طلاق غیابی + هزینه طلاق غیابی
طلاق غیابی از طرف زن و مرد در صورت داشتن شرایط و طی کردن مراحل حقوقی طلاق قابل انجام است. هزینه طلاق غیابی می تواند شامل مواردی مانند هزینه های مربوط به دادرسی و ثبت دادخواست باشد. در این رابطه مواردی مانند طلاق غیابی از طرف زن چقدر طول میکشد، شرایط طلاق غیابی از طرف زن، مدارک لازم برای طلاق غیابی، طلاق غیابی از طرف زن و مهریه، طلاق غیابی از طرف مرد، مراحل طلاق غیابی در دفترخانه، طلاق غیابی از طرف مرد چقدر طول میکشد و ابطال طلاق غیابی مطرح می گردند.
همانطور که می دانید انواع طلاق مانند طلاق از طرف زن، طلاق از طرف مرد، طلاق توافقی و طلاق غیابی در قانون وجود دارند. در طلاق غیابی همانطور که از نامش پیداست، یکی از طرفین به دلایل مختلف حاضر نیستند و در نتیجه امکان طلاق با طی کردن مراحل قانونی وجود دارد. روند این نوع طلاق پیچیده تر از سایر انواع طلاق می باشد. شخصی که حاضر است باید در خصوص درخواست طلاق به فرد غایب اطلاع رسانی کند. در صورت عدم حضور فرد غایب، می توان به صورت رسمی از طریق دادگاه طلاق غیابی را به ثبت رساند.
مطرح کردن یک دادخواست و طی کردن مراحل دادرسی در هر پرونده هایی می تواند هزینه هایی در پی داشته باشد. در خصوص این نوع طلاق نیز ممکن است مبالغی در شروع و روند پرونده از فرد دریافت شود. هزینه وکیل برای طلاق بستگی به شرایط پرونده دارد و به صورت توافقی تعیین می شود. مشورت با وکیل می تواند موجب شود روند پرونده با سرعت بیشتری طی شود.
طلاق غیابی چیست؟
با توجه به مطالبی که در مقدمه ذکر شد باید گفت که در قانون ما انواع طلاق وجود دارند که هر کدام شرایط مختص به خود را دارن. طلاق غیابی یکی از انواع طلاق می باشد که یکی از زوجین یعنی زن یا مرد بدون حضور همسر بخواهد در دادگاه تقاضای طلاق ارائه دهد. در این صورت دادگاه نیز حکم طلاق را تحت شرایط مورد نظر صادر کند که با هزینه های مختلفی همراه می باشد.
جالب است بدانید در قانون حقوقی نام از این نوع طلاق برده نشده است! اما به دلیل اینکه ممکن است یکی از زوجین در فرایند طلاق حضور نداشته باشند، در بین عموم این اصطلاح رایج شده است. این طلاق می تواند از طرف زن یا مرد باشد و در هر صورت با توجه به شرایط قابل رسیدگی می باشد. در این مورد باید شخص غایب حداقل یک لایحه به دادگاه بفرستد و در غیر این صورت امکان صدور حکم طلاق به صورت غیابی وجود دارد.
طلاق غیابی از طرف زن
با توجه به قانون مدنی، اختیار طلاق در دست مرد است. به همین دلیل زن برای طلاق از مرد باید دلایل محکمه پسندی ارائه کند. مواردی مانند عسر و حرج زن، غایب بودن مرد به مدت 4 سال، عدم پرداخت مهریه و … از این قبیل دلایل هستند. زن با ارائه مدارک یکی از دلایل ذکر شده می تواند به دادگاه برود و تقاضای طلاق خود را مطرح کند. ممکن است مرد در دادگاه حضور پیدا نکند و حتی یک لایحه نیز در این خصوص نفرستد. در این صورت حکم طلاق غیابی زن توسط دادگاه صادر می شود.
طلاق غیابی از طرف مرد
با توجه به اینکه در قانون اختیار طلاق در دست مرد است، وی می تواند در این خصوص بدون حضور همسر به دادگاه مراجعه کند. بدین منظور نیازی به رضایت زن نیست و مرد می تواند بدون مانع، همسر خود را طلاق دهد. اگر زن بعد از ارسال ابلاغیه در دادگاه حاضر نشود یا لایجه نفرستد، حکم طلاق غیابی مرد صادر خواهد شد. البته مرد باید برای دریافت این حکم، حقوق مالی زن مانند مهریه را پرداخت نماید. زن می تواند در این خصوص حکم جلب مرد را نیز از طریق دادگاه دریافت کند.
هزینه طلاق غیابی چقدر است؟
به منظور ثبت طلاق غیابی از طرف زن یا مرد باید هزینه هایی مانند دادخواست، دادرسی، مشاوره، داوری، آزمایشات بارداری و مبلغ ثبت طلاق پرداخت شوند. باید گفت که مبلغ دقیق این هزینه ها می تواند سالانه تغییر کند و به همین دلیل در این بخش از ذکر مبلغ مشخص خودداری می شود.
کلام آخر
در این مطلب در خصوص طلاق غیابی از طرف مرد و زن مطالبی را ذکر کردیم. باید گفت که این روند می تواند با ارائه دادخواست به دادگاه شروع شود. هزینه دادخواست و مراحل مختلف دادرسی باید توسط طرفی که درخواست طلاق داده است، پرداخت شود. مرد باید در صورت صدور حکم طلاق، حقوق مالی زن را پرداخت کند. در این خصوص می توانید مقاله ” اگر زن درخواست طلاق کند مهریه تعلق میگیرد ” را مطالعه کنید.