تبلیغات در دادخواه وکالت

ارث مسلمان و غیرمسلمان از یکدیگر چگونه است؟

تبلیغات در دادخواه وکالت

ارث مسلمان و غیرمسلمان از یکدیگر یکی از مسائلی است که در دادگاه ها مطرح می شود. در این رابطه این امکان وجود دارد که مواردی مانند چرا کافر از مسلمان ارث نمیبرد، آیا مسلمان از کافر ارث می برد، فرزند کافر و ماده 881 قانون مدنی مطرح می شوند. از این رو ما قصد داریم در این مقاله در این رابطه مطالبی را ذکر کنیم.

برای تقسیم ارث بین مسلمان و غیر مسلمان قوانین مشخصی وجود دارد. فرقی ندارد غیرمسلمان چه دینی اعم از مسیحی، یهودی، زرتشتی و … داشته باشد. در هر صورت غیر مسلمان نمی تواند از متوفی مسلمان ارث ببرد! اگر شخصی غیر مسلمان فوت شود، مسلمان می تواند از او ارث ببرد؛ حتی وی با این کار می تواند از ارث بردن سایر وراث غیر مسلمان نیز جلوگیری کند.

بحث ارث در انتقال اموال متوفی در قانون بسیار اهمیت دارد و در خصوص آن مطالب زیادی ذکر شده است. قواعد تقسیم ارث در قانون کاملا مشخص هستند و بر اساس طبقات، دوری و نزدیکی به متوفی و درجات ارث، تقسیم ارث انجام می شود. همیشه تقسیم ارث حالت عادی ندارد و گاهی حالت های ویژه ای برای تقسیم ارث به وجود می آیند. این موارد می توانند موجب شوند که بین ترکه اختلاف ایجاد شود. این امکان نیز وجود دارد که یکی از ورثه مسلمان و دیگری غیر مسلمان باشد. به همین دلیل ما در این مطلب قصد داریم در این خصوص مطالبی را ذکر کنیم.

قوانین ارث مسلمان و غیر مسلمان از یکدیگر

ارث دارای احکام و مقررات مخصوص به خود است که بر اساس فقه اسلامی تعیین شده است. بحث تقسیم ارث بین مسلمان و غیر مسلمان نیز در این حوزه مطرح می شود. این مورد در قانون به صورت مشخص بیان شده و تنها باید ماده مورد نظر مطالعه شود.

در این خصوص قانونگذار تعیین کرده که شرایط ارث به چه صورت است. فوت موروث و زنده بود وارثین یکی از مواردی است که در این حوزه مطرح است. موانع ارث نیز در این رابطه مشخص شده اند و منظور از آن ها مواردی می باشد که در صورت وجود آنها شخص نمی تواند به صورت قانونی ارث ببرد. به عنوان مثال یکی از موانع ارث قتل می باشد که در قانون به آن اشاره شده است.

قوانین ارث مسلمان و غیر مسلمان از یکدیگر

استفاده از عنوان کفر در قانون در سال 1361 مطرح شد. در قانون مدنی در این حالت ذکر می شود که کافر از مسلمان ارث نمی برد و در صورت وجود کافر در ورثه، امکان انتقال ارث وجود ندارد؛ حتی اگر آن فرد درجه یک باشد. در این قانون از دو موضوع در کنار هم یاد شده است و آن ارث نبردن کافر از مسلمان و دوم ارث بردن مسلمان از کافر است. ما در مقاله درخصوص اینکه آیا تقسیم ارث بدون انحصار وراثت امکان پذیر است، مطالبی را ذکر کرده ایم که مطالعه آن خالی از لطف نخواهد بود.

ارث مسلمان از غیر مسلمان

در راستای اشاره به ارث مسلمان و غیرمسلمان از یکدیگر، باید در خصوص ارث مسلمان از غیر مسلمان نیز مطالبی را ذکر کنیم. در این خصوص ذکر شده‌است که اگر در بین ورثه کافر وجود داشته باشد، از ارث محروم است حتی اگر درجه یک متوفی باشد. این مورد دو حکم را در پی دارد که عبارتند از:

  • مسلمان از غیر مسلمان ارث می برد
  • در صورت فوت شخص غیر مسلمان و وجود وراث متعدد مسلمان و غیر مسلمان، وراث مسلمان بر اساس درجه و طبقه ارث می برند؛ حتی اگر وراث غیر مسلمان به متوفی نزدیک تر باشند!

ارث مسلمان از غیر مسلمان

کلام آخر

ما در این مقاله در خصوص ارث مسلمان و غیرمسلمان از یکدیگر مطالبی را بررسی کردیم. در این خصوص باید گفت که وراث مسلمان بر اساس قانون در برابر وراث غیر مسلمان مقدم هستند. به این صورت که اگر حتی متوفی غیر مسلمان باشد و وراث وی هم مسلمان باشند و هم غیر مسلمان، اولویت با وراث مسلمان است برای بردن ارث. در این خصوص باید مواردی مانند انحصار وراثت صورت بگیرد.

5/5 - (2 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم و در حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت دادخواه وکالت در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا