی مرد پس از طلاق به زن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- درخواست طلاق باید از سمت مرد باشد، شایان ذکر است در طلاق توافقی یا درخواست طلاق از سمت زن، تنصیف صورت نخواهد گرفت.
- طلاق از سمت مرد به دلیل تخلف زن ( عدم تمکین زن ) نباشد.
- تنصیف شامل دارایی و اموالی می شود که مرد پس از ازدواج بدست آورده است.
- فقط تا 1/2 از اموال شوهر به زن پس از طلاق تعلق می گیرد و امکان واگذاری بیشتر از 1/2 اموال وجود ندارد.
تقسیم اموال مرد در طلاق توافقی چگونه است؟
زمانی نصف دارایی های مرد به زن تعلق می گیرد که تقاضای طلاق از سمت مرد باشد در صورتی که زوجین نسبت به انجام طلاق توافقی اقدام نمایند و به این توافق برسند که نصف دارایی های مرد پس از طلاق باید در اختیار زن قرار داده شود بدون تردید بعد از طلاق 1/2 دارایی ها به زن بخشیده خواهد شد، در غیر این صورت دادگاه در زمان رسیدگی به تقاضای طلاق، شوهر را مجبور به پرداخت 1/2 اموال به زن نخواهد کرد و صرفا همان توافقاتی که بین زوجین انجام شده است در نظر گرفته می شوند.
مراحل انجام طلاق توافقی
برای انجام طلاق توافقی باید مراحل زیر طی شود:
- ابتدا باید زن و شوهر سر موضوعات مختلف دعای خانواده نظیر نفقه، مهریه و… باید به توافق برسند.
- انجام ثبت نام در سامانه ثنا و ثبت اطلاعات هر یک از زوجین در این سامانه ضروری است.
- انجام آزمایشات مربوط به بارداری الزامی است و در صورتی که زوجه باردار نباشد می توان سایر مراحل طلاق توافقی را طی کرد.
- شرکت در جلسات مشاوره الزامی است و در صورتی که زوجین بعد از شرکت در جلسه مشاوره تصمیم به ادامه زندگی مشترک نداشته باشند باید نسبت به اخذ گواهی عدم انصراف از طلاق اقدام نمایند.
- در این مرحله باید دادخواست طلاق توافقی ثبت شود.
- شرکت در جلسات دادگاه در صورت نداشتن وکیل برای هر یک از زوجین الزامی است.
- در مرحله آخر باید دادگاه حکم طلاق را صادر کند سپس زوجین می توانند برای جاری شدن صیغه طلاق به دفتر ازدواج و طلاق مراجعه نمایند.
کلام آخر
طلاق برخی اوقات آخرین راه حل برای رهایی از مشکلات زندگی مشترک است، برخی از زوجین ممکن است برای انجام طلاق با یکدیگر به توافق برسند که در این صورت پروسه طلاق در سریع ترین زمان ممکن انجام خواهد شد. در این مطلب به بررسی تقسیم اموال در طلاق توافقی پرداختیم که امیدواریم از مطالعه مطلبی که پیش رو داشتید نهایت بهره را برده باشید و اطلاعات لازم را در این زمینه بدست آورده باشید.