تبلیغات در دادخواه وکالت

نحوه ثبت شکایت در شورای حل اختلاف

تبلیغات در دادخواه وکالت

ثبت شکایت در شورای حل اختلاف برای پرونده های خاصی انجام می شود. هدف از ایجاد شورای حل اختلاف پایان دادن به دعوی از طریق سازش و مسامحه است. وجود این مرکز کمک می کند تا فرآیند رسیدگی به شکایات سریع تر شود و علاوه بر آن اختلافات پیش آمده بین متهم و شاکی برطرف گردد. شکایاتی به این مرکز ارجاع داده می شود که بعد مالی ندارند و اگر هم اختلافات مالی مطرح باشد مبلغی ناچیز است. در این مقاله درصدد هستیم تا این موضوع را به طور مفصل شرح دهیم.

فرق شورای حل اختلاف با دادگاه چیست؟

فرق شورای حل اختلاف با دادگاه جنبه های مختلفی دارد. رسیدگی به شکایات در این دو مرکز از لحاظ موضوع شکوائیه، روند رسیدگی به شکوائیه و هزینه پرداختی کاملا متفاوت است. تفاوت شورای حل اختلاف و دادگاه به شرح زیر است:

  • هر موضوعی را می توان در دادگاه اقامه دعوی کرد ولی شورای حل اختلاف نمی تواند به هر موضوعی رسیدگی کند. دادگاه صلاحیت حکم و رای قطعی برای همه موضوعات مطرح شده را دارد ولی شورای حل اختلاف فقط می تواند در برخی از موضوعات به صورت محدود حکم کند. بعد از ثبت شکایت در شورای حل اختلاف و بررسی های صورت گرفته در این مرکز، نتایج به دادگاه ارائه می شود و سپس دادگاه حکم قطعی و نهایی را خواهد داد.
  • تفاوت دیگر شورای حل اختلاف و دادگاه در روند رسیدگی است. فرآیند پیگیری و رسیدن به نتیجه قطعی در شورا نسبت به دادگاه با سرعت بیشتری انجام می شود؛ زیرا شورای حل اختلاف وابسته به هیچ نوع تشریفات و بوروکراسی اداری نیست. برای ثبت دادخواست در شورای حل اختلاف علاوه بر درخواست کتبی و یا بیان شکوائیه به صورت شفاهی می توان دادخواست را از طریق الکترونیکی ثبت کرد. بیان شفاهی دادخواست به صورت شفاهی برای دادگستری قابل پذیرش نیست.
  • هزینه رسیدگی به دادخواست در دادگاه و شورای حل اختلاف تفاوت دیگر این دو مرکز است. دادگاه بر اساس قانون برای انجام فعالیت های قضایی از افراد هزینه ای در یافت می کند. هزینه های دریافتی دادگستری ثابت نیست و هر ساله با نرخی افزایشی تغیر می کند. برای تعیین هزینه ثبت شکایت در شورای حل اختلاف علاوه بر دانستن تعرفه دادگاه باید نوع دعاوی نیز مشخص گردد.

چه پرونده هایی به شورای حل اختلاف می رود؟

چه پرونده هایی به شورای حل اختلاف می رود؟

ارسال برخی از پرونده ها به شورای حل اختلاف باعث کاهش حجم پرونده ها در دادگاه می شود. شورای حل اختلاف صلاحیت رسیدگی به هر نوع پرونده ای را ندارد. به طور مثال، پرونده های جناحی که یک طرف قاتل و طرف دیگر مقتول است قابل ارائه به شورای حل اختلاف نیستند. کلیه پرونده های حقوقی و مدنی در شورای حل اختلاف قابل پیگیری است.

پرونده هایی نظیر شکایت از مستاجر به دلیل عدم پرداخت اجاره و یا دعاوی که به انحصار وراثت مربوط است ثبت شکایت در شورای حل اختلاف برای این قبیل پرونده ها امکان پذیر است. به علاوه پرونده هایی که در آن جرم هایی قابل گذشت وجود دارد در صلاحدید شورای حل اختلاف قرار دارند.

راجع به نحوه ثبت شکایت در شورای حل اختلاف چه می دانید؟

قبل از این که شکایت در شورای حل اختلاف ثبت شود باید تحقیقات کاملی درباره شورای حل اختلاف انجام داد. با بررسی و تحقیقات مختلف شورایی که صلاحیت کامل جهت پیگیری پرونده را دارد انتخاب کرد. بعد از برگزیدن شورا جهت دریافت فرم یا باید به آن مرکز مراجعه کرد و یا این که از طریق سایت الکترونیکی تمام مواد نوشته شده درون فرم را پر نمود و با پرداخت هزینه، ثبت شکایت در شورای حل اختلاف صورت می گیرد.

بعد از این که دادخواست به ثبت نهایی رسید به دادخواست کننده جهت مراجع به شورا وقت داده می شود. شورای حل اختلاف در شرایطی تشکیل می شود که تمام اعضای آن حضور داشته باشند. برای رسیدگی به برخی از پرونده ها ضرورتی به وجود طرفین دعوا در شورا نیست. در چنین موقعیتی اعضا با بررسی شواهد در دست یا رای نهایی را صادر می کنند و یا گزارش خود را به دادگاه جهت رای نهایی ارسال می کنند.

پرونده بعد از شورای حل اختلاف به کجا می رود؟

برخی از پرونده ها در شورای حل اختلاف به سرانجام می رسند و نیازی نیست که پرونده به مرکز دیگری ارجاع داده شود. پرونده هایی وجود دارد که بعد از ثبت شکایت در شورای حل اختلاف و رسیدگی اعضا به موضوع به نتیجه نهایی نمی رسند. در چنین شرایطی پرونده از شورا به دادگستری ارایه می شود. ارجاع پرونده از شورا به دادگاه به همراه گزارش عملکرد و بررسی شورا بر روی موضوع پرونده است. دادگاه برای حکم نهایی به گزارش ارایه شده توسط شورای حل اختلاف توجه می کند. بنابراین مقصد بعدی پرونده از شورای حل اختلاف دادگستری است.

کلام آخر

ثبت شکایت در شورای حل اختلاف باعث کاهش مراجعه و ترافیک در دادگستری می شود. در این مقاله از دادخواه وکالت نحوه ثبت شکایت، تفاوت دادگاه با شورای حل اختلاف و انواع پرونده هایی قابل بررسی در شورا بیان شد تا شما با علم کامل بر این موضوع اقدامات و کارهای لازم را انجام دهید.

5/5 - (1 امتیاز)

صدیقه السادات پورسعیدی

صدیقه السادات پورسعیدی هستم، کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی، هفت سال هست که در زمینه تولید محتوا و سئو محتوا فعالیت دارم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا