تبلیغات در دادخواه وکالت

طلاق به دلیل عدم تهیه مسکن چگونه است؟ ⚖️【آپدیت 1403】

تبلیغات در دادخواه وکالت

طلاق به دلیل عدم تهیه مسکن یکی از مسائلی است که در دادگاه مطرح می شود. الزام به تهیه مسکن یکی از وظایف مرد به عنوان نفقه است که ما در این مقاله به آن خواهیم پرداخت. در این رابطه مواردی مانند حق حبس و الزام به تهیه مسکن، لایحه دفاعیه الزام به تهیه مسکن، نمونه رای الزام به تهیه مسکن مستقل، تهیه مسکن برای فرزند طلاق و عدم تایید کارشناس در الزام به تمکین مسکن و اثاث مطرح می شوند.

یکی از ضروریات مهم برای شروع زندگی مشترک، مسکن است و با توجه به قانون مدنی تهیه آن بر عهده مرد می باشد. گاهی ممکن است در اوایل ازدواج زوجین مجبور شوند که در منزل دیگران ساکن شوند و یا به طور مشترک با افراد دیگر در یک خانه زندگی کنند. زن این حق را دارد که نخواهد در یک منزل مشترک با دیگران زندگی کند و به همین علت درخواست طلاق دهد! این نوع طلاق از طرف زن مطرح می شود. نمی توان گفت که این روش سریعترین راه طلاق برای زنان است؛ اما در مدت زمان کوتاهی توسط دادگاه درخواست زن بررسی می شود.

همانطور که می دانید در قانون پرداخت نفقه بر عهده مرد است و تهیه مسکن را نیز می توان مصداق بارز نفقه دانست. ممکن است زن از شرایط منزلی که مرد تهیه کرده است ناراضی باشد و تمایل داشته باشد که در منزلی غیر مشترک و در شان خود زندگی کند؛ ما در صورتی که منزل به گونه ای باشد که با شئونات زن در تضاد نباشد، مرد می تواند در دادگاه درخواست خود را مبنی بر الزام به تمکین ارائه نماید. در صورتی که در این خصوص سوالاتی دارید بهتر است با وکیل مشورت کنید.

ثبت درخواست طلاق به دلیل عدم تهیه مسکن امکان پذیر است؟

همانطور که ذکر شد یکی از انواع طلاق این است که خانه ای در شان زن برای وی از طرف مرد فراهم نشده باشد، زن بتواند درخواست طلاق ارائه دهد. این نوع طلاق از طرف زن محسوب می شود و به دلیل عدم تهیه مسکن صورت می گیرد.

باید گفت که طلاق به دلیل عدم تهیه مسکن امکان پذیر است و زن می تواند به همین دلیل درخواست خود را به دادگاه ارائه دهد و مرد را محکوم کند. مرد در این صورت باید در این خصوص اقدامات لازم را انجام دهد و مسکن مورد نیاز را تهیه کند. در صورت عدم تهیه مسکن این حق برای زن در نظر گرفته شده است که بر اساس حقوق دوازده گانه بتواند درخواست طلاق ارائه دهد.

در صورت عدم تهیه مسکن و ثبت شکایت از طرف زن، مزد الزام به تهیه مسکن خواهد داشت. گاهی اوقات مرد از تهیه مسکن مناسب برای زندگی امتناع می کند و همین زمینه را برای اعتراض زن فراهم می کند. به دنبال این اعتراض، قانون به صورت جدی به این مسئله خواهد پرداخت و در صورت عدم تهیه مسکن، حق طلاق برای زن نیز وجود دارد. ما در مقاله اگر زن درخواست طلاق کند مهریه تعلق میگیرد، به بحث پرداخت حقوق مالی زن پرداخته ایم.

ثبت درخواست طلاق به دلیل عدم تهیه مسکن امکان پذیر است؟

شرایط مسکن زوجه

در ادامه بحث طلاق به دلیل عدم تهیه مسکن توسط زوج باید به این مورد اشاره شود که خانه ای که توسط مرد تهیه می شود، باید دارای چه شرایطی باشد تا مورد قبول واقع شود. همانطور که گفته شد مسکن باید شرایط مناسبی داشته باشد و به اصطلاح در شان زوجه باشد و بتواند مشابه شرایط زندگی زن در خانه پدری باشد. حتی تهیه مسکن در یک شهر دورافتاده یا عدم تهیه امکانات برای مسکن تهیه شده نیز می تواند دلیلی برای شکایت زن و درخواست طلاق باشد!

در صورتی که مسکن شرایط ذکرشده را دارا باشد، زوجه می تواند شکایت خود را به دادگاه ارائه دهد. در این صورت دادگاه باید مددکار خود را برای بررسی شرایط مسکن به محل اعزام کند. بعد از بررسی در این خصوص، حکم نهایی توسط دادگاه صادر خواهد شد. حکم اغلب با این عنوان ارائه می شود که مسکن باید توسط زوج تهیه شود و مرد نیز باید برای جلوگیری از حکم طلاق این کار را انجام دهد. به دلیل بالا رفتن قیمت مسکن، امروزه برخی از طلاق ها از طرف زنان به دلیل عدم تهیه مسکن می باشد!

مجازات تهیه نکردن مسکن برای زوجه

همانطور که ذکر شد امکان طلاق به دلیل عدم تهیه مسکن نیز وجود دارد. در این راستا این سوال مطرح می شود که مجازات تهیه نکردن مسکن برای زوجه چیست و ما در این بخش به این پرسش پاسخ خواهیم داد.

در صورت عدم تهیه مسکن توسط مرد، ممکن است زوجه از حق حبس استفاده نماید؛ چراکه تهیه مسکن بر اساس قانون به عهده مرد است و عدم انجام آن نیز موجب می شود که زوجه از این حقوق قانونی خود برخودار باشد. حق حبس با توجه به شرایط طرفین به آن ها داده می شود؛ به عنوان مثال اگر زوج نتواند مسکن مناسب تهیه کند، زوجه می از این حق خود استفاده کند. با اخذ حق حبس، مرد باید به وظایف قانونی خود عمل نماید. این مبحث حقوقی در قانون از حساسیت بالایی برخوردار می باشد و کاملا بستگی به نحوه عملکرد زوجین در عمل به تعهداتشان دارد.

مجازات تهیه نکردن مسکن برای زوجه به گونه ای است که وی می تواند نسبت به مطرح کردن درخواست کیفری نفقه اقدام کند. با این کار امکان دریافت گواهی عدم امکان تمکین وجود دارد. در این صورت ممکن است مجازاتی مانند حبس زوج نیز در پرونده پیش بینی شود؛ که این مورد با توجه به نوع پرونده و شرایط زوجین متفاوت می باشد. در خصوص بحث مهریه نیز باید با وکیل مشورت شود. مواردی مانند مهریه زن در صورت عدم تمکین در مقالات جداگانه مورد بررسی قرار گرفته اند.

مجازات تهیه نکردن مسکن برای زوجه

حکم سکونت در منزل پدر شوهر چیست؟

در اوایل ازدواج گاهی ممکن است که مرد امکان تهیه مسکن را نداشته باشد و زن را مجبور کند که در خانه پدرش سکونت داشته باشد. این سکونت می تواند موقتی باشد و بعد از رسیدن به ثبات اقتصادی، زوجین به منزل خود نقل مکان کنند. معمولا چنین مواردی باید با مشورت بین دو طرف و به صورت مشترکی تصمیم گیری شوند. شان زن باید هر مدت زمانی که در خانه پدری مرد باشد، حفظ شود. در غیر این صورت زن می تواند از مرد درخواست کند که مسکن مستقل تهیه کند. این مورد نیز می تواند منجر به طلاق به دلیل عدم تهیه مسکن شود.

کلام آخر

ما در این مقاله در خصوص طلاق به دلیل عدم تهیه مسکن مطالبی را بیان کردیم. در این خصوص باید گفت که تهیه مسکن یکی از وظایف مرد می باشد. با توجه به اینکه در قانون حق طلاق با مرد است، باید گفت که زن می تواند در صورت عدم تهیه مسکن از طرف مرد، طلاق بگیرد! البته این مورد توسط دادگاه بررسی می شود و مرد ملزم به تهیه مسکن می شود. در صورت عدم تامین، زن می تواند درخواست طلاق بدهد.

3/5 - (2 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم و در حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت دادخواه وکالت در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا