تبلیغات در دادخواه وکالت

مجازات جنایت بر میت

تبلیغات در دادخواه وکالت

مجازات جنایت بر میت در قانون مجازات اسلامی جرم محسوب می شود و برای آن مجازات تعیین شده است. در این رابطه اغلب مواردی مانند هتک حرمت مرده، ماده جنایت بر میت، ماده ۷۲۲ قانون مجازات اسلامی و جرایم مربوط به اموات ممکن است مطرح شوند.

با توجه به اینکه در قانون مجازات اسلامی احترام خاصی برای جسم انسان وجود دارد، آسیب و جنایت نسبت به آن نیز جرم به حساب می آید و برای آن مجازات هایی مانند قصاص، حبس و پرداخت دیه در نظر گرفته شده است. اغلب قصاص در مواردی مانند قتل کاربرد دارد. موارد عدم اجرای قصاص ممکن است موجب جلوگیری از اجرای حکم قصاص شوند.

علاوه بر این، آسیب به میت نیز در قانون دارای مجازات است و جرم به شمار می آید. باید به اینکه نکته توجه کنید که مجازاتی که برای افراد زنده در نظر گرفته می شود با مجازات میت متفاوت است.

با توجه به مواردی که ذکر شد قصد داریم در این مقاله در خصوص مجازات جنایت بر مرده صحبت کنیم. در مفاهیم دین اسلام جنایت و آسیب به جسم و کالبد با مجازات هایی همراه می باشد. ممکن است این عمل به شیوه های مختلفی انجام شود فرقی ندارد این کار به صورت عمدی یا غیر عمدی باشد، در هر صورت با انجام این عمل باید دیه پرداخت شود.

جنایت بر میت چیست؟

قتل انسان جرم است و با توجه به آن برای وی مجازات تعیین می شود؛ اما جنایت بر میت نیز دارای جرم جداگانه ای می باشد که ممکن است توسط قاتل یا افراد دیگر صورت گیرد. گاهی قاتل فردی را به قتل می رساند و به منظور از بین بردن شواهد، به جسد مقتول نیز آسیب وارد می کند. در این حالت تعدد جرم از طرف قاتل صورت گرفته‌است.

شاید تصور کنید که جسد یک فرد که دارای روح نیست در قانون چندان اهمیت ندارد و آسیب به آن نمی تواند جرم محسوب شود. در حالی که این عمل بر اساس قانون مجازات اسلامی در زمره جرائم دسته بندی می شود. به همین دلیل اگر فردی به حقوق مردگان تجاوز کند، مجرم محسوب می شود. بر همین اساس برابر با ماده ۷۲۲ قانون مجازات اسلامی باید مجازات شود.

جنایت بر میت چیست؟

 

ماده ۷۲۲ قانون مجازات اسلامی مجازات جنایت بر میت

در خصوص جنایت بر میت یک ماده قانون وجود دارد که بر همان اساس برای مجازات فرد عمل می شود. در ماده ۷۲۲ قانون مجازات اسلامی مجازات آمده‌است که این عمل جرم است و دیه آن برابر با 1/10 دیه انسان زنده است. به عنوان مثال جنایتی مانند جدا کردن سر از بدن میت صورت می گیرد که باید بر اساس قانون متهم مجازات شود و به پرداخت دیه اقدام کند و بالاترین دیه به این مورد اختصاص دارد.

بر اساس این ماده باید مجرم دیه پرداخت کند. به همین دلیل تا اینجا به این پی بردیم که دیه تنها مخصوص به قتل یا آسیب انسان زنده نیست و برای جنایت بر میت نیز کاربرد دارد.

مجازات جنایت بر میت در قانون مجازات اسلامی

تنها در صورتی برای انجام یک عمل یا ترک آن امکان تعیین مجازات وجود دارد که در قانون آن مورد ذکر شده‌باشد. باید گفت که در خصوص جنایت بر میت نیز در قانون مجازات اسلامی مواد قانونی وجود دارد. بر همین اساس فرد مجرم باید دیه پرداخت کند. در صورت هتک حرمت میت برای آن مجازات تعزیر در نظر گرفته شده‌است. جالب است بدانید که در قانون مجازات اسلامی بین پرداخت دیه جنایت بر میت زن و مرد تفاوتی وجود ندارد.

 

انواع جنایت بر میت کدامند؟

به منظور اطلاع از مجازات جنایت بر میت باید با انواع آن آشنا باشیم؛ چراکه دیه پرداختی بر اساس نوع جنات متفاوت است. قاتل یا هر شخص دیگری ممکن است بر جسد فردی جراحاتی وارد کنند. در این خصوص در دین اسلام به حرمت بدن فرد مسلمان اشاره شده است. در نتیجه هر گونه آسیبی به آن نیز جرم محسوب می شود. مجازات های مختلفی برای انواع آسیب در نظر گرفته شده است. به همین دلیل باید با انواع جنایت بر میت در این خصوص آشنا شویم.

جدا کردن سر میت

قطع سر میت یا جدا کردن سر مرده ممکن است در هنگامی که به قتل می رسد و یا بعد از عمل قتل انجام شود. در هر صورت این جنایت جرم به شمار می رود. بر اساس ماده ۷۲۲ قانون در این خصوص باید یک دهم دیه انسان زنده دیه پرداخت شود. این مورد بالاترین میزان دیه را به خود اختصاص می دهد.

جدا کردن سر میت

قطع و جدا کردن دست میت

در ماده 722 قانون مجازات اسلامی به قطع دست میت نیز اشاره شده‌است. مجازات جنایت بر میت در این صورت یک بیستم دیه انسان زنده باید دیه پرداخت شود. این مجازات در صورتی است که تنها یک دست وی قطع شده باشد! در صورت قطع دو دست باید یک دهم دیه پرداخت شود. در صورت قطع انگشت میت نیز باید یک صدم دیه پرداخت گردد.

قطع و جدا کردن پای میت

گاهی جنایت موجب می شود که پای میت قطع شود. در این صورت باید یک دهم دیه انسان زنده دیه پرداخت شود. با توجه به قانون مجازات اسلامی این موارد تعیین می شوند و باید دقیقا بر همین اساس مجازات جنایت بر میت تعیین شود.

بریدن اعضا و جوارح دیگر میت

ممکن است جنایت بر میت از طریق بریدن سایر اعضا و جوارح وی اعمال شود. اعضای مشخصی در قانون ذکر شده‌اند که اغلب دیه برای آن ها یک دهم دیه کامل است. در صورتی که برای جنایت اعضای دیگر دیه ذکر نشده باشد، به آن ارش تعلق خواهد گرفت.

موارد دیگری نیز مانند سوزاندن میت، قطع جوارح برای پیوند، مثله کردن میت و جدا کردن دندان وی نیز وجود دارند. مجازات جنایت بر میت در این صورت با توجه به نوع جرم تعیین می شود.

کلام آخر

در این مطلب به مجازات جنایت بر میت پرداختیم. در این خصوص قانون مشخصی وجود دارد که بر اساس آن عمل می شود.  اغلب دیه از مجازات های مهم در این خصوص است. با توجه به نوع آسیب و قطع جوارح، معمولا یک دهم دیه انسان کامل و زنده باید پرداخت شود. باید به این موضوع توجه داشت که ممکن است آسیب به میت در یک عضو خاص یا در همه جوارح باشد.

4.7/5 - (4 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم و در حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت دادخواه وکالت در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا