تبلیغات در دادخواه وکالت

سلب حضانت پدر به دلیل اعتیاد

تبلیغات در دادخواه وکالت

در قوانین اسلامی به پرورش کودکان و فراهم بودن بستر مطلوب زندگی برای آن ها تاکید شده است. کودکان تا سنین خاص برای انجام بیشتر فعالیت های خود به اجازه والدین نیاز دارند؛ زیرا آن ها در حضانت والدین و قدرت تصمیم گیری آن ها هستند. چنانچه کودکی دارای والدینی بوده که صلاحیت پرورش او را ندارند به علاوه کودک را در شرایط سختی برای زندگی قرار داده اند، قانون اجازه حضانت را از چنین والدینی خواهد گرفت. والدینی که در دام اعتیاد هستند ممکن است به کودکان خود آسیب وارد کنند. آن ها به دلیل بیماری که به آن مبتلا شده اند در تامین مایحتاج زندگی فرزندان خود با مشکلات جدی روبرو خواهند بود. همین عوامل خود به تنهایی می تواند باعث سلب حضانت پدر به دلیل اعتیاد گردد. در این مقاله دادخواه وکالت می خواهیم مباحث مربوط به گرفتن حضانت را بیان کنیم.

راجع به حضانت پدر چه میدانید؟

حضانت نوعی مراقبت و سرپرستی می باشد. در این میان پدر موظف هست که تمام نیازهایی که کودک دارد از جمله نیاز به غذا، نیاز به لباس و نیاز به سر پناه را بر آورده نماید. به علاوه اگر کودک درگیر بیماری شد پدر به دلیل داشتن حضانت قانونی او باید نسبت به درمان کودک تمام اقدامات لازمه را انجام دهد. چنانچه پدری عاجز از انجام تعهدات خود نسبت به فرزندش باشد  و این مورد در دادگاه و با وجود مستندات به اثبات رسیده و راهی نیز برای این که پدر بتواند وظیفه خود را انجام دهد، وجود نداشته باشد، حضانت از پدر سلب و به قانون واگذار خواهد شد.

سلب حضانت پدر به دلیل اعتیاد یه چه طریق است؟

در این بخش می خواهیم عنوان نماییم، سلب حضانت پدر به دلیل اعتیاد به چه صورت است. پدری که در خانه مواد مصرف می کند، مصرف او بر روی روان کودک تاثیر منفی گذاشته و چه بسا کودک او نیز در سن کم به بیماری اعتیاد پدر مبتلا گردد. قانون نیز برای این که جلوی این اتفاق را بگیرد و از زیاد شدن افراد معتاد در جامعه جلوگیری کند کودک را از محیط آلوده به مواد بیرون می آورد.

البته قانون برای این کار دلایل با اهمیت دیگری نیز دارد. کودکان دارای والد معتاد، همواره در معرض تهدید قرار دارند؛ زیرا مواد مخدر درصد زیادی از مغز آن ها را تحت تاثیر قرار داده یا حتی جان کودکان خود را بگیرند. مخصوصا زمانی که آن ها پول کافی برای خرید مواد را نداشته باشند، ممکن است اقدام به فروختن کودکان خود نمایند. از این رو اگر مادر با دلایل مستند به دادگاه مراجعه و تقاضای گرفتن سرپرسی از پدر را به نفع خود داشته باشد، دادگاه با درخواست او و واگذاری کودکان به مادر موافقت خواهد کرد.

نوشته های مشابه

سلب حضانت پدر به دلیل اعتیاد

مدارک لازم برای سلب حضانت پدر به دلیل اعتیاد چیست؟

برای این که حضانت را از پدر بگیرند، لازم است مدارک کافی برای این قضیه وجود داشته باشد. مدارکی که با دادخواست باید به دادگاه آورده شود را در زیر به آن ها اشاره می کنیم:

  1. اصل مدرک شناسایی به همراه کپی آن: این مدارک، تایید کننده انتساب فرزندان می باشند.
  2.  اصل رساله ازدواج به همراه کپی: مشخص شدن والدین واقعی از این طریق می تواند صورت گیرد.
  3. دفترچه طلاق و یک عدد کپی از آن دفترچه: برای تکمیل مدارک، می توان این سند را نیز به همراه داشت.

البته برای این که بتوان حق سرپرستی را از پدر کودک گرفت، داشتن سند طلاق ملاک نیست. در صورتی که طلاقی رخ نداده باشد، قانون نیز می تواند حق حضانت را از پدر بگیرد. برای انجام این عمل باید یک کارشناس معتمد نیز شرایط پدر را با دقت مورد بررسی قرار دهد تا دادگاه مطمعن شود که پدر از داشتن شرایط حضانت محروم می باشد. بررسی محلی و جمع آوری استشهادات از همسایه ها و آشنایان برای تایید اعتیاد پدر نیز از جمله مدارک قابل بررسی برای گرفتن حضانت است.

کلام آخر

اعتیاد موضوعی بوده که کم و بیش برخی از افراد جامعه به خصوص مردان را درگیر کرده، مردانی که هر کدام دارای همسر یا چندین فرزند هستند. در نتیجه این معضل بزرگ، می تواند باعث ایجاد سختی در تمامی ابعاد زندگی گردد. پدران علاوه بر این که نمی توانند تامین کننده نیازهای روحی فرزند و همسر باشند می توانند یک خطر جدی نیز برای حفظ زندگی و حتی نفس کشیدن آن ها نیز به شمار روند. رسالت یک جامعه سالم نیز وجود اعضای سالم می باشد. اعضای که هر کدام بتوانند نقش و عملکرد موثری در پیشبرد شرایط به ارمغان آورند. هدف این است که کودک در یک محیط سالم زندگی کرده تا در بزرگسالی به یک فرد مفید، فردی که دارای سلامت روانی و جسمی بوده تبدیل شود. از این رو تمام موانعی که باعث شده سلامت روح کودک تهدید و نیاز جسمی او تامین نگردد باید برطرف شود. اگر پدری معتاد بوده دارای صلاحیت برای داشتن فرزندش نیست و می توان اقدامات لازم برای سلب حضانت پدر به دلیل اعتیاد را انجام داد. به علاوه مراکزی نیز وجود داشته که کودکانی که حضانت آن ها پس گرفته شده و مادران توانایی نگهداری از آن ها را نیز ندارند، می توانند زیر نظر کارشناسان روان، پرورش یابند.

4.5/5 - (2 امتیاز)

صدیقه السادات پورسعیدی

صدیقه السادات پورسعیدی هستم، کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی، هفت سال هست که در زمینه تولید محتوا و سئو محتوا فعالیت دارم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا