تبلیغات در دادخواه وکالت

حکم قتل خانوادگی چیست و چه مجازاتی دارد؟

تبلیغات در دادخواه وکالت

قتل های خانوادگی از جمله حوادثی هستند که امروزه بیش از هر زمان دیگری در رابطه با آن ها می شنویم و هرکسی با شنیدن این دست از اخبار  متعجب و متحیر می شود، چراکه واقعه مذکور یکی از تاسف برانگیزترین وقایع است. حال سوالی که شاید برای بسیاری از افراد پیش آید، این است که حکم قتل خانوادگی چیست؟ آیا برای این دست از قتل ها نیز مجازاتی در نظر گرفته می شود؟ بدون شک پاسخ به این سوال مثبت خواهد بود، اما باید بدانید که نوع و میزان مجازات به شرایط مختلفی بستگی دارد که ما در این مقاله از دادخواه وکالت به طور کامل در رابطه با آن صحبت خواهیم کرد.

منظور از قتل خانوادگی چیست؟

آیا می دانید منظور از قتل های خانوادگی چیست؟ قتل های خانوادگی در حقیقت به آن دست از قتل هایی گفته می شود که ارتکاب جرم میان اعضای یک خانواده اتفاق می افتد و حالت های مختلفی دارد؛ برای مثال ممکن است پدری فرزند خود را بکشد یا قتل بین خواهر و برادر اتفاق بیفتد. حال بسته به اینکه حالت جرم به چه شکل می باشد، نوع مجازات نیز متفاوت خواهد بود که برای مثال می توان به مجازات هایی چون دیه، قصاص، تعزیر و … اشاره کرد.

باید گفت بسیاری از افراد تصور می کنند که قتل های خانوادگی حکم خاصی ندارند و قصاص برای مجرم درنظر گرفته نمی شود؛ اما باید گفت این تصور و طرز فکر اشتباه می باشد و این جرم نیز مانند هر جرم دیگری مجازاتی دارد که ممکن است گاها این مجازات قصاص یا اعدام باشد.

حکم قتل های خانوادگی چیست؟

یکی از جرائمی که آمار نسبت زیادی را به خود اختصاص داده است، بعد از جرم ضرب و جرح به قتل اختصاص دارد. قتل یک جرم علیه تمامیت جسمانی فرد است و زمانی اتفاق می افتد که یک فرد به حیات و زندگی فرد دیگری آسیب می زند و اقدام به کشتن او می کند. البته جرم قتل خود به دسته های مختلفی تقسیم می شود که می توان به قتل عمد، قتل شبه عمد و قتل خطای محض اشاره کرد. قتل های خانوادگی نوع دیگری از قتل ها هستند که در چند وقت اخیر اخبار زیادی در رابطه با آن ها به گوش می رسد؛ از همین رو پرداختن به اینکه حکم قتل خانوادگی چیست اهمیت دارد که در ادامه به این موضوع می پردازیم.

حکم قتل فرزند توسط پدر

یکی از شایع ترین نوع قتل خانوادگی، به قتل فرزند توسط پدر مربوط می شود. این نوع از قتل که در اکثر مواقع به خاطر مسائل ناموسی و اختلافات خانوادگی اتفاق می افتد، از تاسف برانگیزترین حالت های قتل است. در ماده 220 قانون مجازات اسلامی سال 1370 در رابطه با این نوع از قتل صحبت شده است و مطابق با آن اگر پدر یا جد پدری اقدام به کشتن فرزند کند، قصاص نخواهد شد. همچنین در پاسخ به این سوال که حکم قتل خانوادگی چیست باید گفت در چنین حالتی، پدر یا جد پدری قصاص نمی شود، بلکه باید دیه مقتول را به ورثه او پرداخت کند و مجازات تعزیری نیز برای او در نظر گرفته خواهد شد.

حکم قتل فرزند توسط مادر

در بخش قبل بررسی کردیم که اگر پدری فرزند خود را بکشد، حکم قتل خانوادگی چیست؛ حال در این بخش تصمیم داریم بررسی کنیم که اگر قتل فرزند توسط مادر اتفاق بیفتد چه شرایطی پیش می آید؟ در پاسخ به این سوال باید گفت اگر قتل فرزند توسط مادر انجام شود، مادر مانند پدر از قصاص معاف نخواهد بود؛ بلکه شرایط پرونده مورد بررسی قرار می گیرد و مجازات تعیین می شود. گاهی اوقات این مجازات قصاص یا اعدام خواهد بود و اگر ولی دم تقاضای اجرای مجازات را داشته باشد، این مجازات اعمال خواهد شد.

البته اگر قتل فرزند توسط مادر از قتل شبه عمد باشد، مادر که مجرم است قصاص یا اعدام نمی شود، بلکه بررسی صورت می گیرد و دیه ای برای قتل مشخص می شود که مادر موظف به پرداخت آن می باشد. اگر قتلی که توسط مادر انجام می شود، قتل خطای محض باشد، یعنی برای مثال مادر در طی شب روی فرزند بغلتد و باعث مرگ فرزند شود، مجازات آن نیز پرداخت دیه توسط خود شخص یا عقله است.

حکم قتل پدر و مادر توسط فرزند

حکم قتل پدر و مادر توسط فرزند

تا به اینجای مقاله در رابطه با موضوع حکم قتل خانوادگی چیست و چه مجازاتی دارد صحبت کردیم و حالتی از قتل را بررسی کردیم که پدر یا مادر نسبت به قتل فرزند خود اقدام می کنند. حال در این بخش تصمیم داریم حالتی از قتل خانوادگی را بررسی کنیم که فرزندان یک خانواده نسبت به قتل پدر و مادر خود اقدام می کنند. در چنین حالتی تکلیف چیست؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم که اگر فرزند، اعم از دختر و پسر نسبت به قتل پدر و مادر خود به صورت عمد اقدام کنند، مشمول مجازات قتل خواهد شد. یعنی پرونده موردبررسی قرار می گیرد و مشخص می شود که قتل از نوع عمد بوده است. در چنین حالتی مجرم قصاص خواهد شد؛ مگر آنکه اولیای دم رضایت دهند. همچنین باید گفت که اگر قتل از نوع شبه عمد یا خطای محض باشد، پرداخت دیه در نظر گرفته می شود.

حکم قتل خواهر و برادر

حالت دیگری از قتل های خانوادگی وجود دارد و آن کشتن خواهر یا برادر است. در چنین حالتی نیز باید گفت اگر مشخص شود که قتل از نوع عمد بوده، مجازات قتل که قصاص یا اعدام است در نظر گرفته خواهد شد که اگر در چنین حالتی، رضایت اولیای دم گرفته شود، حکم به پرداخت دیه تبدیل خواهد شد. قتل شبه عمد یا خطای محض نیز مجازات پرداخت دیه را به همراه دارد.

واگذاری پرونده به وکیل

ما امیدوار هستیم که هیچکس در هیچ جای دنیا درگیر چنین پرونده هایی نشود؛ اما اگر به هر دلیلی در چنین موقعیت هایی قرار گرفتید، توصیه می شود رسیدگی به پرونده را با کمک وکیل انجام دهید. مسلما یک وکیل خبره می داند که حکم قتل خانوادگی چیست و چگونه می تواند به بهترین شکل رسیدگی به پرونده را انجام دهد. از همین رو اگر ساکن چالوس هستید و به دنبال بهترین وکیل در چالوس می گردید تا پرونده را به او بسپارید، ما در سایت وکیل از ما لیستی از بهترین وکلا را به شما معرفی می کنیم تا بررسی های لازم را انجام دهید و در نهایت بهترین انتخاب را داشته باشید.

کلام آخر

ما در این مقاله بررسی کردیم که حکم قتل خانوادگی چیست و چه مجازاتی دارد؛ اما از صمیم قلب امیدوار هستیم که در هیچ خانواده ای چنین اتفاقی رخ ندهد و افراد یک خانواده بتوانند با یکدیگر و کنار هم در صلح و آرامش زندگی کنند. فراموش نکنید که اگر درگیر چنین پرونده هایی شدید، حتما با یک فرد متخصص و حرفه ای مانند وکیل مشورت کنید تا از بابت هدایت پرونده به بهترین شکل خیالتان راحت شود.

5/5 - (2 امتیاز)

مهدیه خوشرویی

مهدیه هستم؛ از سال 1398 فعالیت خودمو در نویسندگی شروع کردم و تا به امروز با خواندن و نوشتن مقالات مختلف در حال کسب اطلاعات جدید هستم و امیدوارم بتوانم مطالبی که به دنبال آن هستید را با بهترین کیفیت در اختیارتان قرار دهم 💗

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا