تبلیغات در دادخواه وکالت

چرا ارث زن نصف ارث مرد است؟ علت نصف بودن ارث زن؟

تبلیغات در دادخواه وکالت

ارث زن یکی از مواردی است که بر اساس قانون نصف مرد تعیین شده است. با توجه به این موضوع مردان دو برابر زنان ارث دریافت می کنند. در این خصوص مواردی نیز مانند چرا ارث زن نصف مرد است، قانون برابری ارث زن و مرد، آیه قرآن در مورد ارث دختر و پسر، چرا ارث پسر بیشتر است، تفاوت ارث دختر و پسر، قانون جدید ارث زن از شوهر، ارث زن از زمین کشاورزی و نحوه محاسبه یک هشتم ارث زن مطرح می شوند.

در تقسیم سهم الارث برای زنان ارث نصف مردان تعیین شده است. باید گفت که فلسفه و دلایل زیادی در این خصوص مطرح می شود. همانطور که می دانید مرد در خانواده وظایف مالی مختلفی مانند نفقه، مهریه، اجرت المثل و … را بر عهده دارد. در نتیجه بسیاری بر این عقیده هستند که به این دلیل در شرع قانون بین ارث مرد و زن تفاوت وجود دارد. در واقع زنان هیچ تعهد مالی در زندگی مشترک بر عهده ندارند و همین مورد موجب می شود که ارثیه کمتری در قانون نسبت به مردان تعلق بگیرد. همچنین در این راستا باید به مواردی مانند ارث مسلمان و غیر مسلمان نیز توجه شود.

مشورت با وکیل موجب می شود که شما درک بهتری از این مسئله حقوقی داشته باشید. همچنین در صورت بروز مشکل در این خصوص، این امکان وجود دارد که مراحل دریافت ارثیه با سرعت بیشتری طی شوند. تقسیم ارث بدون انحصار وراثت نیز یکی از مواردی است که ممکن است در هنگام تقسیم سهم الرث با آن مواجه شوید. ما در این مقاله قصد داریم علت نصف بودن ارث بانوان را شرح دهیم.

قاعده ارث زن نصف مرد است به چه معناست؟

حتما تا به حال نام قاعده ارث زن نصف مرد است را شنیده اید! هنگامی که شخصی فوت می کند اولین مسئله حقوقی که مطرح می شود، تقسیم اموال وی بین وراث است. اگر شخص فوت شده خانواده داشته باشد، ارث باید بین زن و فرزندان دختر و پسر وی تقسیم شود. قوانین ارث در ایران به گونه ای است که از شرع، اسلام و کلام قرآن برای نگاشتن آن استفاده شده‌است. قاعده ارث دو برابری مرد نسبت به زن نیز از همین قانون پیروی می کند.

اینکه چرا ارث زن نصف ارث مرد است به دلایل و فلسفه های مختلفی از جمله تعهدات مالی مرد مرتبط است. بر اساس قانون در یک خانواده مرد عهده دار مسائل مالی است و باید در جهت تامین آن ها تلاش کند. مواردی مانند نفقه و مهریه بر عهده مرد هستند و زن در این خصوص وظیفه ای ندارد. به همین دلیل در اسلام ارث دختر نصف پسر تعیین شده است.

بر اساس این قاعده در صورتی که سهم الارث به سه قسمت مساوی تقسیم شود، مرد دو قسمت از آن را دریافت می کند. در حالی که وارث مونث تنها یک بخش از آن را می تواند دریافت نماید. فرض کنید که متوفی دو فرزند دختر و پسر دارد و در این حالت اموال وی باید به 3 قسمت مساوی تقسیم شوند. 2 قسمت از این اموال به پسر تعلق می گیرد و یک قسمت باقی ماند از آن دختر می باشد.

باید به این نکته اشاره شود که نمی توان این قاعده را در تمامی موارد قابل اجرا دانست. در تقسیم ترکه وجود یا عدم وجود وراث دیگر می توانند این قاعده را تغییر دهد. این موارد از طریق ماده 923 قانون مدنی ذکر شده‌اند.

قاعده ارث زن نصف مرد است به چه معناست؟

علت نصف بودن ارث زن؟

قوانین مربوط به تقسیم ارث در ایران از آیات قرآن برگرفته‌شده‌اند. به همین دلیل قانون گذار نمی تواند بر اساس نظر خود در این مورد دخل و تصرفی داشته باشد! ما در ادامه به دلایل نصف بودن ارث زن نسبت به مرد اشاره خواهیم کرد:

  • به دلیل پرداخت نفقه از طرف مرد شامل هزینه خرج زندگی، خورد و خوراک، مسکن، پوشاک و …
  • به دلیل تکالیف مرد در اسلام مانند بحث پرداخت دیه توسط عاقله ( پدر، پسر، اقوام ذکور و …)
  • ایجاد تعادل بین حقوق زن و مرد

 

بر اساس همین موارد می توان گفت که دلیل اصلی دور برابر بودن ارث مردان نسبت به زنان، تعهدات مالی مرد و ایجاد علت نصف بودن ارث زن؟تعادل بین حقوق مربوط به زن و مرد می باشد. در این راستا بهتر است با یک وکیل در این خصوص مشورت شود. مواردی مانند سهم دولت از ارث در هنگام تقسیم سهم الارث ممکن است مطرح شوند.

کلام آخر

ما در این مقاله در خصوص ارث زن و اینکه چرا نصف مرد است، مطالبی را بیان کردیم. باید گفت که قوانین مربوط به تقسیم سهم الارث و ترکه متوفی بر اساس اسلام و قوانینی که در قرآن مطرح شده‌است، نگاشته شده‌است. به همین دلیل قانونگذار نقشی در این قوانین ندارد و نمی تواند آنها را تغییر دهد. از اصلی ترین دلایل ارث دوبرابری مردان نسبت به زن، وجود تعهدات مالی است که بر اساس همین قوانین بر عهده مردان است.

4.5/5 - (2 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم و در حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت دادخواه وکالت در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا