تبلیغات در دادخواه وکالت

جرم ارتشاء چیست و مجازات آن

تبلیغات در دادخواه وکالت

جرم ارتشاء در بستر کسب و کار رخ می دهد. وقتی مدیر یا مسئولی برای انجام دادن کاری از ارباب رجوع مبلغی درخواست می کند یا این که ارباب رجوج برای جلو افتادن کار خود حاضر به پرداختی مبلغی می شود، جرمی به وقوع پیوسته است. این جرم همان ارتشاء یا گرفتن رشوه می باشد. جرمی که بدون داشتن شاکی و به محض ثابت شدن، مجازات دارد؛ زیرا با دریافت رشوه یک بی نظمی اجتماعی به وقوع می پیوندد. علاه براین، کارمندان و مدیران برای انجام دادن وظایفشان از دولت حقوق دریافت می کنند و دریافت پول از مجرای دیگر غیرقانونی خواهد بود. در این مقاله از دادخواه وکالت موضوع رشوه و جرایم آن تشریح می گردد.

جرم ارتشاء چیست؟

در فرهنگ لغت، ارتشاء با کلمات رشوه و راشی مترادف است. در زبان معمول، به رشوه زیرمیزی هم می گویند. یعنی پولی که در خفا و پنهانی توسط مسئول گرفته می شود. افراد از دادن رشوه هدف های گوناگونی دارند.

برخی در پی انجام دادن کار خود در خارج از نوبت هستند. هنگامی که مسئول به رد درخواست آن ها بپردازد، دست به دامن رشوه خواهند شد. البته هدف دیگر می تواند درخواست افراد از مقام مسئول برای جلوگیری از انجام کاری باشد. به این صورت که طبق روال قانون، کار باید صورت گیرد ولی ارباب رجوع، انجام شدن کار را برای خود یک تهدید میداند و درخواست پرداخت مبلغی را به مسئول می دهد تا مانع از تحقق بخشیدن آن شود. اگر فردی که در منصب اداری هست با این درخواست موافقت کرد روال قانونی را برهم زده و جرم ارتشاء را مرتکب شده است.

لازم به ذکر است رشوه فقط پول نیوده بلکه می تواند یک قطعه زمین و یا یک واحد مسکونی و یا یک ویلا در یک جای خوش آب و هوا باشد. ارزش مالی که به رشوه گیر داده می شود به کاری که توسط مسئول انجام شده بستگی دارد.

نوشته های مشابه

مجازات ارتشاء چگونه است؟

در ایران سازمان های دولتی و خصوصی وجود دارد. رشوه در اداراتی که توسط دولت اداره می شوند جرم بوده و مستحق مجازات است. بنابراین تخلف ارتشاء، کارمند بخش خصوصی را در بر نمی گیرد. بعد از این که تمام مدارک مبنی بر گرفتن رشوه به وسیله کارمند دولت تایید شد، دادگاه به رسیدگی این جرم می پردازد. مبلغ رشوه و رده کاری کارمند در تعیین مجازات او نقشی اساس دارند.

چنانچه پولی که بابت رشوه گرفته شده از دو هزار تومان بیشتر نبود، گیرنده این مبلغ، اگر کارمند اداره باشد حداقل سه ماه و یا سه سال از کار برکنار می گردد. مجازات دریافت دو هزار تومان برای مدیر با از کار برکنار شدن کامل او همراه است. به این صورت که تا پایان عمر نمی تواند در هیچ سازمان دولتی به اشتغال بپردازد. رشوه بیش از دو هزار تومان، جزای بیشتری برای کارمند و مدیر داشته در این شرایط علاوه بر اخراج موقت کارمند و پرداخت عین مالی که دریافت کرده باید مدت سه سال از زندگی خود را در زندان بگذراند. برای مدیر نیز تمایی این مجازات ها وجود دارد فقط این که به جای جدایی موقت از کار، به صورت دائم از کار اخراج می شود. همان طور که مبلغ رشوه افزایش پیدا می کند مجازات زندان و سال های اخراج از خدمت نیز بالاتر خواهد رفت.

جرم ارتشاء

آیا با راه های اثبات ارتشا آشنا هستید؟

روش های متفاوتی برای ثابت کردن جرم ارتشاء وجود دارد. شهادت می تواند از راه های موثر برای تشخیص این جرم باشد. وجود شاهدان در دادگاه برای شهادت باید به شیوه درست و مطابق با قانون، تحت شرایط خاص صورت گیرد.

تمام شرایط لازم را برای داشتن صلاحیت شهادت در مقاله منظور از شهادت بر شهادت چیست توضیح داده ایم. شاهدان می توانند همکاران و کسانی باشند که در حین گرفتن رشوه، مجرم را با چشم دیده اند. راه دیگر، بیانات خود متهم و تایید دریافت رشوه است. راه سوم، دانش قاضی و علم آن بر اساس گفته ها و مدارک موجود می باشد.

کلام آخر

قانون گرفتن رشوه را جرم ارتشاء قلداد می کند. جرمی که در آن مسئولی بدون داشتن اجازه قانونی، مالی را از غیر دریافت کرده است. این جرم با توجه به مال اخذ شده دارای مجازات های متفاوتی خواهد بود. تاوانی که می تواند برای مدیر، بیکاری دایم و برای کارمند بیکاری موقت را به همراه داشته باشد.

5/5 - (1 امتیاز)

صدیقه السادات پورسعیدی

صدیقه السادات پورسعیدی هستم، کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی، هفت سال هست که در زمینه تولید محتوا و سئو محتوا فعالیت دارم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا