تبلیغات در دادخواه وکالت

ازدواج غیر حضوری چگونه است؟

تبلیغات در دادخواه وکالت

ازدواج غیر حضوری چگونه است، زمانی که یکی از زوجه در مجلس عقد حضور نداشته باشد، ازدواج غیر حضوری رقم می خورد. این احتمال وجود دارد که داماد برای مسایل کاری یا تحصیل در کشور نبوده و بر اساس مسایلی، امکان آمدن برای او میسر نیست. قانون اجازه برگذاری مراسم بدون حضور یکی از طرفین را تحت شرایط خاص خواهد داد. افرادی وجود داشته که این نوع عقد را صحیح ندانسته و ازدواج از طریق آن را باطل می شمارند. در این مقاله از دادخواه وکالت می خواهیم به بررسی این نوع از ازدواج و خواندن خطبه عقد از راه دور بپردازیم.

ازدواج غیرحضوری چگونه است؟

اینترنت و راه های مختلف ارتباطی بر تمام ابعاد زندگی بشر تاثیر می گذارد. دامنه تاثیر این تکنولوژی به ثبت قرارداد های مهم نظیر ازدواج کشیده شده است. در گذشته برای خواندن نکاح، مراسمی بزرگ برپا می کردند که در آن افراد زیادی از نزدیکان عروس و دادماد بودند. علاوه بر این به ندرت این اتفاق می افتاد که داماد یا عروس در زمان عقد در مجلس نباشند. اکنون ما شاهد آشنایی دختر و پسر از طریق فضای مجازی هستیم. به گونه ای که عروس در یک کشور و داماد در کشور دیگری بوده و یا برعکس.

قوانین فقه در صورتی که جواب عروس و داماد به خطبه مثبت بودخ، خواندن و شنیدن صیغه عقد را از طریق تلفن و یا تصاویر زنده ویدیوئی قبول دارد. بنابراین ازدواج غیر حضوری را می توان این گونه تعریف کرد، پیوندی که در یک محیط با حضور عاقد و بدون حضور فیزیکی یکی از طرفین عقد یعنی زن و یا مرد بسته می شود. لازم به اشاره این نکته است که حضور طرفین ضروری بوده ولی وجود فیزیکی یکی از طرفین شرط اصلی نیست. در زمان خواندن صیغه به وسیله عاقد، عروس یا دامادی که در مجلس نبوده باید یا در فیلم زنده و یا این که پشت تلفن باشد.

شرایط نکاح از راه دور چیست؟

برای صحت قانونی و شرعی نکاح و پیوند از راه دور باید به شرایط زیر توجه شود:

  • هدف: هدف اصلی زن و مرد از چنین پیوندی باید ازدواج باشد. صوری بودن ازدواج یا این که از این پیوند برای رسیدن به مقصودی خاصی استفاده کردن باعث باطل شدن ازدواج و خروج آن از شرایط عقد از راه دور می شود.
  • بلوغ: هم عروس و هم داماد دوران کودکی را رد کرده و به سن ازدواج رسیده اند. به علاوه هر دو باید از نظر عقلی توانایی کافی برای بررسی اخلاق و سنجش امور برای تصمیم گیری درست و منطقی را داشته باشند
  • رضایت: اجبار زن یا مرد در این عقد، صحت آن را از بین می برد.

ازدواج غیر حضوری چگونه است

دیدگاه شرع و حقوق درباره ازدواج غیر حضوری چگونه است؟

دیدگاه شرع بر اساس نظریه مراجع تقلید شکل می گیرد. علما با توجه به شرایط حاکم بر زمان اقدام به تصمیم گیری کرده اند. آن ها وجود وسایل ارتباط جمعی را در این عقد پذیرفته اند. علما تاکید دارند زمانی که صیغه قرائت می شود هر دو نفر باید کاملا واضح آن را بشنوند و در جواب دادن تعلل نورزند. اگر موارد گفته شده به طور کامل توسط زن مرد اجرا گردد چنین ازدواجی مورد قبول شرع خواهد بود.

قوانین حقوق نیز تابع شرع می باشد. البته در حقوق تاکید به حضور حتمی زن و مرد برای تدوین قرارداد نشده است. به علاوه حقوق، قراردادی که در آن وکیل قانونی فرد با در دست داشتن حق وکالت حضور داشته را نیز تایید می نماید. بنابراین به افرادی که می خواهند به صورت غیر حضوری ازدواج کنند توصیه می شود یک شخص را به عنوان وکیل خود انتخاب کرده تا در دفتر اسناد برای گرفتن امضا مشکلی به وجود نیاید. لازم است یادآوری شود که قانون امضای ازدواج به صورت الکترونیکی را تایید کرده است. مطالب کامل تر در این باره را می توانید در مقاله ثبت ازدواج الکترونیکی شد بخوانید.

آثار و پیامد ازدواج غیر حضوری چگونه است؟

ازدواج چه حضوری و چه غیر حضوری دارای پیامدهایی برای زن و شوهر خواهد بود. برخی از پیامدهای ایجاد شده مادی هستند. مهریه و نفقه از مرسوم ترین آثار ازدواج به شمار می روند. در نکاح، مرد ملزم بوده که مهریه زن هر آنچه که توسط او به تایید رسیده را به صورت عندالمطالبه او بدهد. علاوه بر این، زمانی که بین زن و مرد روابط جنسی برقرار شد بر مرد دادن ماهیانه برای خرجی زن از لحاظ حقوقی و شرعی واجب است. حقوق دیگری نیز با ازدواج بر  مرد به وجود می آید. به این صورت که مرد باید مزد تمام کارهایی که زن در خانه و برای فرزندانش انجام می دهد را به او بپردازد.

پیامدهای غیر مادی ازدواج به شرح زیر هستند:

  • انجام دادن وظایف: هنگامی که زن و مرد به یکدیگر محرم می شوند هر کدام نسبت به یکدیگر دارای وظایفی می باشد. همیاری یکدیگر از جمله وظایف قانونی آن ها به حساب می آید.
  • مدیریت اجتماعی مرد: زن باید مدیریت و ریاست اجتماعی مرد بر خود را بپذیرد و مرد نیز نباید از این عنوان استفاده کرده و خواسته های نامتعارف خود را بر زن تحمیل نماید؛ زیرا در این صورت زن می تواند در دادگاه بر علیه او شکایت کند و با اثبات ادعا به دفاع از خود بپردازد. در جامعه مردانی وجود دارند که معنی درست این اثر ازدواج را نمی دانند و در حال ظلم کردن به زنان هستند.
  • پیروری از مرد: زن باید از درخواست همسر خود برای برقراری رابطه جنسی پیروی کند. در واقع بخش از حقوق مادی زن نیز به این اثر غیر مادی بستگی دارد. چنانچه زنی با خواسته های جنسی شوهر مخالفت کرده و از او متابعت ننماید مستحق پرداخت نفقه نخواهد بود.
  • سرپرستی فرزند: زن و شوهر می توانند قبل از عقد نسبت به سرپرستی فرزندان تصمیم گیری نمایند.
  • اشتغال و تحصیل زن: مرد بدون علت محکمی نمی تواند زن را از اشتغال و یا تحصیل منع کند. مردانی که دچار اختلالات شخصیت و ذهنیت منفی هستند و به تبع این مساله برای زن مانعی ایجاد نمایند، شکایت زن از آنها به نفع زن خاتمه می یابد. در شرایطی که مرد بداند اشتغال زن باعث از بین رفتن خانواده و سردی روابطشان شده می تواند جلوی کار کردن یا درس خواندن زن را بگیرد.

کلام آخر

خواندن نکاح از فاصله دور در شرایطی امکان تحقق دارد که زن و مرد از انجام چنین کاری راضی بوده و با هدف قطعی ازدواج و تشکیل زندگی مشترک قدم در این راه نهاده اند. این ازدواج نیز مشمول مهریه و نفقه می باشد. به علاوه مسئولیت های بر عهده مرد و زن و تغییر در تکالیفشان رخ می دهد. در این مقاله به طور کامل بررسی کردیم که ازدواج غیر حضوری چگونه است.

5/5 - (1 امتیاز)

صدیقه السادات پورسعیدی

صدیقه السادات پورسعیدی هستم، کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی، هفت سال هست که در زمینه تولید محتوا و سئو محتوا فعالیت دارم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا