تبلیغات در دادخواه وکالت

مجازات ازدواج مجدد بدون اجازه همسر اول

تبلیغات در دادخواه وکالت

برای مردان شیعه داشتن چهار همسر عقدی و چندین همسر صیغه ای امکان پذیر است، مشروط بر اینکه مرد بتواند در بین همسران خود رفاه عاطفی و رفاه مالی را برقرار سازد، اگر مردی نتواند در بین همسران خود عدالت را اجراء کند از نظر شرعی مسئول است. اما مجازات ازدواج مجدد بدون اجازه همسر اول چیست؟ مجازات های مختلفی برای ازدواج مجدد بدون اجازه همسر در قوانین قدیمی و جدید تعیین شده اند، در ادامه این مطلب قصد داریم به بررسی انواع قوانین مدنی در رابطه با مجازات ازدواج مجدد بدون اجازه همسر اول بپردازیم.

مجازات ازدواج مجدد بدون اجازه همسر اول چیست؟

مرد برای انجام ازدواج مجدد و ثبت ازدواج مجدد به اجازه همسر اول خود نیازمند است، در صورتی که مرد برای انجام ازدواج مجدد از همسر اول خود اجازه نگیرد مرتکب جرم می شود. مطابق با ماده 16 قانون حمایت از خانواده در صورت داشتن شرایط زیر مرد می تواند بدون اجازه همسر اول خود اقدام به ازدواج مجدد کند:

  1. اعلام رضایت از سوی همسر اول
  2. همسر اول قدرت ایفای وظایف زناشویی را نداشته باشد.
  3. عدم تمکین زن از شوهر
  4. مبتلا شدن زن به امراض صعب العلاج
  5. مبتلا شدن زن به جنون
  6. محکوم شدن زن به حبس بیشتر از 6 ماه
  7. مبتلا شدن زن به اعتیاد مضر
  8. ترک زندگی مشترک از سمت زن
  9. مفقودالاثر شدن همسر
  10. عقیم بودن همسر

با توجه به شرایط ذکر شده مرد نمی تواند ازدواج مجدد کند، تنها در صورتی ازدواج مجدد برای وی امکان پذیر است که رضایت همسر اول خود را بگیرد، اگر همسر اول اجازه ازدواج مجدد را صادر نکرد، مرد باید یکی از شرایط مذکور را داشته باشد و شرایط خود را در دادگاه ثابت کند، بعد از اثبات شرایط، برای مرد از سوی دادگاه مجوز ازدواج مجدد صادر می شود.

مجازات ازدواج مجدد بدون اجازه همسر اول چیست؟

مجازات ازدواج مجدد بدون اجازه همسر اول در قانون مدنی

در قوانین مدنی و قوانین حمایت از خانواده به این موضوع اشاره شده است که مرد بدون اینکه همسر اولش را طلاق دهد یا بدون داشتن اجازه رسمی و قانونی از همسر اولش اجازه ازدواج مجدد را ندارد. ازدواج مجدد مرد بدون اذن همسر اول از نظر شرعی صحیح می باشد، ولی از لحاظ قانونی برای وی مجازات هایی تعیین شده است.

مجازات ازدواج مجدد بدون اجازه همسر اول از نظر قانونی این است که، همسر اول وی می تواند به دلیل ایجاد عسر و حرج ناشی از ازدواج مجدد، از شوهرش جدا شود، در صورت مواجه با این مشکل زن برای اخذ طلاق نیاز به کسب اجازه از شوهرش را ندارد. برای اخذ طلاق زن باید دادخواست صدور حکم طلاق را ثبت کند و با اثبات ازدواج مجدد شوهرش از وی جدا شود.

مطابق با ماده 56 قانون حمایت از خانواده می توان گفت مجازات ازدواج مجدد بدون اجازه همسر اول عبارتند از: ” هر سر دفتر رسمی که بدون دریافت اجازه همسر اول اقدام به صدور و تجویز ازدواج مجدد کند، از اشتغال به سردفتری محروم می شود و علاوه بر این محکوم خواهد شد.” مطابق با قانون مذکور هر مردی که بدون اجازه همسر اولش، همسر دوم را اختیار کند نمی توان ازدواج مجدد خود را به ثبت قانونی برساند زیرا به دفاتر اسناد رسمی اجازه ثبت ازدواج مجدد داده نشده است.

مجازات ازدواج مجدد بدون اجازه همسر اول مطابق با ماده 49 قانون حمایت از خانواده عبارتند از:

اگر مردی بدون اجازه همسر اول خود اقدام به ازدواج مجدد دائم کند و بعد از گذشت یک ماه، از ثبت ازدواج در دفاتر اسناد رسمی خودداری نماید، ضمن پرداخت جزای نقدی به حبس تعزیری درجه هفت و الزام ثبت ازدواج مجدد محکوم می شود.

مجازات ازدواج مجدد بدون اجازه همسر اول مطابق با ماده 17 قانون حمایت از خانواده عبارتند از:

هرگاه مردی با وجود داشتن همسر، بدون اجازه از وی و دادگاه، اقدام به ازدواج مجدد کند، وی به حبس از 6 ماه تا 1 سال محکوم می شود. این مجازات همچنین برای سردفتر ازدواج، عاقد و زن دوم که از ازدواج سابق مرد مطلع بودند در نظر گرفته می شود.

در قوانین جدید حرفی از مجازات ازدواج مجدد بدون اجازه همسر اول بیان نشده است، مطابق با قوانین جدید سردفتران از ثبت ازدواج مجدد مرد بدون حکم اجازه از همسر اول منع شده اند. در نتیجه می توان گفت مطابق با قوانین جدید حمایت از خانواده ازدواج مجدد از سوی مرد جرم نیست، تنها در صورتی که قاضی قوانین قدیمی را مرجع قرار دهد، ازدواج مجدد جرم خواهد بود و مرد مطابق با قوانین مجازات می شود.

عواقب انجام ازدواج مجدد بدون اجازه همسر اول چیست؟

اگر مرد بدون اجازه از همسر اول اقدام به ازدواج مجدد کند ممکن است مشکلات مختلفی برای وی پیش بیاید که این مشکلات عبارتند از:

  1. احتمال درخواست طلاق از سمت همسر اول
  2. احتمال درخواست مهریه از سمت همسر اول
  3. عدم امکان ثبت عقد موقت یا عقد دائم در دفاتر اسناد رسمی
  4. مشکلات قانونی ناشی از عدم ثبت نکاح که این مشکلات موجب تعیین مجازات ازدواج مجدد بدون اجازه همسر اول می شوند. مجازاتی که برای مرد در نظر گرفته می شوند جریمه نقدی همراه با 6 ماه تا 1 سال حبس است.

روش هایی برای اثبات ازدواج مجدد مرد

مرد بدون اجازه همسر اول یا دادگاه نمی تواند اقدام به ازدواج مجدد کند، علاوه بر این ثبت ازدواج مجدد در دفاتر اسناد رسمی بدون اجازه همسر اول و دادگاه امکان پذیر نیست. در نتیجه ثابت کردن ازدواج مجدد مرد کار دشواری می باشد، زن می تواند برای اثبات ازدواج مجدد همسرش از روش های زیر استفاده کند:

  1. ارائه صیغه نامه دستی و محضری نشده به دادگاه
  2. شهادت شهود
  3. اقرار شوهرش
  4. گزارش پلیس ( پلیس می تواند شوهر را همراه با زن دوم دستگیر کند و گزارش ازدواج مجدد را به همسر اول ارائه دهد.)

اگر زن بتواند ازدواج مجدد دائم یا موقت همسر خود را در دادگاه ثابت کند، حق طلاق برای وی صادر می شود و زن می تواند تمام حق و حقوق خود اعم از مهریه، نفقه و… را از مرد بگیرد و یک طرفه و به کمک حکم دادگاه از شوهر خود جدا شود. برای اثبات ازدواج مجدد شوهر، زن بهتر است از یک وکیل خانواده باتجربه و متخصص مشاوره لازم را دریافت کند.

روش هایی برای اثبات ازدواج مجدد مرد

کلام آخر

همانطور که در این مطلب مطالعه کردید انواع مجازات های مختلف برای ازدواج مجدد مرد بدون اجازه از همسر اول در نظر گرفته شده است. خانم ها می توانند با کسب اطلاعات لازم در زمینه مجازات ازدواج مجدد بدون اجازه همسر اول، در صورت مواجه با این مشکل حق و حقوق خود را به صورت کامل بگیرند و همسر خود را در دادگاه خانواده محکوم کنند.

4/5 - (2 امتیاز)

ندا خوشرو

سلام ندا خوشرو هستم، از سال ۱۳۹۴ فعالیت مو در حوزه نویسندگی و تولید محتوای متنی یونیک شروع کردم، به حرفه تولید محتوا علاقه زیادی دارم و همواره سعی بر افزایش اطلاعاتم در زمینه سئو و تولید محتوا یونیک دارم، امیدوارم بتوانم در این وب سایت مطالب مفید و با بهترین کیفیت را در اختیار شما عزیزان قرار دهم☘️💚

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا