تبلیغات در دادخواه وکالت

آیا مهریه زن در صورت عدم تمکین به او تعلق میگیرد؟

تبلیغات در دادخواه وکالت

آیا مهریه زن در صورت عدم تمکین به او تعلق میگیرد سوالی است که ما در این خصوص در این مطلب صحبت خواهیم کرد. در این رابطه مواردی مانند در چه صورت به زن مهریه تعلق نمی گیرد، شرایط طلاق در صورت عدم تمکین زن، مجازات عدم تمکین زن از شوهر، مدت زمان عدم تمکین زن و راههای اثبات عدم تمکین زن مطرح می شوند.

به موجب بستن عقد و نکاح بین زوج و زوجه، محرمیت بین وی ایجاد می شود. در نتیجه برای دو طرف تکالیفی در این خصوص مشخص شده است. علاوه بر اینکه این تکالیف در شرع و اخلاق باید رعایت شوند، از نظر قانونی نیز باید از طرف زن و مرد انجام شوند.

مردان در هنگام عقد نکاح این وظیفه را بر عهده دارند که مهریه زن را پرداخت کنند. عدم پرداخت آن می تواند ضمانت اجرای قانونی را برای مرد در پی داشته باشد. در مقابل تمکین از شوهر نیز یکی از وظایف زن است که باید به آن عمل کند و بابت آن نفقه پرداخت می شود.

این سوال همواره مطرح است که آیا بین مهریه و تمکین زن ارتباطی وجود دارد و اینکه در صورت عدم تمکین زوجه، مهریه نیز باید پرداخت شود؟ از این رو ما در این مطلب قصد داریم در این خصوص مواردی را بیان کنیم. در صورت داشتن چنین مشکلی می توانید از طریق مشورت با وکیل، راهنمایی مورد نیاز را دریافت کنید.

قانون پرداخت مهریه زن

به منظور پاسخ به سوال اینکه آیا مهریه زن در صورت عدم تمکین به او تعلق میگیرد، باید در خصوص قانون پرداخت مهریه زن مطالبی ذکر شود. در ماده های 1078 تا 1101 در قانونی مدنی، در طی 24 ماده به موضوع مهریه زن اشاره‌شده‌است. به محض اینکه عقد نکاح جاری شود، زن به عنوان مالک مهریه شناخته می شود و این توانایی را دارد که هر نوع تصرفی در آن انجام دهد. باید گفت که در این رابطه تفاوتی ندارد که عقد موقت یا دائم باشد. با توجه به اینکه در همان لحظه اول مهریه به وی تعلق می گیرد، می توان در همان لحظه نیز آن را مطالبه کند. مهریه در طلاق توافقی دارای شرایط مختص به خود است که ممکن است از طرف زن بخشیده شود.

قانون پرداخت مهریه زن

وضعیت مهریه زن در صورت عدم تمکین به چه صورت است؟

در ادامه بحث اینکه آیا مهریه زن در صورت عدم تمکین به او تعلق میگیرد، در این بخش قصد داریم به مهریه زن در صورت عدم تمکین اشاره کنیم. همانطور که ذکر شد هنگامی که زن و مرد ازدواج می کنند و عقد نکاح بین آنها جاری می شود باید در مقابل یکدیگر به وظایف خود عمل کنند. این تکالیف در قانون حمایت از خانواده نیز ذکر شده اند و برای فرد الزام قانونی دارند. لزوم تمکین زن از شوهر نیز یکی از این قوانین است که می تواند در دادگاه مورد بررسی قرار بگیرد.

منظور از تمکین از شوهر این است که زن اموری را در زندگی مشترک بپذیرد و با شوهر خود حسن معاشرت داشته باشد. مرد نیز در مقابل موظف است در این خصوص به وی نفقه پرداخت کند و مخارج زندگی وی را بر عهده بگیرد. حال این سوال مطرح می شود که آیا مهریه زن در صورت عدم تمکین به او تعلق میگیرد یا نه!

وضعیت مهریه زن در صورت عدم تمکین به چه صورت است؟

عدم تمکین و دریافت مهریه

با توجه به اینکه در قانون مهریه زن بیان شد، زن از زمان خوانده شدن خطبه عقد مالک مهریه است و استحقاق دریافت مهریه را دارد. در نتیجه هیچ موضوعی نمی تواند موجب ایجاد خلل بر دریافت مهریه شود. به همین دلیل در صورت عدم تمکین نیز این حق از وی سلب نمی شود و می تواند مهریه خود را دریافت کند. در این حالت تنها امکان پرداخت نفقه وجود ندارد که این مورد در دادگاه بررسی می شود. اینکه برای گرفتن مهریه از کجا شروع کنیم در مقاله ای جداگانه بررسی شده‌است.

کلام آخر

ما در این مقاله در خصوص اینکه آیا مهریه زن در صورت عدم تمکین به او تعلق میگیرد، به مطالبی اشاره کردیم. همانطور که می دانید مهریه یکی از حقوق قانونی زن است و در این رابطه هیچ موردی نمی تواند موجب عدم پرداخت مهریه به وی شود؛ حتی در صورت عدم تمکین نیز تنها نفقه وی قطع می شود و مالکیت وی بر مهریه نقض نمی شود. به همین دلیل باید گفت که این حق قانونی زن به هیچ عنوان از وی سلب نمی شود و باید توسط مرد پرداخت شود. تنها در صورت بخشش مهریه این موضوع امکان پذیر است که مرد به زن مهریه پرداخت نکند.

5/5 - (1 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم و در حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت دادخواه وکالت در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا