تبلیغات در دادخواه وکالت

مجازات فرار از زندان چیست؟

تبلیغات در دادخواه وکالت

برای درک این سوال که مجازات فرار از زندان چیست باید نخست بررسی شود که زندان چگونه مکانی است. زندان مکانی بوده که مجرمان در آن تاوان خطا و جرم خود را با گرفتن آزادی می دهند. تعداد سال های ماندن در زندان بستگی به جرم دارد. مجازات برخی از جرم ها مدت زمان کوتاهی زندان است و برخی دیگر از جرم ها، مجازات طولانی زندان را در پی دارند. از طرف دیگر جرم هایی نیز وجود دارد که مجرم تا پایان عمر خود باید در زندان باشد. هنگامی که رای قاضی، حبس طولانی و یا ابد برای مجرم باشد ممکن است نقشه فرار از زندان در ذهن مجرم ایجاد شود. در این مقاله از دادخواه وکالت به بررسی مجازات فرار از زندان می پردازیم.

راجع به فرار از زندان چه می دانید؟

فرار از زندان زمانی رخ می دهد که متهم با امتحان راه های مختلف قصد رهایی از زندان را داشته باشد. متهم یا نمی داند مجازات فرار از زندان چیست یا این که خطر مجازات را به جان خریده و چنین جرمی مرتکب می شود. در دادگستری پرونده های متعددی راجع به فرار از زندان در حال پیگیری است. هنگامی که حکم و رای قضایی مبنی بر زندانی شدن باشد فردی که تصمیم به فرار از زندان می گیرد قصد یک خروج غیر قانونی از زندان دارد. خروج از مجاری غیر رسمی باعث می شود حکمی که برای متهم در نظر گرفته شده به اجرا نرسد. عدم اجرا شدن حکم دادگستری جرم و مجازات دارد.

علت فرار از زندان چیست؟

علت فرار از زندان چیست؟

این که علت فرار مجرم از زندان و پذیرش مجازات فرار از زندان چیست سوال مهمی است. عوامل متعددی می تواند علت بروز چنین اتفاقی در زندان باشد. در این مطلب به برخی از عوامل موثر بر ایجاد انگیزه در مجرم جهت فرار از زندان اشاره می کنیم.

نوشته های مشابه
  1. عوامل روانی: مجرمان بعد از مدتی ماندن در زندان گرفتار تنش ها و مشکلات روانی می شوند. مشکلاتی که دوری از خانواده و نزدیکان می تواند علت آن باشد. علاوه بر این وجود اختلاف با دیگر زندانیان می تواند بر روی روان آن ها تاثیر بگذارد. وجود اختلالات و مسایل روانی از دلایل فرار از زندان است. عواملی که علاوه بر فرار می تواند باعث شود متهم تصمیم به خودکشی در زندان بگیرد.
  2. نبود آزادی: همه افراد دوست دارند که آزادانه و بدون محدودیت به هر جا بروند و هر کاری انجام دهند. هنگامی که افراد در زندان هستند باید سال ها در یک مکان و تحت نظر نیرو های انتظامی باشند. در چنین شرایطی آزادی از آن گرفته می شود. بر همین اساس آن ها راه حل کسب آزادی را فرار از زندان می دانند. در صورتی که اگر موفق به فرار هم شوند آزاد نخواهند بود و همواره در حال تعقیب هستند.
  3. احساس خطر: گاهی احساس خطر  می تواند علت فرار از زندان باشد. هنگامی که متهم در زندان جان خود را در معرض خطر ببیند تصمیم به فرار می گیرد. گاهی پیش می آید که برخی از متهمان، همدست هایی در بیرون از زندان دارند. هنگامی که آن ها از جانب همدستان خود در زندان احساس خطر کنند تصمیم به فرار می گیرند. گاهی نیز دلیل فرار می تواند ترس از رویارویی با مامورین باشد.

مجازات فرار از زندان چیست؟

متهمی که در زندان است باید تا پایان مدت تعیین شده در زندان بماند. اگر متهم بدون اجازه مراجع قضایی و با تصمیم گیری خود از زندان فرار کند باید برای این سرپیچی و عمل خودسرانه مجازات شود. ماده پانصد و چهل و هفت قانون میزان مجازات فرار از زندان را مشخص کرده است. در این ماده بیان شده اگر متهم برای فرار به اموال زندان خسارت وارد کرده باشد هنگامی که دستگیر شد علاوه بر شلاق و حبس باید جریمه خسارت نیز از او گرفته شود.  وقتی مجرم در زمان مرخصی از زندان فرار کند در صورت دستگیری به پرداخت خسارت نیازی نیست و فقط به شلاق و حبس محکوم می شود.  در این ماده از قانون مجازات به این سوال که مجازات فرار از زندان چیست پاسخ داده شد تا با دیدی بازتر در رابطه با این موضوع تصمیم بگیرید.

کلام آخر

فرار از زندان تصمیمی است که متهم برای نجات از زندان می گیرد. این تصمیم بر خلاف رای دادگاه علیه متهم است. چناچه متهم به حکم دادگستری توجه نکرده و از زندان فرار کند باید مجازات شود. در این مقاله به بیان فرار از زندان پرداختیم سپس شرح دادیم که علت متهم برای فرار از زندان چیست و در انتها نیز بررسی کردیم مجازات فرار از زندان چه می باشد و امیدواریم که اطلاعات این مقاله برای شما مفید بوده باشد.

4.5/5 - (2 امتیاز)

صدیقه السادات پورسعیدی

صدیقه السادات پورسعیدی هستم، کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی، هفت سال هست که در زمینه تولید محتوا و سئو محتوا فعالیت دارم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا