تبلیغات در دادخواه وکالت

حکم تهمت زدن به همسر چیست؟

تبلیغات در دادخواه وکالت

تهمت زدن به همسر در صورتی که اثبات نشود می تواند مجازات هایی داشته باشد. بحث طلاق به دلیل تهمت زدن نیز ممکن است در این خصوص مطرح شود. در این رابطه موارد دیگری نیز مانند تهمت زدن به بی گناه، مجازات تهمت زدن به زن پاکدامن، تهمت زن به مرد و تهمت زدن به شوهر مطرح می شوند. فرقی ندارد که کدام یک از طرفین مرد یا زن این تهمت را بزنند، در هر صورت برابر با قانون برای آن مجازات یکسانی تعیین می شود.

هنگامی که از واژه تهمت استفاده می شود، منظور نسبت دادن یک صفت یا ویژگی اشتباه به طرف مقابل است که درست نیست! حکم تهمت زدن به همسر در صورتی که به صورت قذف یا افترا باشد، با مجازات های مختلفی در قانون مدنی همراه است. به همین دلیل این امکان فراهم شده است که در صورت وقوع جرم تهمت، فرد مقابل از طریق دفاتر خدمات قضایی شکواییه خود را در این خصوص مطرح کند. هزینه وکیل برای اعاده حیثیت بستگی به نوع پرونده دارد. مانند اتهام دزدی بدون داشتن مدرک، این مورد نیز باید اثبات شود.

تهمت انجام عمل زشت و قبیح به دیگری در صورتی که وی آن را انجام نداده است، در دین اسلام بسیار ناپسند می باشد. معمولا در روابط زناشویی بین زن و مرد هنگامی که به تهمت اشاره می شود، منظور انجام اعمالی نامشروع مثل زنا یا لواط است! از این رو در دین اسلام نیز به این موضوع اشاره شده‌است که به دیگران تهمت زده نشود و مسلمانان از این کار منع شده اند.

جرم تهمت زدن به همسر

اگر زن یا مرد به طرف مقابل خود تهمت یا عملی را نسبت بدهد، باید بتواند آن را اثبات کند. در غیر این صورت این عمل افترا است و طرف مقابل می تواند از وی به خاطر تهمت زدن شکایت کند. از طریق مشورت با وکیل می توان مراحل این نوع پرونده ها را سریع‌تر طی کرد.

تهمت زدن به همسر که همان وارد نمودن اتهام به وی است در صورت عدم اثبات جرم محسوب می شود. در نتیجه امکان شکایت و رسیدگی در دادگاه نیز در این خصوص وجود دارد. مجازات تهمت زدن نیز می تواند شامل مواردی مانند حبس یا شلاق باشد. همانطور که ذکر شد تهمت زدن اغلب در خصوص روابط نامشروع به کار می رود. هنگامی که زن و شوهری به یکدیگر شک کنند، امکان تهمت زدن نیز بیشتر می شود. ممکن است تغییری در رفتار طرفین ایجاد شود که زمینه را برای تهمت به همسر فراهم کند.

 باید گفت که عدم داشتن مدرک در این خصوص می تواند به ضرر شخص تهمت زننده باشد. به همین دلیل در دین اسلام نیز بارها بر این موضوع تاکید کرده است که به یکدیگر تهمت نزنید. باید گفت که این عمل می تواند به انواع و صورت های مختلفی مطرح شود که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.

جرم تهمت زدن به همسر

انواع تهمت به همسر

جالب است بدانید که تهمت به همسر به شکل های مختلفی ممکن است مطرح شود! از این رو ما در این بخش به این موارد به صورت خلاصه اشاره خواهیم کرد:

  • هنگامی که مرد به همسر خود تهمت روابط نامشروع می زند: بر اساس قانون و شرع برقراری روابط نامشروع به این معنی می باشد که فرد با کسی غیر از همسر خود روابطی مانند بوسیدن، در آغوش گرفتن، گرفتن دست، ارتباط رفتاری و کلامی و … داشته باشد. هر کدام از این موارد می توانند مصداقی برای رابطه نامشروع در نظر گرفته شوند. این موارد بر اساس ماده 697 قانون مجازات های اسلامی، جرم افترا تلقی می شود.
  • زمانی که مرد به همسر خود اتهام زنا یا لواط زده است: در این خصوص باید گفت که زنا با روابط نامشروع جرم متفاوتی است. تفاوت این دو در این است که در زنا، عمل جنسی و دخول صورت می گیرد. در این صورت جرم قذف صورت پذیرفته است.
  • متهم کردن همسر به سایر اعمال غیر از اعمال جنسی: مثلا اتهام وارد کردن به همسر در خصوص دزدی یا سرقت. اتهام دزدی نیز دارای مجازات های مخصوص به خود است و امکان اعاده حیثیت نیز در این خصوص وجود دارد.

مجازات اتهام وارد کردن به همسر

مجازات تهمت به همسر در قانون به صورت شفاف و واضح مشخص می باشد. بر طبق ماده 697 قانون مجازات اسلامی اگر کسی به همسر خود اتهام روابط نامشروع بزند، محکوم به مجازات جرم افترا می شود. منظور از افترا همان تهمت به دیگران است که امکان اثبات آن نیز وجود ندارد. در صورتی که مردی همسر خود را متهم به داشتن روابط نامشروع کند و نتواند آن را اثبات کند، محکوم به مجازات افترا می گردد. این مجازات در قانون برابر با یک ماه تا یک سال حبس و یا 74 ضربه شلاق تعزیری می باشد.

در خصوص اتهام برقراری روابط جنسی مانند زنا یا لواط، نیز شخص باید توانایی اثبات جرم زنا را داشته باشد. در غیر این صورت برابر با ماده 245 قانون مجازات های اسلامی، جزم قذف را مرتکب شده است. این جرم دارای مجازات حدی است و 80 ضربه شلاق برای آن در نظر گرفته شده است. در صورت اثبات زنا، لواط و … از طریق شهادت و علم قاضی؛ این مجازات لغو می شود.

در خصوص مجازات سایر تهمت ها به همسر که در خصوص مواردی از قبیل دزدی هستند، شخص باید بتواند تهمت را اثبات کند. در صورتی که نتواند این اتهام را به اثبات برساند، جرم افترا صورت گرفته است و مجازات آن یک ماه تا یک سال حبس و یا 74 ضربه شلاق می باشد.

مجازات اتهام وارد کردن به همسر

شکایت از جرم اتهام به همسر

بسیاری از کسانی که به آنها تهمت ناروا در خصوص زنا، لواط، روابط نامشروع و … زده می شود نمی دانند که چطور باید در این خصوص شکایت خود را مطرح کنند. تهمت زدن به همسر نیز یکی از مواردی است که در صورت عدم اثبات جرم محسوب می شود و شخص می تواند در این خصوص شکایت خود را مطرح کند.

شکایت از جرم تهمت زدن مانند سایر جرائم صورت می گیرد و برای این کار باید شکایت خود را در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت کنید. این شکایت ممکن است در خصوص جرم افترا یا قذف طرح شود. دفاتر در خصوص تنظیم شکواییه با دریافت مبالغی، به شما کمک خواهند کرد.

شاکی باید در هنگام طرح شکایت، مدارک و اسناد خود را ضمیمه پرونده نماید. مثلا مردی به همسر خود تهمت زنا زده است و دیگران نیز آن را شنیده اند. با استناد به شهادت آن افراد امکان شکایت از جرم تهمت به همسر وجود دارد. بعد از ثبت شکایت باید به مراجع صالح در این خصوص مراجعه شود تا زمان رسیدگی به پرونده مشخص شود. زمان رسیدگی به پرونده ها در جرائم مختلف نیز از طریق ابلاغیه ثنا به طرفین اطلاع داده می شود.

شیوه رسیدگی به جرم تهمت به دیگران

همانطور که ذکر شد تهمت زدن به همسر نیز مانند دیگر تهمت ها یک جرم محسوب می شود که در صورت عدم اثبات مجازات هایی را نیز در پی دارد. نحوه رسیدگی به این شکایت نیز مانند سایر شکایات می باشد؛ اما در این خصوص مواردی مطرح می شود که ما در این بخش به آنها اشاره خواهیم کرد:

اگر جرم قابل گذشت باشد، تنها در صورت شکایت شاکی رسیدگی به این پرونده شروع می شود! همچنین شاکی مختار است که در هر مرحله از این شکایت، گذشت کند و رسیدگی به پرونده را متوقف نماید. در این صورت پرونده مختومه اعلام خواهد شد و در این خصوص قاضی قرار موقوفی تعقیب را صادر می کند.

بعد از طرح شکایت در دفاتر خدمات قضایی، شکایت به دادسرا ارجاع داده خواهد شد. بررسی مقدماتی در این لحظه شروع می شود و مقامات مانند دادیار یا بازپرس رسیدگی را آغاز می کنند. با ارائه مدارک جرم افترا و قدف اثبات می شود و پرونده برای صدور رای به دادگاه کیفری ارسال می گردد.

در صورتی که مدارک و شواهد برای اثبات تهمت به همسر کافی نباشد قرار منع تعقیب از طرف دادسرا صادر خواهد شد و این مورد قابل اعتراض می باشد. از طریق مشورت با وکیل می توان این روند را ساده تر طی کرد.

مجازات تهمت زدن به زن شوهردار

همانطور که در بالا نیز اشاره شد، تهمت به دیگران می تواند در صورت عدم اثبات شامل مجازات هایی مانند شلاق و حبس باشد. در خصوص مجازات تهمت زدن به زن شوهردار، نیز در صورت عدم اثبات، مجازاتی برابر با 80 ضربه شلاق در نظر گرفته شده است. این مورد در صورتی است که جرم قذف باشد. در صورتی که به صورت رابطه نامشروع باشد، 1 ماه تا یک سال حبس یا 74 ضربه شلاق تعزیری برای آن در نظر گرفته شده‌است.

کلام آخر

ما در این مقاله در رابطه با حکم تهمت زدن به همسر مطالبی را ذکر کردیم. در این خصوص باید گفت که این جرم باید در دادگاه از طرف تهمت زننده اثبات شود. در غیر این صورت جرم افترا یا قذف صورت گرفته‌است و مجازات هایی سنگینی مانند شلاق و حبس در پی دارد که در متن به آنها اشاره‌شد.

4/5 - (1 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم و در حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت دادخواه وکالت در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا