تبلیغات در دادخواه وکالت

نحوه تامین خواسته جهیزیه چگونه است؟

تبلیغات در دادخواه وکالت

در این مقاله دادخواه وکالت نحوه تامین خواسته جهیزیه مطرح می شود. جهزیه به اسبابی اشاره دارد که زن همراه خود به خانه شوهر می برد. بعد از این که زندگی زن و شوهر به هر نحوی پایان یافت. زن در جهت گرفتن جهزیه و بردن آن از منزل همسر اقدامات لازم را انجام خواهد داد. مردانی وجود دارد که هویت جهزیه را پذیرفته و جلوی زن سابق خود برای بردن جهزیه را نمی گیرند. در طرف دیگر، مردانی هستند که اسباب را از آن خود دانسته و با زن برای خارج کردن وسایل مخالفت می کنند. گاهی نیز پیش می آید که مرد بدون اجازه زن، تمامی وسایل مربوط به جهزیه را به فروش رسانده باشد. این مورد، صرفا برای خانم هایی رخ داده که همسران آن ها در دام مواد افتاده اند. این کار مرد قابل رسیدگی در دادگاه است. در واقع مسایل مربوط به جهزیه، از دعاوی و شکواییه های مرسومی بوده که می توان در دادگاه شاهد آن بود.

نحوه تامین خواسته جهیزیه چگونه است؟

برای فهم دقیق تر این موضوع، نخست به معنای تامین درخواست جهزیه اشاره می کنیم. همانطور که می دانید، اختلاف زمانی بین درخواست زن برای جهزیه تا موافقت دادگاه و گرفتن حکم تخلیه از منزل همسر، تقریبا زیاد هست. با توجه به وجود احتمالاتی که ممکن است مرد به هر نحوی به جهزیه آسیب برساند، زن درخواست تامین خود را به دادگاه ابلاغ می کند تا طی آن کل وسایل مربوط به جهزیه مهر و موم گردد. در این شرایط مرد دیگر نمی تواند خللی در جهزیه تا زمان حاضر شدن حکم قطعی ایجاد نماید. برای بیان نحوه و چگونگی این کار، باید گفت که به درخواست نیاز هست. زن باید درخواست خود را برای تامین جهزیه به دادگاه ببرد. درخواست تامین می تواند مصادف با درخواست جهزیه، قبل و یا بعد از آن انجام گیرد. البته در برخی موارد می توان در همان دادخواست استراد، درخواست تامین را نیز برای تکمیل کار قید کرد و این مورد را نیز دادگاه خواهد پذیرفت. هنگامی که در پی یک دادخواست تامین جداگانه ای هستید باید دفتر قضا را اولویت اول برای رسیدگی قرار دهید. بعد از ثبت خواسته در دفتر، کارشناس مزبور اقدام فوری جهت ارسال درخواست تامین، به مرکز اصلی را فراهم می کند. بعد از بررسی دادخواست تامین و قبول قاضی مرکز، فرم دادخواست برای همسر زن جهت اطلاع دادن به او فرستاده می شود.

مدارک مورد نیاز در نحوه تامین خواسته جهیزیه چیست؟

برای این که بتوان تامین جهزیه را از دادگاه گرفت داشتن تنها دادخواست نمی تواند کافی باشد بلکه نیاز هست کلیه مدارک به وسیله زن به دادگاه آورده شود. در این مطلب، مدارک را مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهیم:

  • مدرک شناسایی: مدارک مهم هویتی نیاز هست به مرجع رسیدگی نشان داده شود.
  • دفترچه ازدواج: این دفترچه باید به همراه زوج بوده تا روابط قانونی زن و شوهری بین آن ها مشخص گردد.
  • لیست مرقوم جهزیه: بهتر است از تمام  اسباب یا جهزیه لیستی با مشخص کردن ارزش روز آن ها تهیه شود و لیست را در کنار دیگر مدارک به دادگاه آورند.
  • استشهاد: اگر به جهزیه دسترسی وجود ندارد وجود شاهدانی مبنی بر تایید این که جهزیه ای وجود داشته نیاز است.
  • فاکتور وسایل: چنانچه زن در زمانی که جهزیه خود را خریده فاکتور آن ها را نگه داری کرده می تواند به عنوان یک سند و مدرک جهت استرداد جهزیه از آن استفاده نماید.

نحوه تامین خواسته جهزیه

مبلغ تامین خواسته جهیزیه چقدر است؟

برای این که زن بتواند نحوه تامین خواسته جهزیه را به طور کامل بداند باید نسبت به هزینه مطلع شود. قانون این هزینه را با عنوان هزینه دادخواهی قلمداد می کند. هزینه را شعبه مذکور بر اساس موارد و شرایط که به وجود آمده تعیین می کند. در واقع این هزینه ممکن است افزایش سالیانه داشته باشد. در واقع مبلغی بین 150 هزار تا 180 هزار به عنوان مبلغ تامین برای استراد جهزیه تعیین شده که نرخی ثابت نخواهد بود. لازم به ذکر بوده که این مبلغ هزینه، اضافه بر هزینه ای بوده که در دادخواست استرداد از زن گرفته شده است. آن هزینه، درصدی از ارزش کل جهزیه هست که زن مدعی آن می باشد.

تامین خواسته جهیزیه چقدر طول می کشد؟

مدت زمان قطعی، نمی توان برای این دعاوی بیان کرد. در واقع از زمان شکایت برای گرفتن جهزیه تا زمانی که زن می تواند جهزیه خود را کاملا در اختیار بگیرد، حداقل دو و حدکثر 180 روز به طول خواهد انجامید. در این میان، چنانچه تامین جهزیه، در همان روز اول درخواست استرداد، مطرح شده باشد حدودا بیست الی یک ماه تا طی شدن روال قانونی و پذیرش تامین، زمان نیاز خواهد بود. اگر برآوردها صورت گیرد و مشخص شود که رقم جهزیه از مبلغ 20 میلیون کمتر بوده، شورا برای حل و فصل، وارد عمل شده و این مورد می تواند زمان ختم شکواییه و رسیدگی به آن را به حداقل برساند؛ زیرا دادگاه مکان شلوغی بوده که در آن صدها دعاوی همواره در حال رسیدگی می باشد. در چنین شرایطی اگر دادگاه به عنوان مرجع ذی صلاح نتخاب گردد باید منتظر طولانی تر شدن رویه قانونی کار و نتیجه قطعی دعاوی استرداد و تامبن بود. به علاوه برای این پرونده در شورای حل اختلاف نیز نمی توان زمان دقیق را اعلام نمود.

کلام آخر

نحوه تامین خواسته جهیزیه، موضوع مورد پیگیری زنانی هست که درصدد طلاق و خروج وسایل خود از منزل همسر می باشند. در این رابطه می توانید مقاله تقسیم اموال در طلاق توافقی چگونه هست را مرور کنید. این تامین، باعث افزایش اطمینان در زوجه برای سلامت ماندن جهزیه از خطرات احتمالی می گردد. در این مقاله، ما علاوه بر نحوه استرداد، مدارک و زمان مورد نیاز برای تامین را بررسی نمودیم.

 

به این مقاله امتیاز دهید post

صدیقه السادات پورسعیدی

صدیقه السادات پورسعیدی هستم، کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی، هفت سال هست که در زمینه تولید محتوا و سئو محتوا فعالیت دارم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا