تبلیغات در دادخواه وکالت

اگر زن درخواست طلاق کند مهریه تعلق میگیرد؟

تبلیغات در دادخواه وکالت

اگر زن درخواست طلاق کند مهریه تعلق میگیرد سوالی است که ما قصد داریم در این مطلب به آن پاسخ دهیم. در این رابطه مواردی مانند اگر زن مهریه بگیرد مرد طلاق ندهد، در چه شرایطی مهریه به زن تعلق نمیگیرد، قانون جدید طلاق و مهریه، سریع ترین راه طلاق از طرف زن و اگر مرد طلاق ندهد زن میتواند طلاق بگیرد مطرح می شوند. با توجه به این موارد ما قصد داریم در این خصوص مطالبی را ذکر کنیم.

طلاق از طرف زن یکی از انواع طلاق است که در خصوص آن قوانین مشخصی اعمال می شود. نفقه و مهریه از حق و حقوق زنان هستند که در عقد دائم به این موارد توجه می شود. در خصوص مهریه که یکی از حقوق قانونی زن محسوب می شود نیز قوانین مشخصی وجود دارد. گاهی طلاق از طرف مرد است و گاهی نیز طلاق از طرف زن است. همچنین این امکان وجود دارد که طلاق به صورت توافقی صورت بگیرد. در هر کدام از انواع طلاق این سوال مطرح می شود که مهریه به زن تعلق می گیرد یا نه!

در صورتی که در این خصوص نیاز به مشاوره دارید، بهتر است است از طریق مشاوره با وکیل مشکل خود را مطرح کنید. وکلا با توجه به  تجربیات و تخصصی که دارند می توانند در این مسیر شما را همراهی کنند تا زودتر به نتیجه برسید. آشنایی با مسائل حقوقی در دادگاه می تواند موجب موفقیت در پرونده های این چنینی شود.

آیا اگر زن درخواست طلاق کند مهریه به او تعلق می گیرد؟

این پرسش که اگر زن درخواست طلاق کند مهریه تعلق میگیرد، در این بخش پاسخ داده می شود. همانطور که می دانید بر اساس قانون حق طلاق با مرد است و مگر در مواردی مانند داشتن وکالت از طرف مرد یا وجود عسر و حرج برای زن، این امکان وجود داشته باشد که درخواست طلاق از طرف زن صورت بگیرد. به همین دلیل درخواست طلاق از طرف زوجه بسیار دشوارتر از طلاق از طرف مرد است.

نوشته های مشابه

بر اساس شروط 12 گانه و وکالت نامه ای که زن از شوهر دارد، دریافت مهریه توسط زوجه دارای قوانینی است. اختیارات مندرج در وکالت نامه که از سوی شوهر به زن داده شده اند می تواند در خصوص وصول مهریه مورد استناد قرار بگیرند.

در یک نوع طلاق از طرف زن که به دلیل عسر و حرج است، بخشش مهریه و تصمیم در این خصوص به عهده دادگاه است. اگر زوجه پیشنهاد بذل مهریه را اعلام کند و درخواست وی بر اساس شروط ضمن عقد باشد، زوجه می تواند به وکالت از زوج بذع مهریه را قبول کند! بر این اساس این امکان بیشتر وجود دارد که مهریه را با استناد به شروط ضمن عقدنامه راحت تر دریافت شود.

آیا اگر زن درخواست طلاق کند مهریه به او تعلق می گیرد؟  

در چه صورت مهریه به زن تعلق می گیرد؟

در ادامه بحث اینکه اگر زن درخواست طلاق کند مهریه تعلق میگیرد، باید گفت که اگر زن این تقاضا را مطرح کند نیز مهریه به وی تعلق می گیرد. فرقی ندارد که طلاق از طرف زن باشد یا مرد! در هر صورت مهریه به عنوان یکی از حقوق زن شناخته می شود و به وی تعلق خواهدگرفت. با تایید درخواست طلاق از طرف زن توسط دادگاه زن می تواند مهریه را از همسر خود مطالبه کند. ممکن است در این راستا توافق قبلی در قرارداد ازدواج وجود داشته باشد یا میزان آن توسط دادگاه تعیین شود.

در چه صورت مهریه به زن تعلق نمی گیرد؟

همانطور که در بحث اینکه اگر زن درخواست طلاق کند مهریه تعلق میگیرد، ذکر شد، مهریه در هر صورت از طلاق به زن تعلق می گیرد. باید گفت که گاهی شرایطی وجود دارد که مانع دریافت مهریه توسط زوجه می شود که عبارتند از:

  • بر اساس توافق قبلی: در صورتی که در عقدنامه و قرارداد ازدواج این توافق صورت گرفته باشد که زن مهریه ندارد و نمی تواند آن را مطالبه کند.
  • در صورت طلاق بدون اشکال: گاهی در طلاق بدون اشکال این امکان وجود دارد که در صورتی که زوجین توافق به عمل آورند؛ مهریه دریافت نشود. باید این مورد به صورت واضح در قرارداد مربوط به طلاق درج شود.
  • اگر دادگاه رد کند: گاهی دادگاه این مورد را تشخیص می دهد که زن موجه نیست برای دریافت مهریه!
  • در صورت خیانت توسط زن: بر طبق اینکه زن در طی ازدواج خیانت کرده باشد، این امکان وجود دارد که بر اساس رای دادگاه، مهریه به وی تعلق نگیرد.
  • در طلاق توافقی: در یک نوع طلاق توافقی که به صورت دو طرفه است، این امکان وجود دارد که زن و شوهر با هم بر سر عدم پرداخت مهریه توافق کنند و آن را به صورت توافقی به ثبت برسانند.

مطالبه مهریه از طریق روش های قانونی

با توجه به مطالبی به در خصوص اینکه اگر زن درخواست طلاق کند مهریه تعلق میگیرد، ذکر شد باید بگوییم که باید با روش های مطالبه مهریه به صورت قانونی نیز آشنا شویم. در این خصوص باید شرایط و مراحلی رعایت شوند که عبارتند از:

  • تهیه دادخواست طلاق و امضای آن توسط زن: همانطور که می دانید در راستای دریافت و مطالبه مهریه زن باید ابتدا یک دادخواست را تهیه کند و آن را امضا نماید. در این دادخواست باید دلیل طلاق و دریافت مهریه را درج شود.
  • ارائه دادخواست به دادگاه: دادخواست بعد از تهیه و امضاء توسط زن باید به دادگاه ارائه شود. از طریق مشورت با یک وکیل می توان این روند را با بهتر طی کرد.
  • حاضرشدن در جلسات دادگاه: بعد از تحویل دادخواست زن باید به منظور بیان ادعاها در جلسات دادگاه حاضر شود و ادعاهای خود را به صورت کامل بیان نماید. مدارک و شهود در این خصوص نیز برای دریافت مهریه باید به دادگاه ارائه شوند.
  • صدور تصمیم و رای دادگاه: بعد از بررسی مدارک و شواهد توسط دادگاه، تصمیم نهایی با صدور رای در خصوص مهریه صادر می شود.

با توجه به این موارد زن برای طلاق و مطالبه مهریه باید روند طولانی را طی کند. هر چند در این روند زن می تواند به حق و حقوق قانونی خود برسد؛ اما نیاز است که برای طی کردن این روند با وکیل مشورت کند.

مطالبه مهریه از طریق روش های قانونی

مشاوره حقوقی برای مطالبه مهریه

در این مطلب ما در خصوص اینکه اگر زن درخواست طلاق کند مهریه تعلق میگیرد، صحبت کردیم. همانطور که می دانید با وجود اینکه در بیشتر مواقع زن این حق را دارد که به حق و حقوق قانونی خود مانند مهریه برسد؛ اما روند قانونی پرونده و مسائل حقوقی مختلفی مطرح می شوند که زن به تنهایی و بدون داشتن وکیل نمی تواند آنها را طی کند. به همین دلیل در خصوص طلاق از طرف زن و دریافت مهریه، نیاز به مشاوره حقوقی خواهد داشت.

با توجه به این موارد همواره توصیه می شود که در راستای دریافت مطالباتی مانند مهریه و نفقه با وکلای با تجربه در این حیطه مشورت کنید. مسلما وکلا می توانند مسیر رسیدن به هدف را برای موکل خود هموارتر کنند و وی بتواند با سرعت بیشتری به خواسته خود برسید.

کلام آخر

همانطور که می دانید در این مطلب در خصوص اینکه اگر زن درخواست طلا کند مهریه تعلق میگیرد، صحبت کردیم. در این خصوص ذکر شد که انواع طلاق مانند طلاق از طرف زن، طلاق از طرف مرد و طلاق توافقی وجود دارد. گاهی در زن در برخی از طلاق ها مانند توافقی مهریه طلب نمی کند. بخشش مهریه یا بذل آن نیز دارای قوانین مخصوص به خود است. به طور کلی باید گفت که در هر صورت مهریه حق و حقوقی قانونی زن است و به وی تعلق می گیرد؛ تنها در شرایط خاص مانند خیانت این امکان وجود دارد که حق دریافت مهریه از وی سلب شود.

5/5 - (1 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم و در حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت دادخواه وکالت در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا