تبلیغات در دادخواه وکالت

آیا حکم جلب ابلاغ می شود؟

تبلیغات در دادخواه وکالت

اینکه آیا حکم جلب ابلاغ می شود، یک سوال حقوقی در مورد جلب متهم است که در این مطلب به آن پاسخ داده خواهد شد. در این خصوص مواردی از قبیل راههای فرار از حکم جلب، پیامک حکم جلب، نحوه دستگیری با حکم جلب، از کجا بفهمیم حکم جلب داریم، استعلام حکم جلب با کد ملی و بعد از گرفتن حکم جلب چه باید کرد مطرح می شوند.

هنگام وقوع یک جرم و شکایت از آن توسط افراد در دادسرا، تحقیقات مقدماتی در این خصوص آغاز می شود. پیدا کردن متهم و کشف جرم از اولین اقدامات توسط بازپرس پرونده می باشد. در صورت مشکوک بودن بازپرس به یک یا چند نفر، وی می تواند حکم جلب افراد را صادر کند. روش ابلاغ حکم جلب یا حکم جلب سیار از مواردی هستند که در این خصوص مطرح می شوند. معمولا حکم جلب به صورت یک برگه و احضاریه به دست متهم می رسد و در واقع به وی ابلاغ می شود.

در خصوص پرونده هایی که حکم جلب متهم صادر شده باشد، مشورت با وکیل می تواند به این نوع پرونده کمک بسیار زیادی کند. وکلا به دلیل تجربه و تخصص کافی در این خصوص می توانند به اشخاص در این حوزه کمک کنند. گرفتن حک جلب با مواردی مانند اتهام دزدی بدون داشتن مدرک شرایط متفاوتی دارد.

آیا حکم جلب به متهم ابلاغ می شود؟

سوالی که در خصوص حکم جلب مطرح است این است که آیا حکم جلب ابلاغ می شود؛ باید گفت که در حکم جلب مشخصات متهم و دلیل جلب وی درج می شود. این برگه باید توسط بازپرس امضاء شود و بعد از آن باید به متهم ابلاغ گردد. با صدور احضاریه متهم باید در موعد مقرر در دادگاه حاضر شود. در صورتی که متهم دلیل موجهی برای عدم حضور در دادگاه نداشته باشد، توسط بازپرس و با دستور وی جلب می شود.

با توجه به مطالب بالا باید گفت که حکم جلب به متهم باید ابلاغ شود تا متهم از این موضوع اطلاع داشته باشد که در دادگاه حاضر شود؛ اما با داشتن شرایطی مانند جرایم با مجازات سنگین، عدم داشتن نشانی دقیق، فرار متهم و انجام جرایم سازمان یافته و امنیتی این امکان وجود دارد که حکم جلب ابلاغ نشود. این موارد در شرایط صدور حکم جلب بررسی می شوند.

آیا حکم جلب به متهم ابلاغ می شود؟

شرایط صدور حکم جلب چه هستند؟

در ادامه بحث اینکه آیا حکم جلب ابلاغ می شود، باید گفت که هنگامی که حکم جلب برای متهم فرستاده می شود وی وظیفه دارد در دادگاه حاضر شود. در غیر این صورت و بدون داشتن عذر موجه، به دستور بازپرس جلب خواهد شد. شرایط دیگری وجود دارند که بدون آن که از طرق بازپرس احضاریه فرستاده شده‌باشد، وی می تواند دستور جلب صادر کند:

  • جرایمی که برای آنها مجازات هایی مانند سلب حیات (اعدام)، قطع عضو و حبس ابد در نظر گرفته‌شده‌باشد.
  • عدم شناسایی نشانی متهم به دلیل عدم داشتن محل اقامت، کسب و شغل معین
  • به دلیل فرار یا مخفی شدن متهم در جرائم درجه پنج و بالاتر
  • افراد متهم به جرایم سازمان‌یافته و جرایمی مانند اقدام علیه امنیت داخلی و خارجی

آیا حکم جلب به متهم ابلاغ می شود؟

کلام آخر

ما در این مقاله در خصوص اینکه آیا حکم جلب ابلاغ می شود، مطالبی را بیان کردیم. همانطور که ذکر شد حکم جلب یک برگه است که در آن دلایل جلب متهم ذکر شده‌است و این برگه بعد از امضای بازپرس پرونده به متهم ابلاغ می شود. شرایطی نیز وجود دارد که امکان ابلاغ وجود ندارد. به عنوان مثال نشانی متهم نا مشخص باشد و یا وی به دلیل انجام جرایم فراری باشد؛ بنابراین در شرایط خاص این امکان وجود ندارد که حکم جلب ابلاغ شود و به دست متهم برسد. در شرایط عادی اغلب حکم جلب به دست متهم می رسد و وی باید در دادگاه حاضر شود.

5/5 - (1 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم و در حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت دادخواه وکالت در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا