تبلیغات در دادخواه وکالت

مهریه در طلاق توافقی

تبلیغات در دادخواه وکالت

مهریه در طلاق توافقی را در این مقاله مورد بررسی قرار خواهیم داد. در این خصوص اغلب مواردی مانند در چه شرایطی مهریه به زن تعلق نمیگیرد، در طلاق چه چیزهایی به زن تعلق میگیرد، تنصیف اموال در طلاق، وکالت در طلاق، آیا زن بعد از بخشیدن مهریه میتواند باز مطالبه کند و حق طلاق زن در اسلام مطرح می شوند.

همانطور که از نام طلاق توافقی مشخص است، این عمل تنها در صورت توافق کامل زن و شوهر در تمامی مسائل مالی و غیر مالی صورت می گیرد. اگر اختلافی بین طرفین باشد این نوع طلاق سرانجامی ندارد! بحث پرداخت مهریه در طلاق توافقی یکی از موضوعاتی است که همواره مطرح می شود. باید گفت که در طلاق توافقی طرفین باید در خصوص تمامی مسائل مالی مانند مهریه توافق داشته باشند. ممکن است این دو توافق کنند که مرد مهریه پرداخت کند و یا زن مهریه خود را ببخشد تا حکم طلاق جاری شود.

باید در خصوص مهریه در این حالت به یک نکته اشاره کرد؛ اینکه مهریه به صورت سکه در سند ازدواج ثبت می شود اما هنگامی که زن در طلاق توافقی مهریه خود را طلب کند و این موضوع مورد تایید طرفین باشد، این امکان وجود دارد که وجه نقد به جای آن پرداخت شود.

در این خصوص اغلب قسط بندی صورت می گیرد و محدودیتی در این مورد وجود نخواهد داشت. حتی این امکان وجود دارد که  با توافق طرفین به جای مهریه ملک به زوجه منتقل شود. بهتر است در صورت وجود پرسشی در این رابطه، با وکیل باتجربه طلاق مشورت کنید.

شرط پرداخت مهریه در طلاق توافقی

همانطور که در بحث مهریه در طلاق توافقی ذکر شد، زوج می تواند به جای سکه برای مهریه، به شیوه های دیگری آن را پرداخت کند. گاهی این مورد پیش می آید که زوج چک یا سفته ای را در اختیار زوجه قرار داده است که بعد از طلاق توافقی توسط وی وصول شود. در صورت عدم وصول چک و نداشتن موجودی، زوجه می تواند با توجه به مدارکی که در این خصوص وجود دارد به دادگاه مراجعه کند. در این صورت حتی امکان توقیف اموال و حکم جلب نیز وجود دارد!

باید گفت که ازدواج مجدد زوجه نمی تواند موجب شود که مهریه توسط زوج پرداخت نشود و باید بر اساس توافقی که صورت گرفته است، مهریه در زمان مقرر پرداخت شود. گاهی قبوض اقساطی توسط دفترخانه صادر می شوند و مرد آنها را پرداخت نمی کند. با توجه به این مورد زن می تواند به دفتر طلاق، اجراییه را دریافت کند.

در ماده 22 قانون حمایت از خانواده ذکر شده است که تنها 110 سکه بهار آزادی از مهریه (یا معادل آن) قابل پرداخت است. فرقی ندارد که طلاق توافقی باشد و یا بر سر مهریه توافق صورت نگرفته باشد. در هر صورت باید سکه یا معادل آن به صورت اقساط پرداخت شود. در صورت عدم پرداخت نیز امکان جلب وجود دارد.

شرط پرداخت مهریه در طلاق توافقی

مهریه اقساطی در طلاق توافقی

همانطور که ذکر شد مهریه در طلاق توافقی نیز قابل دریافت است و این بستگی به توافق و نظر طرفین دارد. در خصوص مهریه اقساطی در طلاق توافقی باید به چند نکته اشاره شود که عبارتند از:

  • موکول شدن بخشی از مهریه به بعد از طلاق توافقی یا ازدواج مجدد زوجه نمی تواند مانع استحقاق دریافت مهریه توسط وی شود. در هر صورت زوج موظف به پرداخت به موقع مهریه می باشد و درصورت عدم پرداخت جریمه برای وی در نظر گرفته می شود.
  • ضمانت اجرای جلب در صورت عدم پرداخت مهریه در طلاق توافقی وجود دارد که در این صورت اگر اقساط به موقع پرداخت نشوند، زوجه می تواند اقدام قانونی در این خصوص داشته باشد.
  • در صورت عدم پرداخت اقساط بعد از طلاق توافقی امکان ممنوع الخروج کردن زوج توسط زوجه وجود دارد.
  • اگر زوج ادعایی داشته باشد مبنی بر عدم توانایی پرداخت مهریه، این امکان وجود ندارد که اقساط تغییر کند یا تعدیل در دادخواست صورت بگیرد!
  • نپرداختن اقساط مهریه بالای 110 سکه موجب امکان جلب زوج نمی شود حتی اگر هر دو طرف در این حوزه توافق کرده باشند!

زوجین می توانند در طلاق توافقی روی پرداخت مهریه توافق داشته باشند. مثلا توافق کنند که مهریه بخشیده شود یا به صورت کامل پرداخت شود. گاهی نیز امکان پرداخت اقساطی مهریه در طلاق فراهم می شود. در این صورت بعد از طلاق توافقی باید زوج اقساط را در زمان مشخصی پرداخت کند. این توافق در دفاتر رسمی به صورت قانونی ثبت می شود و در صورت عدم پرداخت مهریه می تواند مسئولیت های حقوقی برای مرد در پی داشته باشد. به همین دلیل در صورت عدم پرداخت مهریه توسط مرد، امکان جلب وی نیز بر اساس قانون وجود دارد.

مشاوره حقوقی در خصوص مهریه در طلاق توافقی

دریافت مشاوره حقوقی و گرفتن وکیل در خصوص مهریه در طلاق امری مرسوم است. بسیاری از زوجین در هنگام جاری شدن طلاق با یکدیگر توافق می کنند که مهریه توسط مرد پرداخت شود؛ اما بعد از مدتی این امکان وجود دارد که مرد اقساط مهریه را پرداخت نکند که در این صورت زن با مشکل مواجه می شود و می تواند شکایت کند.

مشورت با وکیل طلاق می تواند به زن کمک کند که بتواند حق خود را دریافت کند. پرونده های بسیار زیادی در این خصوص به وکلا سپرده می شوند که بیشتر آنها موفقیت آمیز هستند؛ چراکه وکیل با مسائل حقوقی آشنا می باشد و در این خصوص می تواند عملکرد بهتری برای احقاق حق موکل خود داشته باشد. اینکه در طلاق توافقی چه چیزهایی به زن تعلق می گیرد در مقاله جداگانه ذکر شده اند.

مشاوره حقوقی در خصوص مهریه در طلاق توافقی

 

کلام آخر

در این مقاله در خصوص مهریه در طلاق توافقی مطالبی را بیان کردیم. در طلاق توافقی زوجین می توانند بر سر مسائل مالی و غیر مالی توافق داشته باشند و این توافق را به صورت رسمی در دفترخانه به ثبت برسانند. پرداخت مهریه یا بخشش آن نیز به دو طرف بستگی دارد.

اگر هر دو طرف توافق کنند که مهریه توسط مرد به صورت سکه یا معادل آن پرداخت شود و برای آن اقساط هم در نظر گرفته شود، باید در موعد مقرر قسط ها به صورت منظم پرداخت شوند. در این صورت ازدواج مجدد زوجه نیز نمی تواند مانع از پرداخت مهریه شود و مرد موظف است بر اساس توافق صورت گرفته، مهریه را پرداخت کند.

5/5 - (2 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم و در حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت دادخواه وکالت در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا