تبلیغات در دادخواه وکالت

جرم حمل مشروبات الکلی با ماشین

تبلیغات در دادخواه وکالت

همانطورکه می دانید، مصرف مشروبات الکلی از لحاظ شرعی حرام و از لحاظ قانونی جرم است؛ به همین دلیل قانون گذار مجازاتی را برای حمل و مصرف آن تعیین کرده است. دلیل این موضوع نیز این می باشد که بسیاری از فقها معتقدند که فرد با نوشیدن این مشروبات کنترل ذهنی خود را از دست می دهد و دست به اعمال نامناسب می زند و با کارهایی که انجام می دهد، نظم و آرامش جامعه را برهم می زند. با توجه به این موضوع باید گفت تمام اموری که به نوشیدنی های مستی آور مربوط می شوند، اعم از ساخت آن ها، حمل و نگهداری، همراه داشتن آن ها در ماشین و … همگی جرم به شمار می آیند و مجازاتی برای آن ها درنظر گرفته شده است. حال ما تصمیم داریم در این مقاله در رابطه با جرم حمل مشروبات الکلی با ماشین صحبت کنیم تا بدانید که مرتکب چنین جرمی شدن چه مجازاتی به همراه دارد!

جرم و مجازات حمل مشروبات الکلی در ماشین

در قانون کشور جمهوری اسلامی ایران، هر عمل مربوط به مشروبات الکلی جرم است و در شرع نیز چنین اقداماتی نهی شده اند. مطابق قانون، مصرف هرگونه نوشیدنی مسکر در دسته مجازات حدی قرار می گیرد و برای آن مجازات شلاق را درنظر گرفته اند. حال بسیاری از افراد فکر می کنند که تنها نوشیدن مسکرات جرم است و مجازات دارد، در حالی که باید گفت این چنین نیست و حمل و نگهداری از آن نیز جرم به شمار می آید.

بسیاری از افراد هستند که در ماشین خود مشروبات الکلی را نگه می دارند که باید گفت این افراد اگر توسط پلیس و مامورها شناسایی شوند، جریمه سنگینی را باید بپردازند که این جریمه شامل جزای نقدی و شلاق می شود! در ماده 703 قانون مجازات اسلامی، تبصره ای برای حمل و نگهداری از مشروبات الکلی در خودرو درنظر گرفته شده است که این تبصره ها عبارتند از: در خصوص مواد 702 و 703، اگر مشروبات الکلی که از خودرو خارج می شوند بیش از 20 لیتر باشند و وسیله ای که حمل مشروب با آن انجام می شود، با اطلاع مالک باشد، مشروب به نفع دولت ضبط می شود؛ اما اگر چنین شرایطی نباشد، فردی که مرتکب جرم شده باید معادل قیمت وسیله نقلیه جریمه بپردازد. اگر آلات و ادواتی حین انجام این کار استفاده شده باشد نیز به ضبط دولت در خواهد آمد.

حال اگر مشروب کشف شده بیش از 20 لیتر باشد و مالک وسیله نقلیه از جرم حمل مشروبات الکلی با ماشین خود مطلع باشد، وسیله نقلیه به نفع دولت ضبط خواهد شد. اما اگر مالک وسیله اظهار بی خبری کند، باید برابر با قیمت وسیله نقلیه جریمه بپردازد و مجازات قانونی جرم حمل مشروبات الکلی را نیز بپذیرد. البته باید گفت طبق قانون، اگر مشخص شود که مالک خودرو فرد دیگری بوده و هیچ اطلاعی از حمل مشروب نداشته، خودرو مصادره شده وجه قانونی ندارد و زمانی که مالک مدارک لازم را ارائه دهد که نقشی در ارتکاب جرم نداشته، وسیله نقلیه به وی مسترد خواهد شد.

جرم حمل مشروبات الکلی با ماشین

جرم حمل مشروبات الکلی با ماشین برای اولین بار

در قانون جمهوری اسلامی وقوع هر جرم برای اولین بار با تخفیفات و بخشودگی هایی همراه بوده است و باید گفت حمل مشروبات الکلی با ماشین نیز از چنین موضوعی مستثنی نمی باشد. از همین رو اگر فرد خاطی سوء پیشینه نداشته باشد به احتمال زیاد قاضی پرونده تخفیفاتی را برای وی در نظر خواهد گرفت. البته باید گفت برای تخفیف جرم هیچ الزامی وجود ندارد و ممکن است قاضی تشخیص دهد که چنین تخفیفی نیاز نمی باشد. حبس، شلاق و جریمه نقدی از جمله مجازاتی هستند که برای حمل مشروبات الکلی لحاظ می شوند و قاضی ممکن است در آن ها تخفیفی را درنظر بگیرد.

* در تبصره 3 ماده 703 قانون مجازات، اگر شخصی مرتکب جرم قاچاق مواد مخدر شود و حتی اگر دفعه اول نیز باشد، امکان تعلیق مجازات وجود ندارد، اما می تواند از قاضی پرونده درخواست تخفیف داشته باشد.

کلام آخر

همانطور که مطالعه کردید، ما در این مقاله از مجله مشاوره حقوقی دادخواه وکالت در رابطه با جرم حمل مشروبات الکلی با ماشین صحبت کردیم و متوجه شدیم که هر عمل و اقدامی که در راستای مشروبات الکلی باشد، اعم از تولید آن ها، نگهداری از آن ها، حمل آن ها و … همگی جرم به شمار می آیند و از طرف قانون مجازاتی برای آن ها تعیین شده است.

4.5/5 - (2 امتیاز)

مهدیه خوشرویی

مهدیه هستم؛ از سال 1398 فعالیت خودمو در نویسندگی شروع کردم و تا به امروز با خواندن و نوشتن مقالات مختلف در حال کسب اطلاعات جدید هستم و امیدوارم بتوانم مطالبی که به دنبال آن هستید را با بهترین کیفیت در اختیارتان قرار دهم 💗

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا