تبلیغات در دادخواه وکالت

طلاق به دلیل بیماری همسر چگونه است؟ ⚖️【آپدیت آخر】

تبلیغات در دادخواه وکالت

بر اساس قوانین حق طلاق با مرد است و زن تنها در موارد خاص می تواند درخواست طلاق دهد. طلاق به دلیل بیماری همسر یکی از این موارد می باشد که در مورد زن و مرد قوانین متفاوتی دارد. بیماری صعب العلاج همسر ممکن است از وسواس فکری گرفته تا سرطان باشد. در هر صورت فسخ نکاح به دلیل بیماری زوج یا زوجه دارای مراحلی است که ما در این مقاله به آن اشاره خواهیم کرد.

روند طلاق به دلیل بیماری همسر به چه صورت است؟

همانطور که ذکر شد در قانون ایران حق طلاق با مرد است؛ به این معنی که وی می تواند با دلایل مختلف مانند بیمار بودن همسر از وی جدا شود. در رابطه با زنان موضوع متفاوت است و طلاق از طرف زن مشروط به دلایل خاص می باشد. علاوه بر مواردی مانند طلاق با وکالت همسر، عسر و حرج نیز به عنوان دلیل طلاق مطرح می شود. طلاق به دلیل بیماری همسر نیز در دادگاه پذیرفته می شود و باید در این رابطه مدرک موثق ارائه شود. در این خصوص بهتر است از ابتدا با بهترین وکیل طلاق تهران مشورت شود.

به دلیل پیچیدگی مسائل حقوقی همواره دریافت مشاوره حقوقی در خصوص مواردی مانند طلاق لازم است؛ چراکه زن نمی تواند به دلیل هر گونه بیماری شوهر از وی طلاق بگیرد! در این رابطه شرایط خاصی باید وجود داشته باشد. به عنوان مثال در مواردی که بیماری همسر شدید باشد و شرایط را برای ادامه زندگی دشوار کند؛ امکان طلاق وجود دارد. در واقع زن به دلیل عسر و حرج ناشی از بیماری همسر درخواست طلاق را ارائه می دهد.

دادگاه بعد از بررسی شرایط زن و تایید عدم توانایی برای ادامه زندگی به دلیل بیماری شوهر، گواهی عدم سازش صادر می کند. باید گفت که فسخ نکاح به دلیل بیماری همسر زمانی انجام می شود که بیماری وی صعب العلاج باشد. لیست بیماری های صعب العلاج پزشکی قانونی برای طلاق شامل مواردی مانند انواع سرطان، جنون، بیماری مقاربتی مانند اچ آی وی(ایدز)، اوتیسم، دیابت، ام اس، بیماری هایی که منجر به پیوند کلیه می شوند و مواردی از این دست می باشد. مقاله درخواست فسخ نکاح به دلیل بیماری صرع یا غش را می توانید در این رابطه مطالعه کنید.

روند طلاق به دلیل بیماری همسر به چه صورت است

زن در چه صورتی می تواند به دلیل بیماری همسر از وی جدا شود؟

هنگامی که در خصوص طلاق به دلیل بیماری همسر صحبت می شود، این سوال مطرح می شود که آیا تفاوتی بین زن و مرد وجود دارد یا نه! باید گفت که با توجه به قوانین اگر مرد بخواهد به دلیل بیماری از زن جدا شود نیازی نیست که اثبات کند که زندگی برای وی دشوار شده است. شوهر می تواند به دلیل بیماری همسر به راحتی گواهی عدم سازش را از دادگاه دریافت کند؛ اما شرایط برای زن متفاوت می باشد. زن در صورتی می تواند به دلیل بیماری از همسر خود جدا شود یکی از شرایط زیر را داشته باشد:

  • با داشتن حق طلاق که به موجب آن زن می تواند بدون نیاز به اثبات بیماری یا عسر و حرج، طلاق از همسر خود جدا شود.
  • طلاق به دلیل بیماری با اثبات عسر و حرج

همانطور که بیان شد عسر و حرج به این مفهوم است که زندگی برای زن به دلیل شرایطی مانند بیماری همسر سخت و غیر قابل تحمل شده است. وی با اثبات همین مورد می تواند گواهی عدم سازش خود را از دادگاه دریافت کند.

در بند پنجم ماده 1130 قانون مدنی آمده است که در صورتی که مرد به بیماری صعب العلاج مبتلا شود به عنوان یکی از مصادیق عسر و حرج برای زن در نظر گرفته می شود. در نتیجه طلاق به دلیل بیماری شوهر در این صورت امکان پذیر است. بیماری همسر می تواند یک مشکل روانی یا جسمی صعب العلاج باشد.

طلاق به دلیل بیماری زن

حال که مطالبی در خصوص طلاق به دلیل بیماری شوهر ارائه کردیم باید در خصوص طلاق به دلیل بیماری زن نیز صحبت کنیم. در برخی مواقع زن به یک بیماری مبتلا می شود و شوهر قصد جدایی از وی را دارد. در نتیجه شوهر می تواند به راحتی درخواست خود را در این زمینه ارائه دهد و گواهی عدم سازش را دریافت کند.

تنها مسئله مهم در خصوص طلاق به دلیل بیماری همسر اگر از طرف مرد باشد، پرداخت حقوق مالی زن می باشد. وی باید حقوق مالی زن مانند نفقه، مهریه و … را به صورت کامل پرداخت کند و از وی جدا شود. می توان گفت که طلاق از طرف مرد نیازی به دلیل موجه ندارد!

در واقع باید گفت که بیمار بودن یا نبودن زن در این رابطه نقش مهمی ایفا نمی کند. در این رابطه تنها پرداخت مهریه و سایر حقوق مالی زن اهمیت دارد و به موجب آن مرد می تواند زن را طلاق دهد. طلاق زن سرطانی یا طلاق به دلیل وسواس فکری از موارد بسیار رایج می باشند و دادگاه با آنها در صورت پرداخت حقوق مالی زن موافقت می کند.

در بیماری های صعب العلاج امکان بهبود و درمان در مدت زمان کوتاه وجود ندارد. زن باید بتواند این مسئله را در دادگاه ثابت کند که این بیماری موجب شده است وی دچار عسر و حرج شود و به همین دلیل درخواست طلاق را به دادگاه ارائه داده است. مواردی مانند نگفتن بیماری قبل از ازدواج نیز می توانند شرایط را برای طلاق فراهم کند.

طلاق به دلیل بیماری زن

دادخواست طلاق به دلیل بیماری زوج

در مواردی که طلاق به دلیل بیماری همسر از طرف زن باشد باید دادخواست با دقت بیشتری تنظیم شود. زنان در این رابطه بهتر است با وکیل مشورت کنند تا دادخواست به بهترین شکل ممکن ارائه شود. عدم اطلاع از تنظیم اصولی دادخواست ممکن است موجب شود که درخواست رد شود!

در دادخواست طلاق به دلیل بیماری زوج، باید توسط زوجه ثابت شود که وی شرایط دشواری برای زندگی دارد و عملا امکان ادامه زندگی با وی وجود ندارد. در واقع وی باید بتواند عسر و حرج خود را به دلیل بیماری صعب العلاج شوهر ثابت کند. بعد از ارائه دادخواست به دادگاه در صورت اثبات عسر و حرج گواهی عدم سازش ارائه می شود و در نتیجه حکم طلاق یک طرفه از طرف زن نیز صادر می شود. بیشتر زنان در این رابطه با وکیل طلاق مشورت می کنند. این موضوع موجب می شود که روند طلاق با سرعت بیشتری طی شود.

آیا به زن مریض مهریه تعلق میگیرد؟

پرداخت حقوقی مالی زن مانند مهریه و نفقه به عهده مرد می باشد. حتی اگر زن مریض باشد نیز مرد باید به صورت کامل مهریه وی را پرداخت کند. اینکه آیا به زن مریض مهریه تعلق میگیرد سوال بسیار رایجی می باشد که پاسخ آن مثبت است. هنگامی که مرد برای طلاق به دلیل بیماری همسر اقدام می کند، باید مهریه وی را کامل پرداخت کند؛ چراکه به زن بیمار نیز مهریه تعلق می گیرد.

کلام آخر

با توجه به اینکه قوانین در خصوص طلاق از طرف زن و مرد متفاوت است، شرایط برای طلاق به دلیل بیماری همسر نیز برای دو طرف فرق دارد. همانطور که در مطلب نیز اشاره شد انواع بیماری های صعب العلاج مانند سرطان و جنون می تواند دلیل محکمی برای طلاق از همسر باشند. در رابطه با طلاق به دلیل بیماری شوهر، زن باید بتواند عسر و حرج خود در زندگی را نیز ثابت کند؛ اما در خصوص طلاق به دلیل بیماری زن، مرد تنها باید مهریه و حقوق مالی زن را پرداخت کند و نیازی به اثبات یا آوردن دلیل نیست.

5/5 - (1 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم و در حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت دادخواه وکالت در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا