تبلیغات در دادخواه وکالت

در چه شرایطی عروس از پدرشوهر ارث می‌برد؟

تبلیغات در دادخواه وکالت

در چه شرایطی عروس از پدرشوهر ارث می‌برد از سوالاتی است که در خصوص تقسیم سهم الارث مطرح می شود و ما قصد داریم در این مقاله در این خصوص صحبت کنیم. ممکن است در این رابطه مواردی نیز مانند آیا عروس میتواند از پدر شوهر ارث بگیرد، دریافت مهریه از ارث پدر شوهر و شرایط تعلق ارث پدر شوهر به عروس مطرح می شوند.

در خصوص ارث بردن عروس از پدر شوهر باید گفت که اگر بین آنها خویشاوندی و قرابتی نسبی وجود داشته باشد، این امر امکان پذیر است. درواقع خویشاوندی سببی به هیچ عنوان نمی تواند موجب شود که عروس از پدر شوهر ارث ببرد. باید گفت که تقسیم ارث بدون انحصار وراثت نیز امکان پذیر نیست.

ارث بردن بر اساس خویشناوندی نسبی نیز شرایط مخصوص به خود را دارد و باید بر طبق طبقه و درجه در خصوص تقسیم سهم الارث تصمیم گیری شود. یکی از راه های دیگر امکان دریافت ارث پدر شوهر توسط عروس، وصیت است! در این صورت حداکثر یک سوم ترکه پدر شوهر به وی خواهد رسید. در این موارد مشورت با وکیل می تواند سبب شود که پرونده های این چنینی با سرعت بیشتری روند خود را طی کنند. مباحث دیگری مانند ارث نوه از پدربزرگ و مادربزرگ نیز مطرح هستند که در مقاله های دیگر به آنها اشاره شده است.

شرایط ارث بردن عروس از پدر شوهر

به منظور پاسخ به سوال اینکه در چه شرایطی عروس از پدرشوهر ارث می‌برد، باید در این خصوص به قوانین مدنی مراجعه شود. مسئله ارث در فقه اسلام و قانون مدنی کشور ما بسیار اهمیت دارد و برای آن قوانینی تعیین شده‌است. بعد از فوت شخص، دارایی وی بین اقوام و خوشاوندان نسبی و سببی تقسیم می شود.

نوشته های مشابه

یکی از اقوام سببی پدر شوهر، عروس وی می باشد که در برخی از مواقع مسئله ارث بردن وی نیز مطرح می شود. ارث بردن عروس از پدر شوهر بستگی به فروض آن دارد و گاهی منتفی و گاهی نیز امکان پذیر است. وجود تنها رابطه خویشاوندی سببی عروس با پدر شوهر موجب می شود که وی از ماترک متوفی محروم شود؛ اما در صورت وجود رابطه خویشاوندی نسبی بر اساس درجات و طبقه، تقسیم ارث بین وراث انجام می شود.

همانطور که می دانید طبقه اول وراث شامل پدر، مادر، فرزند و طبقه دوم اجداد، خواهر، برادر و فرزندان آنها و طبقه سوم نیز عمه، خاله، دایی و … می باشند. باید به این نکته اشاره شود که در صورت وجود طبقه اول وراث، طبقه دوم از دریافت آن محروم می شود. به همین دلیل تنها اگر طبقات بالاتری وجود نداشته باشند، طبقات بعدی می توانند ارث را دریافت کنند که عروس نیز جزو طبقات بعدی محسوب می شود.

شرایط ارث بردن عروس از پدر شوهر

فروض رسیدن ارث پدرشوهر به عروس کدامند؟

ما در پاسخ به سوال اینکه در چه شرایطی عروس از پدرشوهر ارث می‌برد، به فروضی اشاره کردیم که بر اساس آنها می توان گفت که این امر امکان پذیر است یا نه. حال می خواهیم در این بخش به این فروض اشاره کنیم:

  • فرض اینکه پدر شوهر فوت کند و تقسیم ارث یا ترکه انجام نشده باشد و بعد از وی شوهر فوت کند: در این صورت به دلیل اینکه شوهر بعد از پدر فوت کرده است، این امکان وجود دارد که سهم وی از ارث پدر دریافت شود. بر اساس قانون نیز عروس می تواند سهم الارث خود را از شوهر دریافت نماید. در این فرض به صورت غیر مستقیم این امکان وجود دارد که عروس از ترکه شوهر خود ارث ببرد که درواقع بخشی از آن از ارث پدر شوهر بوده است.
  • فرض وجود خوشاوندی نسبی و سببی بین عروس و پدر شوهر: برای مثال این امکان وجود دارد که پدر شوهر عموی عروس باشد. به این معنی که دختر عمو و پسر عمو با هم ازدواج کرده باشند. در صورت فوت پدر شوهر یا عموی عروس، اگر وی وارث دیگری نداشته باشد این امکان وجود دارد که از عمو یا پدرشوهر خود ارث دریافت کند.
  • در صورت عدم رابطه خویشاوندی نسبی و ارائه وصیت: این امکان وجود دارد که رابطه بین عروس و پدر شوهر صرفا سببی باشد؛ اما وی یک وصیت نامه تملیکی تنظیم کند که درواقع حکم بخشش ارث را دارد و بر اساس آن اموالی را به عروس ببخشد. در این صورت امکان ارث بردن از ترکه پدر شوهر وجود دارد.

فروض رسیدن ارث پدرشوهر به عروس کدامند؟

میزان ارث عروس از پدر شوهر

ما در مطالبی که در بالا ذکر شد به این موضوع پرداختیم که در چه شرایط عروس از پدرشوهر ارث می برد و این موضوع را بررسی کردیم. حال قصد داریم در خصوص میزان سهم الارث عروس از ترکه پدر همسر خود مطالبی را بیان کنیم. این میزان بر این اساس در نظر گرفته‌می شود که امکان ارث بردن عروس از پدر شوهر وجود داشته‌باشد:

  • هنگامی که رابطه خویشاوندی عروس و پدرشوهر صرفا سببی باشد، اگر شوهر بعد از پدرش فوت کند عروش می تواند از ترکه پدرشوهر که به شوهر وی تعلق دارد، بهره مند شود. هر مقدار که قرار است از ترکه پدرشوهر به شوهر برسد، باید یک چهارم یا یک هشتم آن به عروس تعلق بگیرد. ارث مردی که فرزند ندارد نیز در این خصوص قابل بررسی است و سهم عروس یک چهارم در نظر گرفته می شود.
  • در صورت وجود رابطه خویشاوندی نسبی و سببی به صورت همزمان، سهم ارث بستگی به این دارد که رابطه وی پدری یا مادری است. چراکه ممکن است پدر شوهر دایی یا عموی عروس باشد. طبقه و درجه عروس نیز در این خصوص مورد بررسی قرار می گیرد.
  • در صورتی که رابطه خویشاوندی عروس و پدر شوهر تنها سببی باشد، اگر پدر شوهر وصیت کند، مبلغ ارث بستگی به میزانی دارد که در وصیت نامه ذکر شده‌است؛ البته در این صورت تنها یک سوم ترکه وی نافذ است و به موصی می رسد.

آیا عروس میتواند از پدر شوهر مهریه بگیرد؟

در راستای پاسخ به این سوال که در چه شرایط عروس از پدرشوهر ارث می برد، باید در خصوص مهریه عروس از پدر شوهر نیز مطالبی ذکر شود. همواره این سوال مطرح می شود که آیا عروس میتواند از پدر شوهر مهریه بگیرد یا نه. باید گفت که این بحث وجود دارد که عروس از ماترک پدر شوهر خود مهریه را دریافت کند. بر اساس شرایطی مانند عقدنامه، قباله ازدواج و … پرداخت مهریه باید توسط شوهر انجام شود و این امکان وجود ندارد که عروس از ارث پدرشوهر مهریه خود را دریافت کند!

اگر پدرشوهر فوت کند و ماترک وی تقسیم نشود، بعد از وی نیز شوهر فوت کند در این حالت شوهر از پدر ارث می برد و عروس نیز می تواند از سهم الارث شوهر خود مهریه را دریافت نماید. در این مورد به صورت غیر مستقیم این امکان وجود دارد. گاهی پدر شوهر در هنگام جاری شدن عقد نکاح، پرداخت مهریه را بر عهده می گیرد که در این صورت عروس می تواند از وی مهریه خود را طلب کند.

کلام آخر

در این مقاله به سوال اینکه در چه شرایط عروس از پدرشوهر ارث می برد، پاسخ داده‎‌شد. همانطور که ذکر شد بر اساس اینکه عروس از اقوام نسبی پدر شوهر باشد، این امکان بر اساس مفروضاتی وجود دارد. گاهی پدر شوهر در وصیت خود، بخشی از اموال خود را به عروس می بخشد که بر اساس قانون میزان ارث عروس از پدرشوهر مشخص می شود.

5/5 - (1 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم و در حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت دادخواه وکالت در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا