تبلیغات در دادخواه وکالت

آزمایش پزشکی قانونی برای طلاق چگونه است؟ ⚖️【آپدیت آخر】

تبلیغات در دادخواه وکالت

زوجین هنگام طلاق باید یک سری آزمایشات انجام دهند تا در هنگام مراجعه به دادگاه جواب آن را ارائه کنند. آزمایش پزشکی قانونی برای طلاق اغلب مربوط به زنان است و تنها با وجود آن امکان صدور حکم طلاق وجود دارد. در روند طلاق انواع گواهی مانند بکارت و عدم بارداری از زوجه دریافت می شوند. در صورتی که در این خصوص نیاز به مشاوره دارید می توانید با بهترین وکیل طلاق در کرج مشورت کنید.

آزمایش پزشکی قانونی برای طلاق چیست؟

آزمایشات پزشکی در هنگام طلاق بر اساس قانون باید از طریق پزشکی قانونی انجام شوند. این آزمایشات بیشتر مربوط به خانم هستند و معمولا آزمایشاتی مانند تست بارداری و سلامت بکارت از ضروریات آن محسوب می شوند. به طور قانونی امکان طلاق در هنگام بارداری زن نیز وجود دارد؛ اما این موضوع باید به صورت یک گواهی پزشکی قانونی باید مشخص باشد. در این رابطه می توانید با بهترین وکیل کرج مشورت نمایید.

آزمایش پزشکی قانونی برای طلاق بدین منظور انجام می شود که بارداری و وضعیت بکارت زن مشخص شود. در صورت باردار بودن زن باید قبل از اینکه طلاق به صورت قانونی ثبت شود، حقوق فرزند به صورت کامل مشخص گردد. همچنین برخی از زنان این مورد را مطرح می کنند که باکره هستند و به همین دلیل باید آزمایش بکارت نیز به دادگاه ارائه شود. اگر زن باکره باشد وی تنها مستحق دریافت نصف مهریه خود است. بر اساس قانون هنگامی که زوجه در دوران قاعدگی به سر می برد امکان طلاق وجود ندارد.

علاوه بر آزمایشاتی مانند بارداری، بکارت و … برخی از آزمایشات نیز برای اثبات ضرب و جرح توسط پزشکی قانونی انجام می شوند. در صورتی که زوجه مدعی شود که به دلیل ضرب و شتم از طرف همسر قصد طلاق را دارد، باید گواهی پزشکی برای اثبات این ادعا از طرف پزشکی قانونی ارائه دهد. معاینه مردان در پزشک قانونی برای طلاق به این دلیل است که این امکان وجود دارد که زوجه ادعای مشکل جنسی همسر را مطرح کند.

آزمایش پزشکی قانونی برای طلاق چیست؟

علت رفتن به پزشک قانونی برای طلاق

هنگامی که پرونده طلاق در دادگاه مورد بررسی قرار می گیرد برای صدور حکم طلاق نیاز به مدارک مختلفی وجود دارد. علت رفتن به پزشک قانونی برای طلاق نیز انجام برخی از آزمایشاتی است که در بالا نیز به آنها اشاره شد. علت انجام برخی از انواع آزمایش پزشکی قانونی برای طلاق نیز به این دلیل است که حق و حقوق زن و فرزند مشخص شود.

فرق آزمایش پزشکی قانونی در طلاق و فسخ نکاح در چیست؟

برای جدایی زوجین دو شیوه قانونی وجود دارد که می توان به صورت قانونی به زوجیت پایان داد. طلاق و فسخ نکاح این دو روش قانونی هستند که برای هر کدام از آنها باید آزمایش پزشکی قانونی ارائه شود. می توان گفت که بین آزمایش پزشکی قانونی برای طلاق و فسخ نکاح تفاوتی وجود ندارد. درواقع برای هر کدام از آن ها باید گواهی هایی مانند عدم بارداری اخذ شوند؛ البته باید به این مورد اشاره شود که در فسخ نکاح موضوع عیوب زوجین مطرح می شود. از این رو باید آزمایشات جنسی زوجین انجام شوند.

اغلب در مواردی مانند فسخ نکاح که موضوعات جنسی مد نظر هستند، آقایان آزمایشات پزشکی قانونی را باید انجام دهند. در این حالت معمولا موضوع مشکل جنسی همسر مطرح می شود که باید از طریق گواهی پزشکی قانونی اثبات شود.

معاینه زنان در پزشک قانونی برای طلاق

با توجه به اینکه معمولا آزمایش پزشکی قانونی برای طلاق بیشتر از طرف زنان باید انجام شود، باید در این خصوص به صورت تخصصی تری صحبت شود. معاینه زنان در پزشک قانونی برای طلاق به شرح زیر می باشند:

  • معاینه زنان برای تست بکارت پزشکی قانونی
  • معاینه پزشکی در خصوص اثبات برقراری رابطه با همسر در نواحی مقعدی
  • معاینه زن در رابطه با بارداری
  • انجام آزمایشات مربوط به ناباروری
  • انجام معاینه در رابطه با عیب زن برای مواردی مانند فسخ نکاح
  • انجام معاینه در رابطه با آثار کبودی و ضرب و جرح

باید به این موضوع اشاره شود که برخی از زنان این ادعا را دارند که با همسر خود رابطه جنسی برقرار نکرده اند. به همین دلیل باید گواهی سلامت پرده بکارت را از پزشکی قانونی دریافت کنند. این گواهی برای صدور حکم طلاق از ضروری ترین مدارک محسوب می شود.

علاوه بر مواردی که ذکر شد آزمایشاتی در خصوص ناباروری و نازایی زنان نیز باید انجام شوند؛ چراکه گاهی همسر ادعا دارد که همسرش نازا است و مشکل جنسی دارد. در نتیجه نمی تواند بچه دار شود و با این دلیل قصد جدایی از وی را دارد. به همین دلیل باید گواهی عدم باروری زوجه از پزشکی قانونی اخذ شود.

در خصوص مواردی مانند ضرب و شتم همسر باید گفت که اگر آثار آن روی بدن زوجه باقی باشد از طریق معاینه قابل اثبات است. در صورتی که مدت زمان زیادی از ضرب و شتم گذشته باشد، اثبات آن بسیار دشوار خواهد بود. به همین علت زنان باید بلافاصله بعد از اینکه مورد ضرب و شتم همسر قرار می گیرند، به پزشکی قانونی مراجعه کنند.

معاینه زنان در پزشک قانونی برای طلاق

معاینه مردان در پزشک قانونی برای طلاق

گاهی برای انجام آزمایش پزشکی قانونی برای طلاق باید مردان معاینه شوند. معاینه مردان در پزشک قانونی برای طلاق شامل موارد زیر می باشد:

  • معاینه به منظور اثبات بیماری جنسی و مقاربتی
  • معاینه به دلیل عقیم بودن مرد
  • به دلیل وجود آثار نزاع و درگیری بین زوجین
  • کبودی و ورم در بدن مرد
  • آزمایش مربوط به اثبات عیب جنسی مرد به منظور فسخ نکاح
  • اثبات جنون شوهر

باید گفت که بیشتر آزمایشاتی که مردان باید در هنگام طلاق انجام دهند، در ارتباط به عیوب جنسی یا بیماری های جنسی می باشند. زمانی که زوجین به دلیل این مشکلات قصد جدایی دارند، این آزمایشات باید توسط پزشکی قانونی انجام شوند. همچنین دادگاه مرد را به پزشکی قانونی ارجاع می دهد تا آزمایشات را انجام دهد.

زنان اغلب برای اثبات عسر و حرج که در شروط دوازده گانه ضمن عقد آمده اند، امکان طلاق دارند. به همین دلیل مواردی مانند بیماری جنسی را در دادگاه مطرح می کنند. در نتیجه مرد باید برای اثبات آن گواهی پزشکی قانونی را به دادگاه ارائه دهد.

در شروط ضمن عقد آمده است که در صورت عقیم بودن زوج و عدم امکان بچه دار شدن به مدت 5 سال، زوجه می تواند نسبت به تقاضای طلاق اقدام کند و مرد باید گواهی پزشکی قانون را به دادگاه ارائه دهد.

جواب پزشک قانونی برای طلاق چقدر طول میکشد؟

دریافت گواهی از طریق آزمایش پزشکی قانون برای طلاق ممکن است از چندین روز تا یک هفته به طول بیانجامد. با توجه به دلیل آزمایش و معاینه ممکن است جواب دهی دارای مدت زمان متفاوتی باشد. گاهی معاینات پزشکی نیاز به بررسی های بیشتری توسط پزشک دارند. این مورد می تواند روی زمان ارسال جواب پزشکی قانونی تاثیر بسیار زیادی داشته باشد. اگر بخواهیم به طور تقریبی مدت زمان جواب نهایی آزمایش پزشکی قانونی برای طلاق را ذکر کنیم در حدود 10 الی 14 روز می باشد.

آزمایش پزشکی قانونی برای طلاق توافقی

برخی از افراد تصور می کنند که برای طلاق توافقی نیازی به گواهی پزشکی قانونی نیست؛ در حالی که هنگامی که زوجین قصد دارند به صورت توافقی از یکدیگر جدا شوند نیز باید آزمایش پزشکی قانونی برای طلاق را به دادگاه ارائه دهند. به این علت که باید مشخص شود که زن باردار است یا نه. در صورت بارداری زن و طلاق توافقی، عده تا پایان طلاق در نظر گرفته می شود.

گواهی های الزامی پزشکی قانونی برای طلاق

بر اساس قانون حمایت از خانواده باید در زمان جدایی، آزمایش پزشکی قانونی ارائه شود. برخی از تست های پزشکی قانون را زوجین ملزم هستند که ارائه دهند. می توان گفت که آزمایش پزشکی قانونی برای طلاق اختیاری نیست و باید انجام شود. ما در ادامه به دو آزمایش ضروری برای صدور حکم طلاق اشاره خواهیم کرد.

1. گواهی عدم بارداری پزشکی قانونی

همانطور که می دانید طلاق در زمان بارداری زن امکان پذیر است؛ اما باید بارداری زن در هنگام طلاق با استفاده از برگه پزشکی قانونی تایید شود. در این صورت حق و حقوق فرزند و حضانت آن مشخص می شود. این گواهی الزامی است و حتی در صورت حامله بودن زن مشکلی برای صدور حکم طلاق وجود ندارد. در این رابطه می توانید با بهترین وکیل خانواده در کرج مشورت کنید.

2. گواهی تست بکارت پزشکی قانونی

از آزمایشات ضروری برای صدور حکم طلاق، گواهی سلامت بکارت است. زوجینی که در دوران عقد تصمیم به طلاق دارند با ارائه این گواهی می توانند طلاق بگیرند. با این تست دوشیزگی یا غیر دوشیزه بودن زن مشخص می شود. اگر زن دوشیزه باشد حکم طلاق غیر مدخوله است و زن می تواند نام همسر را از شناسنامه حذف کند. همچنین در صورت باکره بودن مهریه نصف مقدار تعیین شده در عقدنامه خواهد بود.

گواهی تست بکارت پزشکی قانونی

کلام آخر

ما در این مقاله در خصوص آزمایش پزشکی قانونی برای طلاق مطالبی را ذکر کردیم. گاهی زوجین در دوران عقد یا در طی زندگی مشترک تصمیم می گیرند که از یکدیگر جدا شوند. طلاق می تواند از طرف زن، از طرف مرد یا به صورت توافقی انجام شود. در هر صورت باید آزمایشاتی مانند تست بارداری، گواهی بکارت و … به دادگاه ارائه شوند. گاهی نیز مشکلاتی مانند بیماری جنسی مرد مطرح می شود که در این صورت مرد باید معاینه شود. این مورد بیشتر در خصوص فسخ نکاح کاربرد دارد و باید گواهی اثبات آن به دادگاه ارائه شود.

4.7/5 - (4 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم و در حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت دادخواه وکالت در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا