تبلیغات در دادخواه وکالت

طلاق از طرف مرد (شرایط، مراحل،مدت زمان)

تبلیغات در دادخواه وکالت

طلاق با توجه به شرایط و نحوه درخواست آن از مراجع قضایی، دارای انواع مختلفی است. اما آنچه به عنوان یک اصل مطابق بر قوانین ایران میدانیم آن است که طلاق از طرف مرد هیچ دلیل و مدارک خاصی نمیخواهد. از این رو دز این مقاله بر آنیم تا موضوع طلاق از طرف مرد را به صورت کامل بررسی کنیم و پاسخ بسیاری از سوالات کاربران را بدهیم. اگر شما نیز در این باب سوالی دارید، برای پرسش آن در این مقاله با ما همراه باشید.

آنچه قبل از ورود به این بحث لازم است بدانید آن است که طلاق از سوی مرد فقط در عقد دائم  میسر است. در نتیجه هر آنچه در این مقاله بررسی می کنیم در ارتباط با عقد دائم است. این در حالی است که دادخواست طلاق مرد در عقد موقت پذیرفته نیست. به عبارت دیگر طلاق در عقد موقت مصداق ندارد. اتمام و فانحلال این عقد به صورتی است که یا باید مدت تمام شود و یا اینکه مرد بذل مدت کند که در هر دو حالت نیازبه دادگاه ندارد.

در صورت نیاز به مطالعه در باب موضوعات مرتبط با امور خانواده و طلاق کلیک کتید: فرار از پرداخت مهریه

طلاق از طرف مرد

طلاق از طرف مرد را در این بخش مطابق با قانون عنوان می کنیم. طبق ماده 1133 قانون مدنی اختیار طلاق با مرد است. این بدان معناست که مرد بدون نیاز به اثبات خاصی و به صرف اراده می‌ تواند زن را طلاق بدهد. اما همانطور که پیشتر نیز اشاره کردیم، این موضوع تنها در عقد دائم مطرح می شود. زیرا اساسا طلاق مخصوص عقد دائم است. در صیغه موقت یا نکاح موقت با تمام شدن مدت صیغه یا بخشیدن مدت باقیمانده به زن از طرف مرد رابطه نکاح از بین می رود.“

با تمام این تفاسیر، نکته ای که بسیار قابل توجه می باشد، این است: برای اینکه صیغه طلاق اجرا شود باید مطابق با تبصره 3 ماده واحده قانون اصلاح مقررات مربوط به طلاق حقوق شرعی و قانونی زوجه اعم از:

  • مهریه
  • نفقه
  • جهیزیه و غیر آن

بصورت نقد تأدیه و تسویه گردد. مگر در طلاق خلع یا مبارات یا رضایت زوجه و یا صدور حکم قطعی اعسار شوهر از پرداخت حقوق فوق الذکر.

شرایط طلاق از طرف مرد

هر رویه قضایی برای تحقق نیازمند تحقق شرایطی است. به این معنی که اگر شرایطی که لازم است، موجود نباشد، رویه قضایی مذکور محقق نمی شود. شرایطی که باید در طلاق از طرف مرد رعایت شوند از قرار زیر است:

  • حقوق مادی زن از جمله مهریه اولین مسئله ای است که مورد رسیدگی قرار می گیرد. این حق زن به دو نوع تقسیم می شود. در نوع اول یعنی عندالمطالبه، بدین‌ترتیب که هر زمان که زوجه بخواهد باید فورا پرداخت گردد. از طرفی در نوع دوم‌ یعنی عندالاستطاعه، فقط زمانی می شود آن را مطالبه کرد که اثبات شود مرد توانایی پرداخت آن را دارد. در این بین باید بدانید که تنها در یک صورت آن هم زمانی که برای دادگاه روشن گردد که اوضاع مالی زوج در حدی نیست که یکباره بپردازد دادخواست اعسار تقدیم می‌ شود و شرایط پرداخت ان توسط دادگاه قسط بندی می گردد.
  • نکته بعدی مربوط به نفقه است که عموما بر اساس نظر دادگاه و تا اتمام مدت عده، مرد موظف می باشد که حتما مبلغ معین شده را به طور مرتب به طور ماهانه پرداخت کند.

مراحل طلاق از طرف مرد

مدارک لازم برای طلاق از طرف مرد

برای طلاق از طرف مرد و زن در ارتباط با تامین مدارک لازم و تسلیم به مراجع قضایی تفاوت چشمگیری وجود ندارد. این مدذارد برای طرح طلاق از طرف مرد از قرار زیر است:

  • اصل شناسنامه و کارت ملی مرد
  • اصل سند ازدواج

در صورت نبودن اصل هر یک از مدارک می‌توانند با مراجعه به مرجع صادر کننده سند مربوطه درخواست المثنی کرد و به همان ترتیب اقدام به ثبت درخواست طلاق نمود. اما این مدارک برای طرح دادخواست طلاق از طرف زن، شامل مدارکی خواهد بود که عسر و حرج وی را به دادگاه صالح اثبات نماید.

مراحل طلاق از طرف مرد

طلاق با توجه به نوع آن می تواند مراحل متفاوتی را به همراه داشته باشد. مراحل طرح طلاق از طرف مرد مراحلی به شرح زیر است:

  • ابتدا باید دادخواست طلاق که همان دادخواست معمولی است و برای کلیه دعاوی حقوقی و خانواده به کار می رود مبنی بر درخواست صدور گواهی عدم امکان سازش به طرفیت زوجه تنظیم شود.
  • در مرحله بعد ضمن ثبت دادخواست و پرداخت هزینه دادرسی و دریافت ابلاغ تعیین مجتمع قضایی و شعبه و کلاسه پرونده، به شعبه مربوطه مراجعه شود.
  • بعد از تعیین وقت رسیدگی و تشکیل جلسه و تعیین تکلیف نسبت به مطالبات مالی زن، گواهی عدم امکان سازش دریافت می شود. که اعتبار و مدت این گواهی مدت 3 ماه از تاریخ قطعیت آن می باشد. در نظر بدارید که باید با مراجعه به هر یک از دفاتر رسمی طلاق، نسبت به اجرای صیغه طلاق ظرف مهلت 3 ماه مذکور اقدام شود. در غیر این صورت بعد از گذشت مدت 6 ماه ، گواهی مربوطه از اعتبار ساقط می گردد.

اما این مورد را به خاطر بسپارید که در هر صورت پرونده های خانوادگی یک روند طولانی برای دریافت نتیجه مطلوب دارند. بدین معنا که انجام این پرونده ها توسط خود شخص کار دشواری است. در نتیجه فرد برای پیگیری و نتیجه گیری در این امور نیاز به شخص متخصص در این حوزه دارد. برای اینکه بتوانید مسیر درست را انتخاب نمایید در صورت نیاز به دسترسی به راه های ارتباطی با بهترین وکلای حقوقی که در امور خانواده و طلاق تخصص دارند.

ثبت طلاق از طرف مرد

فرض می کنیم که تمامی مراحل مربوط به طلاق از طرف مرد را طی نموده ایم. حال چکونه این طلاق به ثبت می رسد؟ در پاسخ باید مراحل و نکات زیر را در حالت کلی متصور شویم و در نظر بداریم:

  • ثبت طلاق بعد از صدور حکم یا گواهی عدم امکان سازش از طرف دادگاه امکان پذیر است. یعنی اگر دفترخانه ای بدون حکم دادگاه اقدام به ثبت طلاق نماید مجازات سنگین را متحمل خواهد شد.
  • برای اینکه مرد بتواند همسر خود را طلاق بدهد ابتدا باید به همراه مدارک مربوطه اقدام به ثبت درخواست طلاق در دفتر خدمات قضایی کند.
  • بعد از ثبت و ارجاع به دادگاه با توجه به تعداد پرونده های ارجاعی جلسه تشکیل می‌شود.
  • دادگاه در نهایت حکم طلاق صادر می کند.
  • در تمام موارد به جز طلاق توافقی دادگاه قبل از صدور رای جهت صلح و سازش موضوع طلاق را به داوری ارجاع می دهد.

مراحل قطعی شدن حکم طلاق از طرف مرد

آیا بلافاصله بعد از صدور حکم طلاق از طرف مرد این حکم قطعی می شود؟ پاسخ به این سوال مستلزم اشاره به مراحلی است که باید برای ثبت و قطعی شدن طلاق از طرف مرد، مضاف بر آنچه گفتیم، در نظر بدارید. در قانون برای قطعی شدن حکم طلاق سه مرحله باید طی شود. این مراحل عبارت اند از:

  • مرحله اول همان مرحله بدوی و صدور حکم می باشد.
  • مرحله دوم اعتراض است. در صورت اعتراض زن به مرحله تجدید نظر ارجاع می شود. اگر در این مرحله نیز زوجه به رأی اعتراض کند پرونده به دیوان عالی کشور ارجاع خواهد شد. که جمع تمامی این موارد به طور کلی تقریباً یک سال به طول می انجامد.
  • سومین مرحله صدور حکم از طرف دادگاه صالح است.

لازم به ذکر است که در این بین اگر در همان مرحله بدوی زوجه اعتراض به حکم طلاق نداشته باشد حداکثر ظرف ۴ ماه بعد از ثبت دادخواست طلاق حکم طلاق قطعی می شود و صیغه طلاق جاری خواهد شد. در ادامه به منظور جمع بندی و سخن پایانی به بررسی دو سوال مهم و پرتکرار بین کاربران می پردازیم.

طلاق از طرف مرد در دوران عقد چگونه است؟

طلاق همیشه بعد از جشن عروسی و شروع زندگی زیر یک سقف معنا پیدا نمیکند. در بسیاری از مواقع شاهد طلاق در دوران عقد هستیم. در حقیقت باید بگوییم با توجه به آمار و ارقام، امروزه بخش عظیمی از جدایی ها در دوران عقد اتفاق می افتد. اما اینکه زوجین در دوران عقد هستند یا اینکه زندگی مشترک خود را آغاز نموده اند تفاوتی در طلاق از طرف مرد ندارد. به عبارتی همانطور که بارها در این مقاله اشاره کردیم، از لحاظ مباحث حقوق مرد می تواند هر زمان که بخواهد به دادگاه خانواده مراجعه کند. دادخواست طلاق، تقدیم دادگاه کند.

طلاق از طرف مرد بدون دلیل امکان دارد؟

و آخرین سوال. آیای طلاق از طرف مر مستلزم دلیلی قانع کننده برای محاکم قضایی است؟ یا مرد می تواند بدون هیچ دلیلیف حتی بر فرض محکمه پسند نبودن آن، اقدام به طلاق زوجه نماید؟ در پیسخ باید بگوییم که بله. مطابق مقررات فعلی این طلاق بدون دلیل میسر است.

کلام آخر

به عنوان مرور بر آنچه در این مقاله گفتیم باید بدانید که به عنوان یک اصل مطابق بر قوانین ایران، طلاق از طرف مرد هیچ دلیل و مدارک خاصی نمی خواهد. طبق ماده 1133 قانون مدنی اختیار طلاق با مرد است. این بدان معناست که مرد بدون نیاز به اثبات خاصی و به صرف اراده می‌ تواند زن را طلاق بدهد. اما همچنان طلاق با توجه به نوع آن می تواند مراحل متفاوتی را به همراه داشته باشد. که در این مقاله به تفضیل به هر یک پرداختیم.

3.7/5 - (3 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا