تبلیغات در دادخواه وکالت

نکاتی که باید در قرارداد مشارکت در ساخت بدانید

تبلیغات در دادخواه وکالت

قرارداد مشارکت در ساخت یکی از انواع قراردادهای مدنی به شمار می آید که بین اشخاص حقیقی و حقوقی منعقد می شود؛ اما باید گفت که اگر مفاد قرارداد رعایت نشوند ممکن است طرفین ضرر و زیان زیادی را تجربه کنند. از همین رو تصمیم داریم در ادامه نکاتی که باید در قرارداد مشارکت در ساخت بدانید را در اختیارتان قرار دهیم تا با کمک آن ها قرارداد موردنظر را تنظیم کنید.

قرارداد مشارکت در ساخت چیست؟

اگر بخواهیم به زبان ساده به این سوال پاسخ دهیم، باید بگوییم که قرارداد مشارکت در ساخت در حقیقت به قراردادی گفته می شود که بین صاحب ملک و سازنده منعقد خواهد شد. درواقع گاهی اوقات شرایطی پیش می آید که یک شخص خانه قدیمی یا زمین دارد، اما از آنجایی که نمی تواند هزینه های مربوط به ساخت آن را بدهد تا زمین یا خانه قدیمی خود را به آپارتمان تبدیل کند، با یک سازنده شریک می شود. بنابراین می توان گفت مالک یک ملک را در اختیار سازنده قرار می دهد و شخص سازنده با پرداخت هزینه های مربوط به ساخت ملک موافقت می کند. باید گفت که سازنده در چنین موقعیتی باید متعهد شود تا زمانی که خانه را به مالک تحویل می دهد، یک مسکن برای اقامت صاحب ملک تهیه کند و اجاره آن را بپردازد.

نکات قابل توجه در قرارداد مشارکت در ساخت

مسلما عقد چنین قراردادی برای طرفین استرس آور خواهد بود، چراکه هریک از طرفین نگران است که اگر طرف مقابل به وظیفه خود عمل نکند چه اتفاقی می افتد. البته اگر شما به نکاتی که در ادامه اشاره می شود توجه کنید، می توانید روند مربوط به پروژه را بدون نگرانی پیگیری کنید.

1. تنظیم قرارداد در دفاتر رسمی

از مهم ترین نکاتی که باید در قرارداد مشارکت در ساخت بدانید این است که چنین قراردادی را حتما در دفاتر رسمی ثبت کنید؛ چراکه می توان وظایف طرفین را به طور دقیق معین کرد و در صورتی که یکی از طرفین به قرارداد عمل نکند، امکان پیگیری به صورت قانونی وجود دارد.

2. احراز هویت طرفین قرارداد

از دیگر کارهایی که باید انجام شود و بی توجهی به آن می تواند در ادامه مشکلات بسیاری را به همراه داشته باشد، احراز هویت طرفین قرارداد است. شما باید با توجه به جایگاه خود که مالک یا سازنده هستید مدارک معتبری را ارائه دهید و از طرف مقابل خود نیز مدارک اصل و معتبر را درخواست کنید. دقت داشته باشید که اگر چنین کاری نکنید، شک و شبه های شما برطرف نخواهد شد و در ادامه امکان بروز مشکلات مختلف نیز وجود دارد.

3. بررسی پروانه سازنده ملک

اگر شما یک ملک در اختیار دارید و می خواهید که آن را در اختیار یک سازنده قرار دهید تا ملک و آپارتمان جدیدی بسازد، باید توجه داشته باشید که ملک خود را در اختیار هر سازنده ای قرار ندهید. برای آنکه مطمئن شوید سازنده موردنظرتان قابل اطمینان است، بررسی کنید که شخص از سازمان نظام مهندسی و وزارت مسکن، پروانه ساخت دارد یا خیر؛ مسلما فردی که پروانه ساخت دارد برای پیگیری این امور فرد مجاز و مناسبی خواهد بود.

نکاتی که باید در قرارداد مشارکت در ساخت بدانید

4. درج تمام جزئیات

در راستای بررسی نکاتی که باید در قرارداد مشارکت در ساخت بدانید، می توان به درج تمام جزئیات در قرارداد اشاره کرد. این کار جلوی ایجاد هرگونه شک و شبه ای را می گیرد و اجازه می دهد تمام تعهدات به درستی و به ترتیب انجام شود. از جمله جزئیاتی که باید در یک قرارداد مشارکت در ساخت ثبت شود می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آورده تعرفین و میزان سهم هریک
  • اطلاعات دقیق ملک که شامل جزئیاتی چون وضعیت ثبت، متراژ، مکان و … می شود
  • مشخص کردن میزان سود و زیان احتمالی طرفین
  • مشخص کردن بازه زمانی لازم برای انجام هر مرحله از کار

5. مشخص کردن چند داور

در قردادهای مشارکت در ساخت احتمال بروز هر گونه مشکل وجود دارد که این مشکلات می تواند به زمان تنظیم قرارداد، مراحل انجام کار، موقع تحویل پروژه و … مربوط شود. از همین رو توصیه می شود طرفین قرارداد یک یا چند شخص را به عنوان داور انتخاب کنند تا درصورت مواجه با مشکل به این اشخاص مراجعه کنند و مشکل پیش آمده را به بهترین شکل برطرف سازند. البته هردو طرفین باید در انتخاب داور موافق باشند، چراکه در غیر این صورت ممکن است اختلاف نظرهای دیگری نیز پیش آید.

6. تعهدات سازنده برای استفاده از مصالح با کیفیت

از دیگر نکاتی که باید در قرارداد مشارکت در ساخت بدانید و به آن توجه کنید، متعهد شدن سازنده در استفاده از مصالح مرغوب و استاندارد است. این موضوع باید در قرارداد ثبت و شرایط مربوط به عدم رعایت آن نیز مشخص شود. شما می توانید از یک مهندس خبره نیز برای تعیین مصالح بکار رفته در ساختمان کمک بگیرید تا مطمئن شوید که همه چیز اصولی و طبق قرارداد پیش رفته است.

کلام آخر

همانطورکه مطالعه کردید، ما در این مقاله 6 تا از نکاتی که باید در قرارداد مشارکت در ساخت بدانید را بررسی کردیم. اکنون شما می توانید با توجه به این نکات یک قرارداد حرفه ای و بدون مشکل را منعقد کنید و مطمئن باشید که همه چیز به درستی و اصولی پیش خواهد رفت.

 

5/5 - (1 امتیاز)

مهدیه خوشرویی

مهدیه هستم؛ از سال 1398 فعالیت خودمو در نویسندگی شروع کردم و تا به امروز با خواندن و نوشتن مقالات مختلف در حال کسب اطلاعات جدید هستم و امیدوارم بتوانم مطالبی که به دنبال آن هستید را با بهترین کیفیت در اختیارتان قرار دهم 💗

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا